NAJNOVIJE
Počela proslava Vinkova u Iloku

Povodom blagdana svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara koji se obilježava 22. siječnja, u Iloku je održano pokladno jahanje gradskim ulicama.

(Subota, 19 Siječanj 2019 23:25)
Bandić podržao projekt Kuća sjećanja u Vukovaru

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je potporu projektu "Kuća sjećanja" u Vukovaru.

(Subota, 19 Siječanj 2019 21:40)
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)

Muzej vučedolske kulture dobio prvu nagradu za inovaciju godine

Muzej posjetio gradonačelnik Ivan Penava sa zamjenicima Muzej posjetio gradonačelnik Ivan Penava sa zamjenicima Foto: Grad Vukovar

Na Danima hrvatskog turizma 2018. održanima u Hvaru, Muzej vučedolske kulture dobio je prvu nagradu u kategoriji Inovacija godine 2018.  Tim je povodom gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom posjetio muzej.


Nagrada se dodjeljuje tvrtci ili organizaciji koja ima najinovativniji proizvod, uslugu ili proces u turizmu, što znatno doprinosi turističkom iskustvu destinacije, a mogli su se natjecati subjekti čije su se inovacije odnosile na inovacije vezane uz turistički doživljaj, turistički proizvod te IT solucije u turizmu.

Muzej vučedolske kulture za tu je nagradu predložila Turistička zajednica grada Vukovara s naglaskom na njihov najnoviji projekt - pedagoško-edukacijski program Dječji vodič „Dolkine  priče“ i Dnevnik malog arheologa koje najmlađima putem slikovnice i vodiča približavaju prapovijesnu Vučedolsku kulturu.

 

Dolkine price


-Ocjenjivačko je povjerenstvo ocijenilo da tu nagradu uz „Dolkine  priče“ i Dnevnik malog arheologa zaslužuje i cjelokupan koncept muzeja jer su i cjelovitikoncepti sam pristup inovativni, pojašnjava direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić.

Ravnateljica Muzeja Mirela Hutinec rekla je kako su izuzetno ponosni na tu nagradu i zahvalni Turističkoj zajednici grada Vukovara na prijedlogu za nominaciju.
- Zahvalni smo i ocjenjivačkom sudu koji nas je prepoznao kao inovativan muzej kojega je u tri i pol godine posjetilo više od 200.000 posjetitelja koji su doživjeli prapovijest kroz naš stalni postav, ali i mnoge druge aktivnosti od multimedijalnih vodiča, audio vodiča do najnovije pedagoško-edukativne aktivnosti za najmlađe – Dječjeg vodiča „Dolkine priče“ i Dnevnika malog arheologa, rekla je Hutinec.

Za pedagoško-edukacijski program Dječji vodič „Dolkine  priče“ i Dnevnik malog arheologa Hrvatsko muzejsko društvo  dodijelilo je protekloga tjedna ravnateljici muzeja Mireli Hutinec i kustosici Mirni Šuljug i posebno priznanje.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava čestitao je ravnateljici Mireli Hutinec kako na ovome postignuću tako i na cjelokupnome doprinosu koji Muzej vučedolske kulture ima na turistički razvoj grada Vukovara.
- Dobro je primati nagrade, napose od struke, priznanje govori da ste dobri, kvalitetni, konkurentni,  potvrđuju da ekipa u muzeju na čelu s ravnateljicom jako puno i dobro radi, da imaju moderan pristup i u stanju su odgovoriti na ovakve izazove. Ove nagrade znače jako puno za razvoj turizma u gradu Vukovaru jer muzeju osiguravaju i besplatan marketing, a pedagoško-edukacijski program Dječji vodič „Dolkine  priče“ i Dnevnik malog arheologa kod najmlađih razvijaju kulturu posjećivanja muzeja i ljubav prema arheologiji. Nadam se da je ovo jedna izuzetno dobra i kvalitetna pozivnica svima da posjete naš muzej, ali i poticaj upravi muzeja i svima nama da nastavimo s kvalitetnim radom i donosimo ovakve nagrade u naš grad, naglasio je Penava.

Ravnateljica muzeja dodala je kako u iduće četiri godine planiraju realizirati Arheološki park  Vučedol kojemu je nositelj Muzej vučedolske kulture, a partneri Ministarstvo kulture, grad Vukovar, Turistička zajednica Vukovara i Luka Vukovar. Riječ je o najvećem Vladinom projektu u kulturi, vrijednom gotovo 100 milijuna kuna, koji bi trebao biti završen do lipnja 2022. godine, a Arheološki park bi uz rekonstruirano vučedolsko naselje i rekonstruiranu ljevaonicu bakra trebao sadržavati i istraživački centar, farmu, planetarij, poučnu stazu kao i restoran.

Muzej vučedolske kulture otvoren je u lipnju 2015. godine, a realiziran u sklopu projekta „Vukovar-Vučedol-Ilok“ Vlade RH, Ministarstva kulture i Razvojne banke Vijeća Europe.

Pročitano 292 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija