NAJNOVIJE
U Vukovaru održan sportski studentski dan

Povodom Međunarodnog dana sporta koji se svake godine obilježava posljednje srijede u mjesecu svibnju, na Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru održan je sportski studentski dan. Cilj je bio ukazati studentima i djelatnicima veleučilišta na važnost bavljenja sportom i dobrobiti sporta za zdravlje.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 15:30)
Za kupnju kuće ili stana 66 mladih obitelji dobilo od Županije 250 tisuća eura

Mladim obiteljima koje su ostvarile pravo na potporu za sufinanciranje kupnje kuće ili stana na području Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu, župan Damir Dekanić uručio je danas u Vinkovcima ugovore. Ukupno je dodijeljeno 250 tisuća eura, a potporu u iznosu od 2.700, 4.000 ili 5.300 eura, ovisno o mjestu gdje se nekretnina nalazi, dobilo je 66 obitelji.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 15:06)
Poduzetničko-razvojni centar Općine Erdut poljoprivrednicima daje mogućnost besplatnog najma i korištenja poljoprivredne opreme

Iz Poduzetničko-razvojnog centra Općine Erdut lokalne razvojne agencije izvijestili su kako je u okviru Agro HUB-a Poduzetničkog centra Erdut od 15. svibnja 2024. godine poduzetnicima – poljoprivrednicima dostupna nova usluga koja se odnosi na besplatno korištenje opreme za uzorkovanje tla i mjerenje vlage za žitarice i orašaste plodove.

- Mi smo prepoznali tu nekakvu potrebu na osnovu povratnih informacija s terena i krenuli smo u nabavu opreme koja je potrebna i frekventna u različitim periodima godine. Radi se o sondama za uzorkovanje tla i mjeračima vlage. Nabavili smo jedan dio te opreme i ona je dostupna na revers poljoprivrednim proizvođačima, prije svega onima s područja Općine Erdut, ali i ostalima - rekao je Siniša Bulajić izvršni direktor Poduzetničko-razvojnog centra Općine Erdut lokalne razvojne agencije te pojasnio kako je djelatnost Agro HUB-a unaprijeđenje rada poljoprivrednih proizvođača kroz dodatno informiranje, organizaciju i provođenje edukacija, pomoć poljoprivrednicima kod izrade raznih evidencija, pomoć kod prijava na mjere Ministarstva poljoprivrede i drugo. Bulajić je pojasnio i gdje se oprema može preuzeti.

- Svi oni kojima je oprema potrebna mogu se obratiti centru svaki radni dan od 7 do 15 sati, osobno na adresu centra ili putem telefona 031/590-292 - pojasnio je Bulajić.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 13:23)
U Lipovcu se sutra obilježava 32. godišnjica prve velike razmjene logoraša

U spomen parku Mladosti u Lipovcu sutra, 22. svibnja obilježava se 32. godišnjica prve velike razmjene logoraša srpskih koncentracijskih logora kada su po načelu „svi za sve“ razmijenjena 284 logoraša.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 12:50)
Civilna zaštita izdala upozorenje za moguće jako grmljavinsko nevrijeme

Civilna zaštita izdala je upozorenje zbog najavljenog nevremena koje bi u popodnevnim satima trebalo stići na područje središnje, sjeverne i istočne Hrvatske.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 12:24)
Poziv na snimanje spota za navijačku pjesmu Hrvatske nogometne reprezentacije „Jedna je jedina”

U četvrtak 23. svibnja 2024. od 16 sati održat će se snimanje spota za novu navijačku pjesmu „Jedna je jedina”. Autor pjesme Dražen Popijać Pupi i Zvonko Kovačić pozivaju Vukovarce na snimanje spota koji će se održati na Vukovarskom vodotornju. Sudionici trebaju imati dresove Hrvatske nogometne reprezentacije ili druge majice ali bez oznaka sponzora ili bilo koje druge firme odnosno proizvođača dresova. Sudjelovat će i Vukovarski golubići. Uvodni dio pjesme ranije je snimio izbornih Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Sve informacije na broj 098 727 378.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 09:28)
DIP: Do ponoći, 24. svibnja imenovati biračke odbore za europske izbore

Najkasnije do ponoći, 24. svibnja županijska izborna povjerenstva, odnosno Gradsko izborno povjerenstvo Grada Zagreba, trebaju imenovati biračke odbore za europske izbore koji se održavaju u nedjelju, 9. lipnja, upućuje Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Članove biračkih odbora određuju političke stranke zastupljene u Hrvatskome saboru na dan njegova konstituiranja, 16. svibnja 2024., na način da po dva člana i njihove zamjenike određuje većinska, odnosno oporbena politička stranka, odnosno stranke.

Prema podacima koje je DIP dobio od Hrvatskog sabora, u Saboru je sedam većinskih i 13 oporbenih stranaka.

U prvoj su skupini DP, HDZ, HDS, HSLS, HNS, HSU i Nezavisni, ukupno 72 zastupnika, a u drugoj Centar, Fokus, Glas, HSS, Hrvatski suverenisti, IDS, Most, Možemo, Nezavisna platforma sjevera, PIP, SDP, SDSS, DOILJSIP, ukupno 69 zastupnika.

Članovi biračkih odbora ne smiju biti kandidati niti promatrači na izborima, stoji u uputama DIP-a.

DIP podsjeća da općinska i gradska izborna povjerenstva predlažu imenovanje biračkih odbora za područje svoje općine odnosno grada, a iste imenuju županijska izborna povjerenstva za svoje područje. Biračke odbore na području Zagreba imenuje zagrebačko Gradsko izborno povjerenstvo (GIP), a odbore u sjedištima hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava i na biračkim mjestima u mirovnim operacijama i misijama, DIP.

Ne odrede li političke stranke članove biračkih odbora, odnosno ako prijedlozi za njihovo imenovanje ne prispiju nadležnim povjerenstvima najkasnije do ponoći 21. svibnja, tada će općinska i gradska izborna povjerenstva samostalno nadležnom županijskom povjerenstvu predložiti članove biračkih odbora, zagrebački GIP će ih samostalno imenovati, a DIP će ih samostalno odrediti i imenovati u inozemstvu, najkasnije do 24. svibnja do ponoći.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 09:08)

Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar kreće po dvanaesti put

Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar kreće po dvanaesti put Foto: Udruga "Hercegovina bike"

U spomen na 12 ubijenih hrvatskih redarstvenika 2.svibnja 1991. godine, ali i na sve poginule i nestale hrvatske branitelje, u nedjelju, 28. travnja, iz Mostara u BiH kreće 12. po redu Biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar.

Ove godine karavana će okupiti 27 sudionika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, među kojima su i četiri žene, koji će se zaputiti na put dug 500 km. Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, sastojat će se od četiri etape, a zaustavljat će se u gradovima domaćinima - Kiseljaku, Žepču, Orašju i Županji.
Sudionici biciklističke karavane u Vukovar stižu 2. svibnja te će u Borovu selu nazočiti komemoraciji za 12 poginulih redarstvenika.

Organizatori karavane su članovi Udruge "Hercegovina bike", a njen predsjednik Toni Zorić rekao je kako je sve spremno za polazak biciklista prema Gradu Heroju te da će prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara, ali i svih onih kroz koje karavana prolazi biti još jednom povezano neraskidivom vezom.

-Ekipa koja aktivno radi na organizaciji već je uhodana, svatko zna svoj dio posla i ostale su tek neke sitnice za završiti pred sam polazak. Ovo je 12-ti put kako putujemo za grad Vukovar i pravimo poveznicu mira i prijateljstva te smo ponosni što je ovaj događaj došao na ovako visoku razinu. Gradovi Vukovar, Županja i Mostar, kao i općine Kiseljak i Žepče, svake godine aktivno sudjeluju u organizaciji tako da podrška nije izostala ni ove godine. Ovim putem želim zahvaliti gradonačelnicima i načelnicima na aktivnom sudjelovanju u organizaciji i prijateljstvu kojeg dijelimo već dvanaest godina – rekao je Zorić dodajući kako ih od starta dijeli tek nekoliko dana i među svim sudionicima biciklističke karavane prijateljstva vlada veliko uzbuđenje.
- Spremni smo da se i ove godine, po dvanaesti put, zaputimo na put od 500 km te mogu kazati kako smo sretni što i u ovoj godini možemo još jednom spojiti sve gradove i općine kroz koje prolazi naša karavana prijateljstva - dodao je Zorić pojasnivši kako se Biciklistička karavana Mostar -Vukovar održava od 2011. godine na inicijativu Marija Marića iz Biciklističkog kluba "Mostar" kojemu su se pridružili i drugi sudionici koji su na taj način željeli odati počast žrtvi vukovarskih branitelja.

I zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac izrazio je zadovoljstvo i ponos što su i ove godine partneri u projektu Biciklističke karavane prijateljstva Mostar-Vukovar.
-Grad Vukovar spreman je još jednom dočekati svoje prijatelje iz grada Mostara i ponosni smo što i ove godine možemo zajednički sudjelovati u organizaciji ovako velikog događaja. S organizatorima smo u kontaktu, vjerujem kako je sve dogovoreno i spremni smo za doček naših prijatelja. Nadamo se da će ih putem pratiti lijepo vrijeme te im želimo vjetar u leđa – poručio je Sušac.

Pročitano 217 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija