NAJNOVIJE
Volim svoju županiju 2021.

Foto-natječaj „Volim svoju županiju”, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, održan je šestu godinu zaredom i odabrana je najbolja fotografija za 2021. Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije, prema ocjeni stručnog žirija i ona koja prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:31)
Provodi se larvicidni tretman komaraca

I ove godine Grad Vukovar je pravodobno počeo s tretiranjem komarca te je sukladno donesenom programu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od 15. ožujka do sada provedeno šest larvicidnih tretmana u vodama stajaćicama u razmaku od dva tjedna, objavljeno je na službenoj gradskoj internetskoj stranici.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:17)
Ministrica kulture posjetila Mohovo, Ilok, Vukovar i Vinkovce

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 17:07)
Ministar Fuchs pozvao ravnatelje i učenike da ne organiziraju maturalna druženja

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za maturante, kojima nije potrebna provjera znanja, nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja maturanata.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 16:39)
Proširena i rekonstruirana dva parkirališta u Ulici Eugena Kvaternika

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada Vukovara, a od posebnog su značaja projekti proširenja parkirališta za što se iz gradskog proračuna izdvajaju značajna godišnja  sredstva.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 15:31)
Obnavlja se boćalište u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu opremljenost, u ovom slučaju sportskih i rekreacijskih sadržaja, koje nije potrebno samo izgraditi već i primjereno održavati.Trenutno su u tijeku i radovi na sanaciji boćališta u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 14:42)
Dodijeljeno 47 ugovora za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima

U vukovarskom Dvorcu Eltz  upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano dodatnih milijun i 100 tisuća kuna.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 12:44)

Svjetski je dan srca

Središnje obilježavanje upriličeno u Vukovaru Središnje obilježavanje upriličeno u Vukovaru Foto: Marija Molnar

Povodom Svjetskoga dana srca koji se obilježava 29.rujna, Zaklada Hrvatska kuća srca u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Općom županijskom bolnicom Vukovar i bolnicom hrvatskih veterana, organizirala je u našem gradu okrugli stol pod nazivom Cardiologia Croatica-središnji skup povodom obilježavanja Svjetskog dana srca u Republici Hrvatskoj.

Kardiovaskularno zdravlje u RH – brojke i činjenice, najnovije mogućnosti dijagnostike i liječenja – gdje je Hrvatska u odnosu na ostatak Europe i svijeta, najugroženije skupine – kako ih prepoznati na vrijeme, važnost prevencije – kada početi s preventivnim ponašanjem, na koji način i zašto, uloga fizičke aktivnosti u očuvanju kardiovaskularnog zdravlja,zašto su Slavonija, Baranja i Srijem regije u kojima je velik broj kardiovaskularnih bolesnika, teme su o kojima je bilo riječi na okruglome stolu, a govorili su  akademik Davor Miličić i predsjednik Zaklade Hrvatska kuća srca, doc.dr.sc. Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ravanteljica vukovarske bolnice dr. Vesna Bosanac te dr. Ivana Portolan Pajić, koordinatorica Svjetskog dana srca i pomoćnica pročelnika za zdravstvo u Gradskom uredu za zdravstvo Grada Zagreba.

Prema podacima koje navodi Zaklada Hrvatska kuća srca, kardiovaskularne bolesti uzrok su 17,5 milijuna smrti godišnje u svijetu, a procjenjuje se da će do 2030. godine biti uzrokom 23 milijuna smrti. U Hrvatskoj su također na vrhu ljestvice smrtnosti, a prema najnovijim podacima, 2016. godine uzrokovale su smrt 23 190 osoba, odnosno 45 % od ukupnih smrti. Analiza uzročnika smrti po spolu pokazuje da su kardiovaskularne bolesti uzrok smrti 50,1 % žena (13 136)i 39,7 % muškaraca (10 054).

Zaklada Hrvatska kuća srca svake godine organizira javnozdravstvenu akciju povodom obilježavanja Svjetskog dana srca, a ove će se godine akcija održati 30. rujna u Sportskom centru Vukovar, u Sportskoj dvorani „Borovo naselje“ (Trg Dražena Petrovića 2) u Vukovaru od 10.00 do 13.00 sati. Vukovarke i Vukovarci moći će besplatno izmjeriti arterijski krvni tlak, indeks tjelesne mase i savjetovati se sa stručnjacima.

Pročitano 977 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija