NAJNOVIJE
U VSŽ tri novopozitivne osobe na koronavirus, a preminule su dvije osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, u posljednja 24 sata su tri nove pozitivne osobe na COVID-19, od čega su dvije pozitivne na PCR testiranju, a jedna na brzom antigenom testu (po 1 osoba iz Babine Grede, Vukovara i Tovarnika). Preminule su dvije osobe, izvijestio je Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 09:38)
Savjeti za vožnju u zimskim uvjetima

Dolaskom hladnijih dana i temperaturnih minusa drastično se mIjenjaju i uvjeti za vožnju na prometnicama te je potrebno prilagoditi svoj automobil i stil vožnje trenutnim uvjetima. 

Snijeg i poledica imaju drastičan efekt na prianjanje kotača vozila na cestu, put kočenja, vidljivost i ponašanje ostalih sudionika u prometu. Stoga je bitno se pridržavati nekih osnovnih pravila i savjeta kako bi svi sudionicu prometu sretno stigli na svoja odredišta i u ovakvim zimskim uvjetima.

- Svim sudionicima u prometu treba skrenuti pozornost da su kolnici na ovako niskim temperaturama izrazito skliski iako su mjerodavne službe odradile svoj posao i posuli sve kolnike sa soli kako bi se prometovanje odvijalo nesmetano. U ovakvim vremenskim uvjetima potrebno je držati sigurnosni razmak između vozila jer je zaustavni put na skliskim kolnicima puno duži. Isto tako vrlo je bitno očistiti svoje automobile od snijega i to onako kako je predviđeno zakonom. Sva stakla moraju biti očišćena od snijega i leda na prozorima a ne samo prednja, to je bitno kako bi vozač imao bolju preglednost ali i bio uočljiviji rekao je Damir Filić iz Policijske postaje Vukovar.

Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama bitno je svoj automobil prilagoditi za zimu, a to znači osigurati zimske gume na zimskim dionicama javnih cesta u vremenu od 15. studenog do  15. travnja, obratiti pozornost na svjetla vozila kako bi bili uočljiviji drugim vozačima i izbjegavati nagla kočenja i pokrete upravljačem kako ne bi došlo do zanošenja vozila.
Želimo vam sigurnu i ugodnu vožnju.

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 09:15)
U sedam mjeseci 116 puta pružile besplatnu pravnu pomoć

U Udruzi žena Vukovar završen je projekt Pravna pomoć – stvaranje jednakih mogućnosti kroz osiguranje regionalne ujednačenosti. Trajao je sedam mjeseci uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa, a partner je bila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima.

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 08:23)
U ponedjeljak kreće cijepljenje drugom dozom Pfizerovog cjepiva

Do sredine siječnja prvu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19 u Hrvatskoj je primilo 45.906 osoba, a od 18. siječnja kreće docjepljivanje drugom dozom, priopćeno je u nedjelju iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, prenosi Media servis.

Docjepljivat će se osobe koje su od 27. prosinca cijepljene diljem Hrvatske, oni koji su već primili prvu dozu cjepiva tvrtke Pfizera i BioNTecha, prvog registriranog cjepiva na tržištu Europske unije.

Cijepljenje drugom dozom organizirat će se na istom mjestu, odnosno na isti način kao i prigodom prvog cijepljenja. Kako je priopćeno, točne termine za docjepljivanje odredit će zdravstvene ustanove i domovi za starije i nemoćne koji su proveli i prvo cijepljenje.

(Nedjelja, 17 Siječanj 2021 16:37)
Horvat: Zamjenske kuće za sve što će se trebati srušiti država će financirati 100 posto
I dalje se zbraja šteta na potresom pogođenim područjima.
Stradalo je oko 45 tisuća objekata.
Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat objasnio je kako će teči obnova na području Banije te kako će država sudjelovati u slučaju onih objekata koji su predviđeni za rušenje
- Preliminarne zelene, žute, narančaste i crvene markice temeljem elaborata zatečenog stanja morati ćemo verificirati da bismo kroz određene ispitne radnje znali da li su više stambene zgrade ili kuće, za popravljanje ili rušenje. Sve ono što će biti potrebno rušiti, država će bez ikakve participacije građana koji su danas u tim stanovima, financirati izgradnju zamjenske kuće, stana, sa 100 posto - rekao je Horvat.
(Nedjelja, 17 Siječanj 2021 14:07)
RH: 379 novih slučajeva koronavirusa, u bolnicama ukupno 1.761 osoba

U protekla 24 sata u Republici Hrvatskoj zabilježeno je 379 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva danas ukupno 4.058 - stoji u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite.

(Nedjelja, 17 Siječanj 2021 10:57)
16 novopozitivnih osoba na području OBŽ

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus testirana su 163 uzorka od kojih je 16 bilo pozitivno - stoji u nedjeljnom priopćenju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. 

(Nedjelja, 17 Siječanj 2021 09:33)
Marija Molnar

Marija Molnar

Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 08:23

U Udruzi žena Vukovar završen je projekt Pravna pomoć – stvaranje jednakih mogućnosti kroz osiguranje regionalne ujednačenosti. Trajao je sedam mjeseci uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa, a partner je bila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima.

Petak, 15 Siječanj 2021 17:27

U Dnevniku 2 HRV-a, izmeđuz ostaloga, poslušajte:

Četvrtak, 14 Siječanj 2021 17:02

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je novu Naredbu o mjerama zaštite zdravlja životinja od zaraznih i nametničkih bolesti i njihovom financiranju u 2021. godini.

Četvrtak, 14 Siječanj 2021 16:18

I ove godine Grad Vukovar dodijeljuje stipendije studentima i učenicima s prebivalištem u Vukovaru. U Ružičkinoj kući tim je povodom organizirana svečana dodjela Ugovora o stipendiranju za 214 stipendija u akademskoj i školskoj 2020./2021. godini. Riječ je o 80 stipendija za studente svih godina studija deficitarnih zvanja u iznosu od 1000 kuna mjesečno, 93 stipendije za studente svih godina studija ostalih zvanja u iznosu od 500 kuna mjesečno te 41 stipendiji za učenike srednjih škola, prve i viših godina školovanja za deficitarna zanimanja u iznosu od 400 kuna mjesečno. Stipendije se dodjeljuju tijekom 10 mjeseci.

Srijeda, 13 Siječanj 2021 17:55

Udruga žena Vukovar poziva zainteresirane za sudjelovanje u radionici prezentacijsko-komunikacijsko-motivacijskih vještine koju provode u okviru projekta Nova znanja – nove prilike. Radionica je namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama - mladima do 29 godina koji su nezaposleni iznad šest mjeseci te osobama starijima od 30 godina koje su nezaposlene iznad 12 mjeseci.

Srijeda, 13 Siječanj 2021 17:23

U tijeku je izgradnja nove zgrade Gradske knjižnice i čitaonioce Vinkovci, vrijedne 48,5 milijuna kuna s PDV-om. Započela je u veljači prošle godine, a do kraja 2020. izvršeno je radova u vrijednosti 10 i pol milijuna kuna. Od toga iznosa Ministarstvo kulture i medija dalo je 9 milijuna kuna. Radove obavljaju vinkovačke tvrtke Watmont i Suhomont, Riječ je o projektu kojega provodi Grad Vinkovci, doznajemo od pročelnice za kulturu i turizam u vinkovačkoj gradskoj upravi Marije Liščić Drmić.

Srijeda, 13 Siječanj 2021 17:21

U Dnevniku 2 HRV-a, između ostaloga, poslušajte:

Utorak, 12 Siječanj 2021 17:06

S prvim danima siječnja, svoja je vrata za stanovnike Općine Tovarnik otvorilo novo reciklažno dvorište vrijedno nešto više od 4,5 milijuna kuna. Smješteno je u Tovarniku, dvorištem upravlja tvrtka Eko–Flor Plus i na njemu se može odložiti čak 50 vrsta otpada, doznali smo od načelnice Općine Tovarnik Ruže Veselčić Šijaković.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija