NAJNOVIJE
Počela proslava Vinkova u Iloku

Povodom blagdana svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara koji se obilježava 22. siječnja, u Iloku je održano pokladno jahanje gradskim ulicama.

(Subota, 19 Siječanj 2019 23:25)
Bandić podržao projekt Kuća sjećanja u Vukovaru

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je potporu projektu "Kuća sjećanja" u Vukovaru.

(Subota, 19 Siječanj 2019 21:40)
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)

Otvorena izložba Otac i sin

Izložba se može pogledati u Galeriji Oranžerija Izložba se može pogledati u Galeriji Oranžerija Foto: Marija Molnar

U Gradskome muzeju Vukovar - Galeriji Oranžerija otvorena je izložba Antuna Borisa i Josipa Švaljeka, oca i sina akademskih slikara.

Antun Boris Švaljek redoviti je profesor na Likovnoj akademiji u Širokome Brijegu, izlagao je na 140 samostalnih i više od 1000 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Josip Švaljek profesor je u zadarskoj Školi primjenjene umjetnosti i dizajna a dosada je izlagao na tri samostale i dvadesetak skupnih izložbi. Obojica su dobitinici nekoliko nagrada.

O izložbi je govorio likovni kritičar Milan Bešlić

-Oba slikara su prepoznatljiva, svaki je u svojoj razlici jasan i povezani su u činjenici da baštine veliku tradicijsku europsku kulturu. Zbog toga je ova izložba vrijedna svake pozornosti – istaknuo je Bešlić, ujedno i autor teksta u katalogu izložbe.

Izložbu je postavio i dizajn kataloga osmislio Zoran Šimunović, kustos Gradskoga muzeja Vukovar, a otvorio pročelnik Odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Grada Vukovara Dražen Kobašević.

 

 

Pročitano 230 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija