NAJNOVIJE
Ubojstvo i pokušaj ubojstva u Osijeku

Okolnosti vezane uz pronalazak mrtvog 74-godišnjaka i teško ozlijeđenog 39 godišnjaka u Osijeku upućuju na ubojstvo i pokušaj samoubojstva, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, izvijestila je osječko-baranjska policija, a prenosi Hina.

(Utorak, 20 Travanj 2021 13:52)
Uprava zagrebačkog Dinama posjetila vukovarski Vodotoranj

Uoči nogometne utakmice na kojoj će u srijedu snage odmjeriti nogometaši HNK Osijek i zagrebačkog GNK Dinamo na stadionu Gradski vrt u Osijeku, dio uprave zagrebačkog prvoligaša posjetio je vukovarski Vodotoranj - simbol hrvatskoga zajedništva.

(Utorak, 20 Travanj 2021 13:36)
Đakovački vezovi od 18. lipnja do 4. srpnja

Đakovački vezovi danas su dobro poznata i afirmirana manifestacija izvornog narodnog folklora. Prvi Đakovački vezovi održani su 2. i 3. srpnja 1967. godine kao specifična prigodna turističko-kulturna manifestacija u povodu Međunarodne godine turizma.

(Utorak, 20 Travanj 2021 13:30)
Osječki KBC smanjuje operacijski program i proširuje Respiracijski centar

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, osječki Klinički bolnički centar (KBC) odlučio je smanjiti operacijski program više od 30 posto te proširiti kapacitete Respiracijskog centra, izvijestilo je Ravnateljstvo te ustanove, javlja Hina.

(Utorak, 20 Travanj 2021 12:36)
Plazma Sportske igre mladih i Dan sporta u Vinkovcima

U srijedu, 21. travnja 2021. godine,  na stadionu NK Cibalia održava se Telemach Dan sporta. Sportsko-edukativna manifestacija okupit će osnovnoškolce od 1. do 4. razreda s područja Vinkovaca koji će se natjecati u graničaru i atletici i boriti za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta, koja će se održati sredinom srpnja u Splitu gdje će mali vinkovački amaterski sportaši imati priliku družiti se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno.

(Utorak, 20 Travanj 2021 12:08)
Potpisan ugovor o izgradnji nove biciklističke staze u Vukovaru

U Gradskoj vijećnici grada Vukovara gradonačelnik Ivan Penava i direktor gradske tvrtke Komunalac Igor Štrangarević, potpisali su Ugovor o izgradnji biciklističke staze u Vukovaru. Riječ je o izgradnji nove biciklističke staze uz državnu cestu D2 u Vukovaru, na dionici Trg Slavija – Bana Josipa Jelačića – Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, ukupne duljine 2,70 kilometara.

(Utorak, 20 Travanj 2021 12:05)
Božo Galić prvi počasni član Konjičkoga kluba Satir

U palači Srijem u Vukovaru župan Božo Galić primio je predsjednika Konjičkog kluba „SATIR“ Vinkovci Antu Lovrića i izaslanstvo kluba.

(Utorak, 20 Travanj 2021 11:12)
Marija Molnar

Marija Molnar

Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 19:21

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izdali su priopćenje za javnost vezano uz današnji napad na vinkovačku odvjetnicu Nadu Gagro. U priopćenju stoji:

Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 19:17

Vukovarsko-srijemska županija kao osnivač  i Grad Vinkovci sufinancirali su obnovu vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Reljkovića nakon što su fasada i prozori stradali u požaru. Vrijednost radova iznosi nešto više od 2,6 milijuna kuna pri čemu su županija i grad sufinancirali po 50 posto radova. Obnova zgrade je gotova, a novo je pročelje izvedeno po uzoru na ono s razglednice iz 1912. godine pod nadzorom konzervatora. Tim su povodom zgradu obišli župan Božo Galić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Jadranka Mustapić - Karlić i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 16:27

Dana 14. travnja 2021. godine u službenom listu Europske Unije stupila je na snagu Provedbena Odluka komisije (EU) 2021/596 o izmjeni Priloga II. Odluci 2003/467/EZ u pogledu statusa Hrvatske kao područja službeno slobodnog od brucelozeOvom činu prethodio je opsežan postupak pripremanja dokumentacije te podnošenja zahtjeva za priznavanje cijelog teritorija države službeno slobodnim od bruceloze goveda, a  koji je, u ime Republike Hrvatske, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede uputila Europskoj komisiji u studenom 2020. godine. Nakon detaljne procjene i analize podataka o provedbi višegodišnjih nacionalnih programa nadziranja i iskorjenjivanja bruceloze u populaciji goveda, Europska komisija je  donijela Odluku kojom se Republici Hrvatskoj priznaje status države članice službeno slobodne od bruceloze goveda za cijelo državno područje. Time je Hrvatska kao najmlađa zemlja članica postala dvadeseta zemlja s ovim statusom u EU, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 15:55

U svom uredu u Vinkovcima u ponedjeljak je napadnuta vinkovačka odvjetnica Nada Gagro, potvrdila je vukovarsko-srijemska policija, a prenosi HINA.

Subota, 17 Travanj 2021 13:34

Ivo Josipović, bivši predsjednik RH svoju je podršku na lokalnim izborima dao SDP-ovom  programu "Vukovar bez podjela" i kandidatu za gradonačelnika Vukovara Damiru Maduni.  U pratnji kandidata Madune, povjerenice Gradske organizacije SDP-a i kandidatkinje  za zamjenicu gradonačelnika Vukovara Biljane Gaće te predsjednika Savjeta za ratne veterane SDP-a Vinka Kovačića, Josipović je odao počast žrtvama Ovčare i na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata, a nakon toga u središtu grada dao podršku početku skupljanja potpisa na SDP-ovom štandu. 

Subota, 17 Travanj 2021 12:47

U Ružičkinoj kući, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegovi zamjenici Ivana Mujkić i Marijan Pavliček svečano su uručili Ugovore o dodatnom sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća na području Grada Vukovara vlasnicima  49 vukovarskih kućanstava. Javni se poziv odnosio na obiteljske kuće koje su energetskog razreda D ili lošije, nalaze se na području grada Vukovara i čiji prijavitelji imaju sklopljen Ugovor  o sufinanciranju projekta s  Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Petak, 16 Travanj 2021 13:03

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić te pročelnicom Upravnoga odjela za gospodarstvo i međunarodnu suradnju Marijanom Grubišić, predstavio je Drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima na području grada Vukovara za 2021. godinu.

Četvrtak, 15 Travanj 2021 12:31

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 409 uzoraka od kojih je 111 bilo pozitivno na koronavirus, priopćeno je tamošnjeg Stožera civilne zaštite. .

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija