NAJNOVIJE
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)
Šoljić: Neka Milaković prestane sijati mržnju ili neka odstupi iz javnoga života Hrvatske

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara održala je konferenciju za medije na kojoj je upozorila da događaje koji se proteklih dana u Vukovaru te ustvrdili kako nisu dobri ni za grad heroj niti za hrvatsku državu.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 13:36)
David Boban treći u Samoboru

U Samoboru je održan međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia. Nastupilo je 1618 natjecatelja, 213 klubova iz 25 država. Karate klub Vukovar '91 predstavljalo je 6 natjecatelja u pratnji trenera Igora Štalmajera. Od natjecatelja, David Boban je osvojio 3. mjesto u borbama. Nastupili su još i Dorotea Plavšić, Maria Zera, Asja Štalmajer, Vitto Furundžija i Ivano Bajrak, ali ovaj put bez plasmana.David Boban i Igor Šatmajer

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 11:45)

U borbu protiv nasilja nad ženama trebaju se uključiti svi segmenti društva

Obilježili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i u obitelji Obilježili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i u obitelji Foto: Marija Molnar

Zajedničkom sjednicom Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Županijske koordinacije za ljudska prava u Palači Srijem u Vukovaru obilježen je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji pada na 25.studenoga kao i 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama koji se provode od tog datuma do 10.prosinca – Međunarodnoga dana ljudskih prava. Sjednica je održana pod predsjedanjem dožupana vukovarsko-srijemskoga i predsjednika povjerenstva Đorđa Ćurčića.

-I ovoga puta želimo skrenuti pozornost javnosti na problem nasilja nad ženama i u obitelji u čije se rješavanje moraju uključiti svi segmenti društva, a o ovoj se temi mora neprestano govoriti, upozoravati i djelovati. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije aktivno podržava sve oblike prevencije i suzbijanja ovoga problema – istaknuo je Ćurčić.

-Nasilje nad ženama i u obitelji je kontinuirano, stoga je ratifikacija Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji – tzv.Istanbulska konvencija i njezino stupanje na snagu u Hrvatskoj od 1.listopada iznimno važno, a provedba bi trebala značajno doprinijeti smanjenju ovoga problema – istaknula je između ostaloga članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Ivana Sučić, voditeljica Sigurne kuće Vukovarsko-srijemske županije.

-Ova konvencija predstavlja važan okvir za učinkovitiju međuresornu suradnju i implementaciju politika koje će sadržavati mnoštvo mjera koje trebaju poduzeti različiti dionici i tijela a koje, u cijelini, nude potpun odgovor na nasilje nad ženama – naglasila je Sučić, naglasivši da je ova konvencija iznad svih postojećih zakona i drugih podzakonskih akata i da smo kao država sada u obvezi postojeće zakone prilagoditi ovoj konvenciji.

Na sjednici je obilježena i deseta godišnjica od osnutka Sigurne kuće kroz koju je u tome razdoblju prošlo 396 žrtava nasilja u obitelji ili partnerskim vezama. Ovo je sklonište osnovala 2008. godine udruga B.a.b.e. u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom.

Skloniste proslava

Pročitano 154 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija