NAJNOVIJE
Dnevnik 2, petak, 14. 12. 2018.

Promovirano 227 studenata Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru  

Članovi moto kluba Golubica iz Vukovara djeci podijelili  preko 260 paketića

Objavljene preporučene mjere zaštite zdravlja starijih osoba zbog hladnoće

Dnvnik 2 uređuje i vodi Valerija Lozančić

(Petak, 14 Prosinac 2018 17:05)
U Vukovaru promovirano 227 studenata, među kojima po prvi puta i 33 diplomirana fizioterapeuta

U Hrvatskom domu Vukovar održana je 22. svečana promocija završenih stručnih prvostupnika i prvostupnica te 1. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta i fizioterapeutkinja Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru.

(Petak, 14 Prosinac 2018 15:05)
Motomrazovi po deveti put u Vukovaru

Članovi Motokluba Golubica iz Vukovara obradovali su mališane povodom predstojećih božićnih blagdana podijelivši preko 260 paketića djeci u vukovarskoj bolnici te u nekoliko udruga i škola, obučeni u djedove božićnjake. U središtu grada pak dijelili su slatkiše djeci i odraslima.

(Petak, 14 Prosinac 2018 13:50)
Trebaju li mladi izaći na izbore?

U Gradskoj knjižnici Vukovar održana je rasprava za mlade s tezom Trebaju li mladi izaći na izbore.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 14:26)
Izložba božićnih jaslica

U predvorju Hrvatskoga doma Vukovar otvorena je izložba božićnih jaslica. Naime u okviru Vukovarskih adventskih svečanosti svake se godine sa školama izrađuju božićne čestitke i ukrasi.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 13:50)
Podignuta optužnica protiv odgovornih za distribuciju zdravstveno neispravne vode

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je nakon prikupljenih brojnih iskaza mještana Komletinaca podignulo je optužnicu pred Općinskim sudom u Vukovaru protiv dvije odgovorne osobe (1964. i 1967.) i pravne osobe zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi proizvodnjom i stavljanjem u promet proizvoda štetnih za zdravlje.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 09:38)
Mala retrospektivna izložba Zdravka Dvojkovića

U okviru 21. vukovarskih adventskih svečanosti u Mramornoj dvorani dvorca Eltz u Vukovaru otvorena je izložba slika Impresije Dunava i mora muzejskoga savjetnika u mirovini Zdravka Dvojkovića.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 09:32)

U borbu protiv nasilja nad ženama trebaju se uključiti svi segmenti društva

Obilježili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i u obitelji Obilježili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i u obitelji Foto: Marija Molnar

Zajedničkom sjednicom Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Županijske koordinacije za ljudska prava u Palači Srijem u Vukovaru obilježen je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji pada na 25.studenoga kao i 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama koji se provode od tog datuma do 10.prosinca – Međunarodnoga dana ljudskih prava. Sjednica je održana pod predsjedanjem dožupana vukovarsko-srijemskoga i predsjednika povjerenstva Đorđa Ćurčića.

-I ovoga puta želimo skrenuti pozornost javnosti na problem nasilja nad ženama i u obitelji u čije se rješavanje moraju uključiti svi segmenti društva, a o ovoj se temi mora neprestano govoriti, upozoravati i djelovati. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije aktivno podržava sve oblike prevencije i suzbijanja ovoga problema – istaknuo je Ćurčić.

-Nasilje nad ženama i u obitelji je kontinuirano, stoga je ratifikacija Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji – tzv.Istanbulska konvencija i njezino stupanje na snagu u Hrvatskoj od 1.listopada iznimno važno, a provedba bi trebala značajno doprinijeti smanjenju ovoga problema – istaknula je između ostaloga članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Ivana Sučić, voditeljica Sigurne kuće Vukovarsko-srijemske županije.

-Ova konvencija predstavlja važan okvir za učinkovitiju međuresornu suradnju i implementaciju politika koje će sadržavati mnoštvo mjera koje trebaju poduzeti različiti dionici i tijela a koje, u cijelini, nude potpun odgovor na nasilje nad ženama – naglasila je Sučić, naglasivši da je ova konvencija iznad svih postojećih zakona i drugih podzakonskih akata i da smo kao država sada u obvezi postojeće zakone prilagoditi ovoj konvenciji.

Na sjednici je obilježena i deseta godišnjica od osnutka Sigurne kuće kroz koju je u tome razdoblju prošlo 396 žrtava nasilja u obitelji ili partnerskim vezama. Ovo je sklonište osnovala 2008. godine udruga B.a.b.e. u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom.

Skloniste proslava

Pročitano 129 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija