NAJNOVIJE
Deset godina Info centra za mlade Vukovar

Informiranje mladih – Vizija? Stvarnost? Izazovi?, naziv je panel rasprave održane u Odjelu za mlade Spajalica Gradske knjižnice Vukovar, a u organizaciji PRONI Centra za socijalno podučavanje Vukovar. Rasprava, a potom i prigodna izložba održani su u povodu deset godina rada Info centra za mlade Vukovar koji je počeo kao PRONI-jev projekt, a danas je stalni program.

(Srijeda, 20 Veljača 2019 15:45)
Velika zainteresiranost za ugradnju dizala u zgrade

Gotovo 700 tisuća osoba u Hrvatskoj živi u zgradama bez dizala, a među njima su starije osobe, umirovljenici, invalidi, roditelji s malom djecom. Kako bi se riješio ovaj problem, prije tri godine iniciran je projekt izgradnje dizala u zgradama s tri i više katova i to sufinanciranjem nepovratnim sredstvima iz fondova Europske Unije u iznosu od 85 posto, dok bi preostalih 15 posto namirila država i lokalne jedinice.

(Srijeda, 20 Veljača 2019 13:56)
Poskupljenje goriva

Nastavlja se trend rasta cijena goriva u Hrvatskoj te je rast cijena osjetan.

(Srijeda, 20 Veljača 2019 11:37)
Djeca vukovarskih dječjih vrtića prije doručka dobivaju med

U okviru aktivnosti koje Dječji vrtić Vukovar I provodi u cilju dobivanja statusa Ekovrtića od početka veljače djeca svih odgojnih skupina svako jutro prije doručka dobivaju žlicu meda. Ujedno je to i jedan od načina podizanja kvalitete dječje prehrane za koji vjeruju da će se pozitivno odraziti na zdravlje djece pa se projekt provodi u oba vukovarska dječja vrtića, Dječjem vrtiću Vukovar I i Dječjem vrtiću Vukovar II.

(Srijeda, 20 Veljača 2019 10:53)
BDP u Vukovarsko-srijemskoj županiji iznosi 49.417 kuna po stanovniku

Iako analiza Hrvatske gospodarske komore (HGK) pokazuje da Bruto domaći proizvod (BDP) u svim hrvatskim županijama raste, u osam godina, od 2008.do 2016.  BDP u pet slavonskih županija - Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj, snažno pada, udio Zagreba, Zagrebačke, Istarske i Međimurske županije u hrvatskom BDP-u - raste.

(Srijeda, 20 Veljača 2019 08:27)
Udruge proistekle iz Domovinskoga rata grada Vukovara dobile 6 milijuna kuna

Iz Europskog socijalnog fonda odobreno je 5.809.732 kuna za projekte koje je VURA – Razvojna agencija Vukovar d.o.o. u suradnji s Gradom Vukovarom i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata aplicirala na natječaj „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“.

(Utorak, 19 Veljača 2019 16:44)
Tri osobe pobjegle iz PP Županja

Policija intenzivno traga za tri osobe koje su u ponedjeljak pobjegle iz Policijske postaje Županja, doznajemo od glasnogovornika PU Vukovarsko-srijemske Domagoja Džigumovića.

(Utorak, 19 Veljača 2019 11:10)

U borbu protiv nasilja nad ženama trebaju se uključiti svi segmenti društva

Obilježili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i u obitelji Obilježili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i u obitelji Foto: Marija Molnar

Zajedničkom sjednicom Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Županijske koordinacije za ljudska prava u Palači Srijem u Vukovaru obilježen je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji pada na 25.studenoga kao i 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama koji se provode od tog datuma do 10.prosinca – Međunarodnoga dana ljudskih prava. Sjednica je održana pod predsjedanjem dožupana vukovarsko-srijemskoga i predsjednika povjerenstva Đorđa Ćurčića.

-I ovoga puta želimo skrenuti pozornost javnosti na problem nasilja nad ženama i u obitelji u čije se rješavanje moraju uključiti svi segmenti društva, a o ovoj se temi mora neprestano govoriti, upozoravati i djelovati. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije aktivno podržava sve oblike prevencije i suzbijanja ovoga problema – istaknuo je Ćurčić.

-Nasilje nad ženama i u obitelji je kontinuirano, stoga je ratifikacija Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji – tzv.Istanbulska konvencija i njezino stupanje na snagu u Hrvatskoj od 1.listopada iznimno važno, a provedba bi trebala značajno doprinijeti smanjenju ovoga problema – istaknula je između ostaloga članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Ivana Sučić, voditeljica Sigurne kuće Vukovarsko-srijemske županije.

-Ova konvencija predstavlja važan okvir za učinkovitiju međuresornu suradnju i implementaciju politika koje će sadržavati mnoštvo mjera koje trebaju poduzeti različiti dionici i tijela a koje, u cijelini, nude potpun odgovor na nasilje nad ženama – naglasila je Sučić, naglasivši da je ova konvencija iznad svih postojećih zakona i drugih podzakonskih akata i da smo kao država sada u obvezi postojeće zakone prilagoditi ovoj konvenciji.

Na sjednici je obilježena i deseta godišnjica od osnutka Sigurne kuće kroz koju je u tome razdoblju prošlo 396 žrtava nasilja u obitelji ili partnerskim vezama. Ovo je sklonište osnovala 2008. godine udruga B.a.b.e. u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom.

Skloniste proslava

Pročitano 172 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija