NAJNOVIJE
Volim svoju županiju 2021.

Foto-natječaj „Volim svoju županiju”, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, održan je šestu godinu zaredom i odabrana je najbolja fotografija za 2021. Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije, prema ocjeni stručnog žirija i ona koja prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:31)
Provodi se larvicidni tretman komaraca

I ove godine Grad Vukovar je pravodobno počeo s tretiranjem komarca te je sukladno donesenom programu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od 15. ožujka do sada provedeno šest larvicidnih tretmana u vodama stajaćicama u razmaku od dva tjedna, objavljeno je na službenoj gradskoj internetskoj stranici.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:17)
Ministrica kulture posjetila Mohovo, Ilok, Vukovar i Vinkovce

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 17:07)
Ministar Fuchs pozvao ravnatelje i učenike da ne organiziraju maturalna druženja

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za maturante, kojima nije potrebna provjera znanja, nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja maturanata.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 16:39)
Proširena i rekonstruirana dva parkirališta u Ulici Eugena Kvaternika

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada Vukovara, a od posebnog su značaja projekti proširenja parkirališta za što se iz gradskog proračuna izdvajaju značajna godišnja  sredstva.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 15:31)
Obnavlja se boćalište u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu opremljenost, u ovom slučaju sportskih i rekreacijskih sadržaja, koje nije potrebno samo izgraditi već i primjereno održavati.Trenutno su u tijeku i radovi na sanaciji boćališta u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 14:42)
Dodijeljeno 47 ugovora za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima

U vukovarskom Dvorcu Eltz  upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano dodatnih milijun i 100 tisuća kuna.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 12:44)

Tradicijske igračke za najmlađe Vukovarce

Kulturno zabavna manifestacija Zagorje Vukovaru Kulturno zabavna manifestacija Zagorje Vukovaru Foto: Valerija Lozančić

U okviru kulturno-umjetničke manifestacije „Zagorje Vukovaru“  i projekta pod nazivom Dajmo djeci korijene i krila vukovarskim dječjim vrtićima Vukovar 1 i Vukovar 2 darovane su tradicionalne drvene dječje igračke proizvedene u Mariji Bistrici.

Projekt je to Etnografskog muzeja i Radija Kaj zahvaljujući kojemu se djeca u vrtićima diljem RH, od Zagorja, Međimurja, Podravine i Prigorja preko Zagreba, Slavonskog Broda, Vukovara, Rijeke i Dubrovnika, upoznaju s hrvatskom kulturnom baštinom i hrvatskim tradicijskim vrijednostima.

-U kutijama se nalazi po 35 različitih  igračaka koje su obojane  ekološkim bojama.  Najljepše je darivati djecu jer smo tada sigurni da će naša tradicija živjeti i dalje, rekla je autorica projekta Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja. 

 -Želim da djeca u Vukovaru odrastaju u miru i da se pri tome igraju s našim drvenim igračkama. Tradicija i kultura su jako važni, pogotovo sada kada smo članica EU, poručio je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Na donaciji su zahvalile ravnateljice vrtića Mirjana Kulić i Jarmila Beljička Karlaši te zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček koji je rekao kako ga raduje što predstavnici Krapinsko-zagorske županije čuvaju i njeguju  svoju tradiciju te ju dijele diljem Lijepe naše.

-Vjerujem da će naša djeca uistinu uživati u igri, rekao je Pavliček.

 Uz igračke, djeca su na dar dobila i prigodni poklon partnera projekta Narodnih novina te kazališnu predstavu “Vilko i dlakavi čovjek” družine Laboratorija zabave koja  im šalje poruku o važnosti dijeljenja i čuvanja igračaka, a mališani oba vrtića izveli su kratak prigodni program.

Posjetiteljima je na Trgu Republike Hrvatske podijeljeno na tisuće komada zagorskih štrukli, licitarskih srca, zagorskih mlinaca i medenjaka.

Pročitano 858 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija