NAJNOVIJE
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)
Vrtićki radovi u Noći muzeja

Djeca iz dječjeg vrtića Vukovar 1 postaju dio obilježavanja Noći muzeja zahvaljujući suradnji s pedagoginjom Muzeja vučedolske kulture Mirnom Levaković Lombarović koja je kroz više tjedana provodila radionice s djecom.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:11)
Predstavljena knjiga 'Kratki espresso' autora Nine Raspudića

U Pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru predstavljena je knjiga 'Kratki espresso' autora Nina Raspudića.

Riječ je o zbirci kolumni koje već 10 godina u kontinuitetu svakog petka autor piše za jedan hrvatski dnevni list. Zbirka kronološki, u dvije knjige obuhvaća 186 kolumni napisanih od 2016. do 2019. godine, a koje na osebujan način obrađuju aktualne teme u društvu.

- Kada sam počeo pisati kolumnu prije 10 godina trebao sam dati nekakav naslov, u tom trenutku ispred mene je bio kratki espresso kojeg pijem, međutim nije to bio jedini razlog, da je ispred mene bio gorki pelinkovac sigurno ne bih tako nazvao kolumnu. Espresso ima talijanističku crtu koja je meni važna, a i kava je racionalističko piće koje razbuđuje i bistri um, a ja neskromno sebi utvaram da ta kolumna treba djelovati na takav način, malo bistriti i razbuđivati, rekao je Raspudić.
Uz broje građane na predstavljanju knjige nazočio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. - Činjenica da je autor kroz knjigu uspio sažeti sve svoje kolumne u posljednje četiri godine govori o tome da je riječ o autoru na kojeg treba obratiti pozornost, rekao je Penava.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 09:13)
Završena energetska obnova zgrade Vatrogasnog doma

Voditelj projekta Stjepan Draganić i direktor gradske tvrtke Komunalac d.o.o. Igor Štrangarević, kao predstavnik izvođača radova, potpisali su Ugovor o završetku radova energetske obnove zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar.

(Utorak, 21 Siječanj 2020 15:17)
Penava: Bez obzira na ishod unutarstranačkih izbora ostajem u Vukovaru

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, najavio je za obilaska radova na energetskoj obnovi Vatrogasnog doma Vukovar kandidaturu za zamjenika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

(Utorak, 21 Siječanj 2020 15:15)
Završena sanacija Srednje strukovne škole Marka Babića

Završena je obnova i sanacija zgrade Srednje strukovne škole Marka Babića u Borovu naselju na kojoj su nastale ogromne štete tijekom olujnog nevremena u srpnju protekle godine.  Tim povodom školu su posjetili župan Božo Galić i pročelnica UO za obrazovanje Jadranka Mustapić Karlić koji su izrazili zadovoljstvo obavljenim radovima.

(Utorak, 21 Siječanj 2020 14:59)
Marija Molnar

Marija Molnar

Petak, 10 Siječanj 2020 17:20

U Dnevniku 2 HRV-a, između ostaloga poslušajte:

Petak, 10 Siječanj 2020 14:00

Na području Vukovarsko-srijemske županije tijekom 2019. godine dogodilo se 678 prometnih nesreća, a većini je uzrok nepropisna i neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska te nepropisno skretanje, okretanje i vožnja unazad.

Četvrtak, 09 Siječanj 2020 17:18

U Dnevniku 2 HRV-a, između ostaloga, poslušajte:

Četvrtak, 09 Siječanj 2020 12:07

Udruga žena Vukovar započela je s provedbom novoga projekta pod nazivom Superseniori.

Srijeda, 08 Siječanj 2020 12:05

Vlasnik tesarskoga obrta iz Vukovara prijavio je provalu u radne strojeve koji su se nalazili na odlagalištu pijeska na Prljevu u Vukovaru.

Srijeda, 08 Siječanj 2020 10:01

Iz udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići pozivaju sve zainteresirane roditelje s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije da prijave svoju djecu na besplatne sportske aktivnosti, namijenjene djeci s poteškoćama u razvoju u dobi od 3 do 18 godina.

Srijeda, 08 Siječanj 2020 09:57

Predsjednik Mjesnoga odbora Šarengrad Pero Ćorić izjavio je da će mještani vjerojatno u ožujku krenuti u blokadu plovnoga puta na Dunavu.

Subota, 04 Siječanj 2020 13:14

U rodilištu Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana rođena je prva beba u 2020. godini s prebivalištem u Vukovaru. Djevojčicu Martu rodila je Mara Ozdanovac 1. siječnja u 2 sata i 12 minuta iza ponoći. Ujedno je mala Marta i prva beba rođena ove godine u našoj županiji. Tim povodom danas je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obišao majku i dijete u bolnici kako bi izrazio svoje čestitke i darivao ih cvijećem te poklonima među kojima je i bon u iznosu od 1500 kuna.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija