NAJNOVIJE
Mještani Cvelferije nastavljaju s donacijama za potresom stradala područja

Mještani Cvelferije nastavljaju s prikupljanjem i slanjem donacija stočne hrane za stradala poljoprivredna gospodarstva u području zahvaćenom potresom.

(Srijeda, 20 Siječanj 2021 16:58)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Ide dika, kapu najerio…

Ovogodišnje, 56. Vinkovačke jeseni trajat će od 10. do 19. rujna i bit će otvorene pod sloganom “Ide dika, kapu najerio…”, odlučili su tako članovi Organizacijskog odbora na prvoj  sjednici.

Svečano otvorenje ovogodišnjih  Vinkovačkih jeseni tematski će obilježiti stih “Ide dika, kapu najerio…”. On donosi prikaz nekadašnjega života, s početka 1920-tih godina kad malena varoš Vinkovci dobiva službeni status grada, a njegovim tadašnjim korzom buja život isprepleten građanstvom, ali i starosjediocima, šokačkim življem, objasnio je autor Marko Sabljaković.

Tema večeri otvorenja, naglasio je Sabljaković, stih je istoimena tzv. starovirskog svatovca zabilježena u Starim Mikanovcima, koji se izvodio do 1950-tih godina. Godine 2010. zapisan je i tonski prilagođen prema usmenome kazivanju i pjevanju jedne mještanke.

(Srijeda, 20 Siječanj 2021 16:54)
Rast broja zaposlenih u Vukovaru nastavljen i u 2020.godini

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa zamjenicom  Ivanom Mujkić i pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijanom Grubišić održao je konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni podatci o povećanju broja radnih mjesta na području grada Vukovara. 

(Srijeda, 20 Siječanj 2021 16:09)
Napali policijskog službenika

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 27- i 21-godišnjakom koji su 18. siječnja u službenim prostorijama policije, tijekom prekršajne obrade zbog narušavanja javnog reda i mira, tjelesno napali policijskog službenika.

(Srijeda, 20 Siječanj 2021 12:45)
Svijeća izazvala požar

U ranim jutarnjim satima 19. siječnja izbio je požar na obiteljskoj kući 58-godišnjaka u Ulici Vladimira Nazora u Gunji.

(Srijeda, 20 Siječanj 2021 12:33)
S koronom na tehnički

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirana su četiri kršenja mjere samoizolacije za koje su počiniteljima izdani prekršajni nalozi sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

(Srijeda, 20 Siječanj 2021 12:30)
Beroš: I dalje bilježimo pozitivne trendove

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite kako Hrvatska i dalje bilježi pozitivne trendove vezane uz zarazu koronavirusom, a danas je u odnosu jučer 110 bolesnika manje na liječenju u bolnicama.

(Srijeda, 20 Siječanj 2021 12:08)
Rok za podnošenje prijave je 30 dana Istaknuto
Utorak, Sij 19 2021
Upravni odjel za obrazovanje i kulturu Vukovarsko-srijemske županije objavio je poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj…
54. Šokačko sijelo održat će se online Istaknuto
Utorak, Sij 19 2021
Županja je u veljači ove godine po 54. put trebala biti pozornica tradicijske kulture, folklora i narodnog stvaralaštva u kojoj…
Predstava "Što žena umije" Istaknuto
Utorak, Sij 19 2021
Gradsko kazalište Joze Ivakića iz Vinkovaca u koprodukciji sa sisačkim Gradskim kazalištem priprema premijeru predstave „Što žena umije“, napisane po motivima istoimene…
Utorak, Pro 29 2020
Hrvatski filmski save poziva srednjoškolce, studente i učitelje da se do 10. siječnja prijave na zimski ciklus online Filmske naSTAVe,…
Lutke su izradili studenti od recikliranoga drveta Istaknuto
Utorak, Pro 22 2020
U sklopu programa za djecu Adventski utorak u vinkovačkom gradskom parku postavljena je izložba lutaka, instalacija koje su izradili studenti…
Svijeću je upalio student Luka Prce Istaknuto
Nedjelja, Pro 20 2020
Paljenjem četvrte svijeće na adventskom vijencu u dvorcu Eltz u Vukovaru završen je program ovogodišnjih 23. vukovarskih adventskih svečanosti.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija