NAJNOVIJE
Što žele žene?

U organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u Ružičkinoj kući u Vukovaru održano je besplatno predavanje na temu Što žele žene?, predstavljanje Kongresa poduzetnica 2019. - najvećeg poslovnog okupljanja žena u poduzetništvu jugoistočne Europe i druženje, a sve u cilju jačanja suradnje među ženama, međusobnog uvažavanja, rasvjetljavanja današnjeg položaja žena u hrvatskom društvu, posebice poduzetništvu kao i dokidanja diskriminacije uz učinkovitiju suradnju s muškarcima.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 18:50)
Na popisu najboljih liječnika RH i nekoliko s područja VSŽ

Portal najdoktor.com petu je godinu za redom objavio popis imena najboljih liječnica i liječnika na području RH, a na njemu se nalazi i nekoliko liječnika s područja  Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 14:53)
Predstavljen sustav umrežavanja informacija o poplavama

U Vukovaru je održana nacionalna konferencija Dobre prakse, inovacije i razvoj sustava od poplava.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 13:12)
Željko Đekić dobitnik Državne nagrade za humanitarni rad

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, održana je Svečana sjednica Odbora za  dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2018. godini u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 10:56)
Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić s vukovarskim vrtićarcima

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, Đuro Hranić nazočio je u Pastoralnom centru Sv. Bone u Vukovaru prigodnome programu kojega su upriličila djeca Dječjega vrtića Vukovar 1 sa svojim tetama.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 19:31)
Održana večer poezije s prigodnim božićnim pjesmama

U okviru Adventa, u vukovarskoj je knjižnici održana večer poezije pod nazivom Ususret Božiću – Vukovarska književna pera u Gradskoj knjižnici Vukovar.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 19:15)
U okviru akcije pod nazivom „Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije“ Vukovarsko-srijemska županija i ove godine dobila 10 tona mandarina

Dubrovačko-neretvanska županija po deveti je puta prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana Vukovarsko-srijemskoj županiji donirala 10 tona mandarina koje je prvom zamjeniku župana Damiru Barni ispred Caritasa Vukovarskog dekanata u Borovu naselju uručila zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog  Žaklina Marević.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 16:40)

U Kulturnom četvrtku gostovala Mirela Hutinec

Sugrađanima približiti vrijednosti vučedolske kulture Sugrađanima približiti vrijednosti vučedolske kulture Foto: Marija Molnar

Vučedol – novi koncept muzeja na arheološkom lokalitetu, naziv je predavanja kojega je u Gradskoj knjižnici Vukovar održala Mirela Hutinec, ravnateljica Muzeja vučedolske kulture.

Ovaj je muzej jedinstven po tome jer je posvećen samo jednoj prapovijesnoj kulturnoj pojavi, smješten i uklopljen u kulturni krajolik i rezultat je višegodišnjeg nastojanja da se arheološki lokalitet Vučedol stavi na arheološku kartu Europe, istaknula je ravnateljica Hutinec. Također, cilj je ove institucije postati jedan od najvažnijih arheoloških, muzeoloških i znanstvenih centara u Europi kao i centar za proučavanje ne samo vučedolske kulture nego i Indo-Europljana u cjelini.

-Jedinstvenost našeg muzeja leži u činjenici da je na jednom arheološkom lokaltetu smještenom izvan urbane zone sagrađen muzej posvećen samo jednoj prapovijesnoj kulturi. Mislim da je obilježio čitav Vukovar, zajedno uz dvorac Eltz u kojemu se nalazi jedan od najljepših muzeja Europe – Gradski muzej Vukovar. Suradnja dvaju muzeja u promicanju kulturne baštine našeg grada se nastavlja – rekla je Hutinec.

Njezino predavanje bila je prilika da se našim sugrađanima dodatno približi vrijednost arheološke baštine i Muzeja vučedolske kulture, a izrazila je i nadu u nastavak suradnje s Gradskom knjižnicom Vukovar kao i drugim kulturnim i znanstvenim institucijama u gradu.

Predavanje je održano u okviru programa Kulturni četvrtak vukovarske knjižnice.

Pročitano 1039 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija