NAJNOVIJE
Završeni radovi na rekonstrukciji glavne ceste u Petrijevcima

Završeni su radovi na rekonstrukciji glavne ceste u Petrijevcima, a tim su povodom mjesto posjetili čelnici Osječko-baranjske županije i Hrvatskih cesta.

(Četvrtak, 23 Ožujak 2023 14:29)
Potpisan dobrovoljni sporazum „Zajedno protiv otpada od hrane“

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem u Zagrebu nazočila potpisivanju  dobrovoljnog sporazuma o sprječavanju i smanjenju nastajanja otpada od hrane „Zajedno protiv otpada od hrane“, a riječ je o jednoj od važnih mjera Plana sprječavanja i smanjenja nastajanja otpada od hrane RH te reformske mjere „Unaprjeđenje sustava doniranja hrane“ iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost. 

(Četvrtak, 23 Ožujak 2023 12:02)
Pokušali prokrijumčariti turske migrante u duplom dnu vozila i među konstrukcijama

Nova dva pokušaja krijumčarenja turskih državljana iz BiH, njih ukupno sedam koji su se skrivali u vrlo skučenom prostoru u duplom dnu vozila kao i u teretu metalnih konstrukcija, otkrila je brodsko-posavska policija te uhitila dvojicu vozača, prenosi Hina.

(Četvrtak, 23 Ožujak 2023 11:36)
Javni natječaji za braniteljske udruge

Grad Vukovar objavio je dva Javna natječaja temeljem Odluke o utvrđivanju kriterija, mjerila i postupaka za odobravanje financiranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području grada Vukovara.

(Četvrtak, 23 Ožujak 2023 10:42)
Održana koordinacija Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina vukovarsko-srijemske županije

Održana je posljednja u ovom sazivu Koordinacija Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije s obzirom da će u svibnju biti održani manjinski izbori.

(Četvrtak, 23 Ožujak 2023 09:40)
Promocija kampanje "Postani policajac/policajka" i u vukovarskom Veleučilištu „Lavoslav Ružička“

Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija “Prvi hrvatski redarstvenik” provode kampanju „Postani policajac/policajka“ s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. 

(Četvrtak, 23 Ožujak 2023 09:10)
Razvod braka kod javnoga bilježnika

Hrvatski sabor danas će raspraviti zakonski prijedlog koji bi javnim bilježnicima omogućio da postupaju u određenim nespornim izvanparničnim postupcima, među kojima je i sporazumni razvod braka.

(Četvrtak, 23 Ožujak 2023 09:06)
Marija Molnar

Marija Molnar

Utorak, 21 Ožujak 2023 10:06

Međunarodni dan šuma obilježava se 21. ožujka kako bi se podigla svijest o važnosti šuma u očuvanju planeta Zemlje, a tema ove godine je Zdrave šume za zdrave ljude.

Utorak, 21 Ožujak 2023 09:56

Danas počinje isplata jednokratnog novčanog primanja  korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života.

Ponedjeljak, 20 Ožujak 2023 17:23

U Dnevniku 2 HRV-a, između ostaloga, poslušajte:

Ponedjeljak, 20 Ožujak 2023 12:36

Svakodnevni život obilježen konzumerizmom podrazumijeva i puno različitih vrsta otpada, od sve prisutne plastike, mješanoga otpada, elektronskoga otpada, ali i sve više stakla koji se pojavljuje kao ambalaža – boce, posude i sl. i s kojim treba oprezno rukovati. Stakleni otpad čini više od sedam posto kućnoga otpada. Nekoliko je načina na koji građani Vukovara mogu odložiti staklenu ambalažu na siguran, propisan i organiziran način – od zelenih otoka, preko mobilnog reciklažnog dvorišta i odlagališta Petrovačka dola do predavanja takve vrste otpada na kućnome pragu što je novina koju su upravo uveli u gradskom poduzeću Komunalac.

Ponedjeljak, 20 Ožujak 2023 18:32

U emisiji Pozor-govori žena, poslušajte:

Petak, 17 Ožujak 2023 13:48

Konferenciju za medije na temu uhićenja župana Damira Dekanića održao je nezavisni vijećnik u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije Nikola Kajkić, naglašavajući da su nadležene službe odugovlačile istragu i pokušale zataškati incident s prometnom nesrećom u kojoj je prije godinu dana Dekanić sudjelovao. Kajkić je ustvrdio kako su mu anonimno, pretpostavlja, policajci i građani dostavljali dokumente koje je zaprimio i USKOK te da kaznena prijava protiv župana i ostalih uhićenih u ovom slučaju sadrži gotovo 70 posto navoda iz tih anonimnih dopisa policije i građana.

Četvrtak, 16 Ožujak 2023 12:34

Vukovar se priključio akciji sadnje stabala kojoj je cilj pridonijeti kompenziranju emisija CO2 automobilskih turističkih posjeta, priopćeno je iz Turističke zajednice grada Vukovara.

Četvrtak, 16 Ožujak 2023 10:20

Hrvatski državljanin s područja Iloka podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja koji mu nije dostavio optički ciljnik za pušku, a za koji je 5. ožujka internet bankarstvom uplatio iznos od 1.300 eura, priopćeno je iz Policijske uprave vukovarskop-srijemske.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija