NAJNOVIJE
U četvrtak u Starim jankovcima "Rušenje majskog drveta"

U organizaciji Udruge za njegovanje običaja Mađara Stari Jankovci, a pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske i Općine Stari Jankovci, u četvrtak 30. svibnja s početkom u 16 sati započinje manifestacija „Rušenje majskog drveta”.

Rušenje majpana ili majskog drveta tradiocionalan je mađarski običaj isplesavanja i rušenja drveta koje se postavlja početkom, a ruši se krajem mjeseca svibnja. Krošnja majpana ukrašena je raznobojnim trakama i vrpcama.

- Krajem travnja održali smo program u sklopu kojega smo podigli majsko drvo. Naša Udruga za njegovanje običaja Mađara Stari Jankovci tu tradiciju održava više od deset godina. S članovima smo se dogovorili da ćemo 30. svibnja porušiti podignuto majsko drvo, uz prigodan program i uz gostujuće grupe. Pozvali smo u goste plesnu skupinu i orkestar iz Čakovaca, zbor iz Vinkovaca i plesnu skupinu iz Petrovaca. Naša će se udruga toga dana predstaviti dječjom folklornom skupinom, odraslom i zborom - pojasnila je predsjednica Udruge za njegovanje običaja Mađara Stari Jankovci Marita Budim. Nakon prigodnog programa uslijedit će zabava i druženje.

- Nadamo se ugodnoj večeri. Dogovorili smo zabavu uz glazbu i bit će nam drago ukoliko se mještani kako iz Starih Jankovaca tako i iz okolnih mjesta odazovu našoj manifestaciji - pozvala je Budim.

(Utorak, 28 Svibanj 2024 15:38)
Učenici iz Sonte i ove godine posjetili Vukovar

Osnovnu školu Antuna Bauera u utorak su posjetili učenici OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Sonte u sklopu projekta Kultura i povijest grada Vukovara.

U Vukovar je došlo 30 učenika koji nastavu izvode na hrvatskom jeziku u pratnji svojih učiteljica. Učenici su posjetili Vodotoranj, crkvu sv. Filipa i Jakova, Gradski muzej Vukovar, obišli su središte Vukovara, a sudjelovali su i na radionici „Priča o poznatoj ptici s Vučedola” kustosice Muzeja vučedolske kulture Mirne Šuljug.

Projekt je proveden uz podršku grada Vukovara, a uz Jozu Mihaljeva voditeljica projekta je i Biljana Mihaljev.

(Utorak, 28 Svibanj 2024 15:36)
Vukovar Basket 2024

U organizaciji udruge „Vukovar basket“, na SRC „Lijeva bara“ u Vukovaru, 1. lipnja će se održati treći po redu turnir u 3X3 uličnoj košarci „Vukovar basket vol 3“. Turnir i ove godine ima međunarodni karakter, budući su već sada stigle prijave iz BiH i Srbije, a svi zainteresirani se mogu prijaviti do 30. svibnja na službenoj stranici FIBA-e (play.fiba3x3.com). Nastupiti će 12 ekipa seniora te isto toliko ekipa u U17 uzrastu. Turnir se igra pod okriljem Hrvatskog košarkaškog saveza, pod pokroviteljstvom Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a jedan je od izlučnih za završnicu državnog prvenstva koja se ove godine igra u Ninu (seniori) i Karlovcu (U17). Osim vrhunskih poteza majstora ulične košarke, organizatori su pripremili hranu, piće, DJ-a i nagrade za publiku. Pozivamo vas u subotu 1. lipnja da svojim prisustvom podržite našu sportsko-turističku manifestaciju. Turnir počinje od 14 h (predvidivo do 22 h).

(Utorak, 28 Svibanj 2024 14:54)
Boćarski turnir u povodu Dana državnosti

Boćarski klub Borovo organizira 16. boćarski turnir povodom Dana državnosti na kojemu će nastupiti 8 ekipa. Trurnir počinje 30. svibnja u 9 sati na terenima BK Borovo.

(Utorak, 28 Svibanj 2024 14:52)
Održan 5. Pekar kup u tenisu

Na terenima Teniskog kluba Vinkovci održan je 5. Pekar Cup pod zajedničkim nazivom '' Somuna i igara'' , koji je donio odlično dvodnevno druženje, prikazan je odličan tenis, ali je bilo i dodatnih popratnih sadržaja koji su obogatili ovaj veliki teniski turnir. Ove godine imali smo preko stotinjak tenisačica i tenisača, podijeljeni u četiri kategorije.

U kategoriji mješovitih parova u finalu turnira Marina Deduš i Srđan Vezmar pobijedili su par Katica Pavić i Perica Matić sa 7:6, 7:5. Najbolji muški par čine Kristian Ikić i Stjepan Kvesić koji su u neizvjesnom finalu pobijedili par Mario Ezgeta i Luka Jaman sa 6:7, 6:0, 12:10.

U pojedinčanoj konkurenciji, u kategoriji do 45 godina, prvo mjesto osvojio je Ivan Begić , koji je u finalu pobijedio Alena Spajića sa 6:1, 6:2, dok je u kategoriji preko 45 godina slavio Davor Tomšik koji dobio bez borbe finalni susret protiv Zdenka Spajića.

Prema riječima Domagoja Radića, direktora prodaje tvrtke Pekar, ovdje se radilo o jednoj manifestaciji koja okuplja sve njihove partnere, dobavljače, kupce i djelatnike.

-Svima se njima na neki način pokušavamo zahvaliti za jednu suradnju tijekom ovih godina.Na ovom petom po redu Pekar cupu, bilo je preko 100 tinjak sudonika, međutim u dva dana prošlo je preko 300 ljudi kroz razna druženja izvan teniskog terena, rekao je Radić.

(Utorak, 28 Svibanj 2024 14:49)
Kamp Real Madrida

Hrvatski nogometni klub Mitnica organizator je Kampa Real Madrida koji će se održati od 1. do 5. srpnja 2024. na terenima HNK Mitnica.Kamp Real Madrida

(Utorak, 28 Svibanj 2024 14:46)
Obilježena 33. godišnjica osnutka vinkovačke 109. brigade, prve pričuvne brigade Zbora narodne garde

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te svetom misom zadušnicom u Vinkovcima je obilježena 33. godišnjica osnutka vinkovačke 109. brigade, prve pričuvne brigade Zbora narodne garde.

(Utorak, 28 Svibanj 2024 14:19)
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Utorak, 28 Svibanj 2024 14:19

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te svetom misom zadušnicom u Vinkovcima je obilježena 33. godišnjica osnutka vinkovačke 109. brigade, prve pričuvne brigade Zbora narodne garde.

Utorak, 28 Svibanj 2024 13:50

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić potpisao je u Vinkovcima ugovore vezane uz Javni natječaj za sufinanciranje/financiranje projekata i programa iz područja socijalne skrbi koje udruge provode u tekućoj godini. Ugovori su uručeni predstavnicima 23 udruge s područja županije koje su dobile između 300 i 1.300 eura, a za tu je namjenu ukupno iz proračuna Županije izdvojeno 16.000 eura.

Utorak, 28 Svibanj 2024 18:05

I ove se godine u Općini Stari Jankovci bira najljepša okućnica
U četvrtak, 30. svibnja u Starim Jankovcima bit će održana manifestacija „Rušenje majskog drveta”

Emisiju uređuje i vodi Valerija Lozančić, suradnica na emisiji bila je Sandra Grgić

Ponedjeljak, 27 Svibanj 2024 16:12

Jučer, 26. svibnja oko 13,30 sati na autocesti A3 Zagreb-Lipovac izbio je požar na osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak krećući se u smjeru Lipovca.

Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara kratki spoj na električnim instalacijama u predjelu motora.

U požaru nitko nije ozlijeđen, a nastala materijalna šteta procijenjena je, bez stručne procijene, na iznos od više tisuća eura.
 

Ponedjeljak, 27 Svibanj 2024 15:38

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara svečano su potpisani ugovori za dogradnju Dječjeg vrtića Vukovar 1, Centralnog objekta i Područnog objekta Mitnica. Projektima će se vrtići proširiti, a planirano je u oba izgraditi po jedan vrtićki dnevni boravak s 20 dodatnih mjesta, ukupno 40.

Ponedjeljak, 27 Svibanj 2024 17:33

Potpisani ugovori za dogradnju dvaju vrtića u Vukovaru

Iscurili osobni podatci vlasnika svih registriranih vozila u Hrvatskoj, policija provodi izvide

Održan je 7. memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“, Vukovar – Sunja

Dnevnik uređuje i vodi Marija Molnar

Petak, 24 Svibanj 2024 18:20

Za kupnju kuće ili stana 66 mladih obitelji dobilo od Županije 250 tisuća eura

HGSS i Športsko ribolovni savez VSŽ dobili čamce

U Gunji obilježen Dan nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije

Završen 31. Festival glumca, "Zakon Zagore" najbolja predstava

Emisiju uređuje i vodi Valerija Lozančić

Petak, 24 Svibanj 2024 14:23

Obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) Darja Sokolić potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji između Županije i HAPIH-a. Sporazum predstavlja temelj za napredak suradnje i to u vezi razvoja proizvodnje voća i povrća na području istočne Hrvatske.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija