NAJNOVIJE
Što žele žene?

U organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u Ružičkinoj kući u Vukovaru održano je besplatno predavanje na temu Što žele žene?, predstavljanje Kongresa poduzetnica 2019. - najvećeg poslovnog okupljanja žena u poduzetništvu jugoistočne Europe i druženje, a sve u cilju jačanja suradnje među ženama, međusobnog uvažavanja, rasvjetljavanja današnjeg položaja žena u hrvatskom društvu, posebice poduzetništvu kao i dokidanja diskriminacije uz učinkovitiju suradnju s muškarcima.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 18:50)
Na popisu najboljih liječnika RH i nekoliko s područja VSŽ

Portal najdoktor.com petu je godinu za redom objavio popis imena najboljih liječnica i liječnika na području RH, a na njemu se nalazi i nekoliko liječnika s područja  Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 14:53)
Predstavljen sustav umrežavanja informacija o poplavama

U Vukovaru je održana nacionalna konferencija Dobre prakse, inovacije i razvoj sustava od poplava.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 13:12)
Željko Đekić dobitnik Državne nagrade za humanitarni rad

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, održana je Svečana sjednica Odbora za  dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2018. godini u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 10:56)
Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić s vukovarskim vrtićarcima

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, Đuro Hranić nazočio je u Pastoralnom centru Sv. Bone u Vukovaru prigodnome programu kojega su upriličila djeca Dječjega vrtića Vukovar 1 sa svojim tetama.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 19:31)
Održana večer poezije s prigodnim božićnim pjesmama

U okviru Adventa, u vukovarskoj je knjižnici održana večer poezije pod nazivom Ususret Božiću – Vukovarska književna pera u Gradskoj knjižnici Vukovar.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 19:15)
U okviru akcije pod nazivom „Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije“ Vukovarsko-srijemska županija i ove godine dobila 10 tona mandarina

Dubrovačko-neretvanska županija po deveti je puta prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana Vukovarsko-srijemskoj županiji donirala 10 tona mandarina koje je prvom zamjeniku župana Damiru Barni ispred Caritasa Vukovarskog dekanata u Borovu naselju uručila zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog  Žaklina Marević.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 16:40)

Bibliobus slavi 12. rođendan

Imaju preko 700 članova koje opslužuje Bibliobus po cijeloj županiji Imaju preko 700 članova koje opslužuje Bibliobus po cijeloj županiji Foto: Gradska knjižnica i čitaonica VK

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci proslavila je 12. rođendan Bibliobusa – pokretne knjižnice na kotačima, a koji posjećuje 19 općina i grad Otok u Vukovarsko-srijemskoj županiji te ima preko 700 članova od kojih su 80 posto djeca osnovnoškolske dobi.

Na proslavi su dodijeljene i nagrade pobjednicima Natječaja za najbolju ilustraciju priče ili pripovijetke, a pristiglo je preko 150 učeničkih radova. Natječaj je namijenjen učenicima osnovne škole u dvije kategorije - od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda, a unutar tih kategorija nagrađeni su individualni radovi i radovi u skupini, doznali smo od Klaudije Ladan, voditeljice Bibliobusne službe Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

-Svake godine, povodom rođendana, priređujemo natječaje. Tako smo ove godine imali natječaje za Najbolju ilustraciju priče ili pripovijetke. Kroz takve i slične natječaje ostvarujemo odličnu suradnju sa osnovnim školama, školskim knjižničarima i učiteljima, gdje kroz natječaje bolje upoznajemo naše korisnike i izlažemo njihovu kreativnost – istaknula je Ladan. .

U kategoriji od 1. do 4. razreda u individualnom radu, pobjedu je odnio Marko Zovko, 2. razred, OŠ Mare Švel Gamiršek iz Vrbanje. U radu u skupinama 1. mjesto osvojio je rad učenika 1. i 4. razreda PŠ Marinci, OŠ Zrinskih Nuštar. U kategoriji od 5. do 8. razreda u individualnom radu, 1. mjesto osvojio je Stjepan Komarčić, 6. razred OŠ Vođinci dok je u radu u skupinama pobjedio rad učenika 5 i 6. razreda, OŠ Ivana Kozarca, Nijemci. Posebno priznanje prema odluci žirija dobio je Antun Lešić, 6. razred OŠ Fra B. T: Leakovića, Bošnjaci.

Ladan ističe da je jedan od većih problema Bibliobusa starost vozila i pitanje je do kad će moći opsluživati taj veliki teren. Stoga im je želja nabaviti novo vozilo te uvesti drugu smjenu.

Ujedno su u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci proglašeni i najčitatelji za 2017. godinu. To su Anja Leutar, Klaudia Kelemen, Tea Čačić, Mia Kolarević, Tena Faletar i Vesna Čičerić

Pročitano 1249 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija