NAJNOVIJE
Predstavljen projekt „Na leđima konja do nove budućnosti“

Konjički klub Dunavski raj iz Vukovara  predstavio je na konferenciji za novinare EU projekt  „Na leđima konja do nove budućnosti“. Nositelj projekta je Konjički klub Dunavski raj, a partneri su mu Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar i Lokalna akcijska grupa Srijem.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 16:07)
Potpisani ugovori za proizvodnju češnjaka

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru Ugovore o proizvodnji češnjaka za sezonu 2018./2019., s predstavnicima 16 OPG-ova potpisali su župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i upraviteljica poljoprivredne zadruge Češnjak Mara Čuljak.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 15:47)
Održan XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca

Na aerodromu u Borovu naselju održan je XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca u spomen hrvatskim braniteljima, članovima Aerokluba Borovo, poginulima u Domovinskom ratu.

(Nedjelja, 23 Rujan 2018 12:28)
Počeo Tjedan sporta

Na inicijativu Europske komisije Središnji državni ured za šport organizirao je Europski tjedan sporta koji je započeo 22. rujna i trajat će do 30. rujna.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:48)
204. vukovarska brigada proslavila 27. rođendan

Polaganjem vijenaca i svečanim programom u Vukovaru je obilježena 27. obljetnica ustrojstva legendarne 204. vukovarske brigade koja je 1991. godine u Domovinskome ratu branila Vukovar i područje nekadašnje Općine Vukovar.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:17)
Platforma Desno predstavila se u Vukovaru

Politički projekt DESNO u Vukovaru je održao prvo javno predstavljanje svoje političke platforme kroz deset temeljnih teza političkog preporoda hrvatske državnosti.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:07)
U Hrvatskoj je svakodnevno 45 slučajeva nasilja u obitelji

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije uputilo je priopćenje za javnost u kojemu stoji:

(Petak, 21 Rujan 2018 15:15)

Bibliobus slavi 12. rođendan

Imaju preko 700 članova koje opslužuje Bibliobus po cijeloj županiji Imaju preko 700 članova koje opslužuje Bibliobus po cijeloj županiji Foto: Gradska knjižnica i čitaonica VK

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci proslavila je 12. rođendan Bibliobusa – pokretne knjižnice na kotačima, a koji posjećuje 19 općina i grad Otok u Vukovarsko-srijemskoj županiji te ima preko 700 članova od kojih su 80 posto djeca osnovnoškolske dobi.

Na proslavi su dodijeljene i nagrade pobjednicima Natječaja za najbolju ilustraciju priče ili pripovijetke, a pristiglo je preko 150 učeničkih radova. Natječaj je namijenjen učenicima osnovne škole u dvije kategorije - od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda, a unutar tih kategorija nagrađeni su individualni radovi i radovi u skupini, doznali smo od Klaudije Ladan, voditeljice Bibliobusne službe Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

-Svake godine, povodom rođendana, priređujemo natječaje. Tako smo ove godine imali natječaje za Najbolju ilustraciju priče ili pripovijetke. Kroz takve i slične natječaje ostvarujemo odličnu suradnju sa osnovnim školama, školskim knjižničarima i učiteljima, gdje kroz natječaje bolje upoznajemo naše korisnike i izlažemo njihovu kreativnost – istaknula je Ladan. .

U kategoriji od 1. do 4. razreda u individualnom radu, pobjedu je odnio Marko Zovko, 2. razred, OŠ Mare Švel Gamiršek iz Vrbanje. U radu u skupinama 1. mjesto osvojio je rad učenika 1. i 4. razreda PŠ Marinci, OŠ Zrinskih Nuštar. U kategoriji od 5. do 8. razreda u individualnom radu, 1. mjesto osvojio je Stjepan Komarčić, 6. razred OŠ Vođinci dok je u radu u skupinama pobjedio rad učenika 5 i 6. razreda, OŠ Ivana Kozarca, Nijemci. Posebno priznanje prema odluci žirija dobio je Antun Lešić, 6. razred OŠ Fra B. T: Leakovića, Bošnjaci.

Ladan ističe da je jedan od većih problema Bibliobusa starost vozila i pitanje je do kad će moći opsluživati taj veliki teren. Stoga im je želja nabaviti novo vozilo te uvesti drugu smjenu.

Ujedno su u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci proglašeni i najčitatelji za 2017. godinu. To su Anja Leutar, Klaudia Kelemen, Tea Čačić, Mia Kolarević, Tena Faletar i Vesna Čičerić

Pročitano 960 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija