NAJNOVIJE
Predstavljen projekt „Na leđima konja do nove budućnosti“

Konjički klub Dunavski raj iz Vukovara  predstavio je na konferenciji za novinare EU projekt  „Na leđima konja do nove budućnosti“. Nositelj projekta je Konjički klub Dunavski raj, a partneri su mu Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar i Lokalna akcijska grupa Srijem.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 16:07)
Potpisani ugovori za proizvodnju češnjaka

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru Ugovore o proizvodnji češnjaka za sezonu 2018./2019., s predstavnicima 16 OPG-ova potpisali su župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i upraviteljica poljoprivredne zadruge Češnjak Mara Čuljak.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 15:47)
Održan XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca

Na aerodromu u Borovu naselju održan je XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca u spomen hrvatskim braniteljima, članovima Aerokluba Borovo, poginulima u Domovinskom ratu.

(Nedjelja, 23 Rujan 2018 12:28)
Počeo Tjedan sporta

Na inicijativu Europske komisije Središnji državni ured za šport organizirao je Europski tjedan sporta koji je započeo 22. rujna i trajat će do 30. rujna.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:48)
204. vukovarska brigada proslavila 27. rođendan

Polaganjem vijenaca i svečanim programom u Vukovaru je obilježena 27. obljetnica ustrojstva legendarne 204. vukovarske brigade koja je 1991. godine u Domovinskome ratu branila Vukovar i područje nekadašnje Općine Vukovar.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:17)
Platforma Desno predstavila se u Vukovaru

Politički projekt DESNO u Vukovaru je održao prvo javno predstavljanje svoje političke platforme kroz deset temeljnih teza političkog preporoda hrvatske državnosti.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:07)
U Hrvatskoj je svakodnevno 45 slučajeva nasilja u obitelji

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije uputilo je priopćenje za javnost u kojemu stoji:

(Petak, 21 Rujan 2018 15:15)

U Kulturnom četvrtku gostovala Mirela Hutinec

Sugrađanima približiti vrijednosti vučedolske kulture Sugrađanima približiti vrijednosti vučedolske kulture Foto: Marija Molnar

Vučedol – novi koncept muzeja na arheološkom lokalitetu, naziv je predavanja kojega je u Gradskoj knjižnici Vukovar održala Mirela Hutinec, ravnateljica Muzeja vučedolske kulture.

Ovaj je muzej jedinstven po tome jer je posvećen samo jednoj prapovijesnoj kulturnoj pojavi, smješten i uklopljen u kulturni krajolik i rezultat je višegodišnjeg nastojanja da se arheološki lokalitet Vučedol stavi na arheološku kartu Europe, istaknula je ravnateljica Hutinec. Također, cilj je ove institucije postati jedan od najvažnijih arheoloških, muzeoloških i znanstvenih centara u Europi kao i centar za proučavanje ne samo vučedolske kulture nego i Indo-Europljana u cjelini.

-Jedinstvenost našeg muzeja leži u činjenici da je na jednom arheološkom lokaltetu smještenom izvan urbane zone sagrađen muzej posvećen samo jednoj prapovijesnoj kulturi. Mislim da je obilježio čitav Vukovar, zajedno uz dvorac Eltz u kojemu se nalazi jedan od najljepših muzeja Europe – Gradski muzej Vukovar. Suradnja dvaju muzeja u promicanju kulturne baštine našeg grada se nastavlja – rekla je Hutinec.

Njezino predavanje bila je prilika da se našim sugrađanima dodatno približi vrijednost arheološke baštine i Muzeja vučedolske kulture, a izrazila je i nadu u nastavak suradnje s Gradskom knjižnicom Vukovar kao i drugim kulturnim i znanstvenim institucijama u gradu.

Predavanje je održano u okviru programa Kulturni četvrtak vukovarske knjižnice.

Pročitano 910 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija