NAJNOVIJE
Predstavljena zbirka pjesama Doba bršljana

U Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je zbirka poezije Doba bršljana autora Davora Ivankovca.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 18:56)
Zašto vojnici napadaju gradove?

U okviru programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine Institut Ivo Pilar organizirao je tradicionalni 21. po redu znanstveno stručni skup "Vukovar 91. - dvadeset i sedma godina poslije".

(Srijeda, 14 Studeni 2018 16:11)
Prigodni poštanski žig uz Dan sjećanja na žrtvu vukovara i Škabrnje

Na inicijativu vrbovečkog filatelista i tajnika zagrebačkog Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije Stjepana Zdenka Brezarića, Hrvatski časnički zbor Vrbovec inicirao je uporabu prigodnog poštanskog žiga u subotu 17.11.2108. u poštanskom uredu 10340 Vrbovec kojim se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Domovinskom ratu.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 13:56)
Gradska knjižnica Vukovar osvojila prvo mjesto

Gradska knjižnica Vukovar osvojila je prvo mjesto na natječaju Baština na mreži Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, pod pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 12:15)
Otvorenjem izložbe Logoraši počeo Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

U Hrvatskom domu Vukovar sinoć je u  organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Dokumentacijsko informacijskog središta  otvorena izložba pod nazivom „Logoraši" koja skulpturom tematizira logoraše srbijanskih koncentracijskih logora.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 11:08)
U prometnoj nesreći u Petrovcima smrtno stradao 42-godišnji muškarac

Muškarac 42-godišnjak iz Petrovaca, smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19,15 minuta u Petrovcima.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 09:54)
Otvorena izložba slika Vlastimira Lončara

U Gradskoj knjižnici Vukovar otvorena je izložba slika Vlastimira Lončara nazvana Vukovarski crni dani.

(Utorak, 13 Studeni 2018 19:12)

Otvorena izložba Otac i sin

Izložba se može pogledati u Galeriji Oranžerija Izložba se može pogledati u Galeriji Oranžerija Foto: Marija Molnar

U Gradskome muzeju Vukovar - Galeriji Oranžerija otvorena je izložba Antuna Borisa i Josipa Švaljeka, oca i sina akademskih slikara.

Antun Boris Švaljek redoviti je profesor na Likovnoj akademiji u Širokome Brijegu, izlagao je na 140 samostalnih i više od 1000 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Josip Švaljek profesor je u zadarskoj Školi primjenjene umjetnosti i dizajna a dosada je izlagao na tri samostale i dvadesetak skupnih izložbi. Obojica su dobitinici nekoliko nagrada.

O izložbi je govorio likovni kritičar Milan Bešlić

-Oba slikara su prepoznatljiva, svaki je u svojoj razlici jasan i povezani su u činjenici da baštine veliku tradicijsku europsku kulturu. Zbog toga je ova izložba vrijedna svake pozornosti – istaknuo je Bešlić, ujedno i autor teksta u katalogu izložbe.

Izložbu je postavio i dizajn kataloga osmislio Zoran Šimunović, kustos Gradskoga muzeja Vukovar, a otvorio pročelnik Odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Grada Vukovara Dražen Kobašević.

 

 

Pročitano 134 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija