NAJNOVIJE
Sjećanje na jedini humanitarni konvoj kojim su iz vukovarske bolnice spašeni ranjenici

U općoj županijskoj bolnici i bolnici hrvatskih veterana stručnim skupom obilježena je 27. godišnjica humanitarnoga konvoja kojim su 19. listopada 1991. godine iz te bolnice na slobodni hrvatski teritorij odvezena 104 ranjenika.

(Subota, 20 Listopad 2018 10:22)
Poštujte naše znakove

U organizaciji Ravnateljstva policije u OŠ Nikole Andrića u Vukovaru održana je preventivna edukativna aktivnost u okviru nacionalnoga programa sigurnosti cestovnog prometa „Poštujte naše znakove“.

(Petak, 19 Listopad 2018 15:27)
Duško Simić - novo pojačanje HNS-a u Županijskoj skupštini

Duško Simić, nezavisni županijski vijećnik Vukovarsko-srijemske županije novo je pojačanje Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata u Županijskoj organizaciji HNS-a. 

(Petak, 19 Listopad 2018 14:52)
U Vinkovcima traje kongres pod nazivom Učimo na iskustvima

Od 18.do 21.listopada u Vinkovcima se održava 22.kongres Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći (HUDHMP) s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom Učimo na iskustvima. Kongres je okupio djelatnike hitne medicinske pomoći iz cijele Hrvatske i inozemstva, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar -Kitarović.

(Petak, 19 Listopad 2018 13:04)
Četvrti put razbijen ured Mosta u Vinkovcima

Ured Mosta nezavisnih lista u Vinkovcima noćas je po četvrti put razbijen, što je već drugi put u samo četiri mjeseca.

(Petak, 19 Listopad 2018 12:02)
U Vukovaru simpozij o palijativnoj skrbi

U Hrvatskome domu Vukovar svečano je počeo treći dvodnevni simpozij palijativne skrbi s temom Bol - peti vitalni znak - palijativna skrb u službi svladavanja patnje.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 19:32)
Oršulić: Moja ratna priča

Povodom Mjeseca hrvatske knjige i Dana Matice hrvatske u Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je knjiga Moja ratna priča autorice liječnice dr. Vesne Oršulić iz Nove Gradiške.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 19:30)

U čast dr. Vladimiru Emediju

Veliki odaziv liječnika i drugoga medicinskoga osoblja Veliki odaziv liječnika i drugoga medicinskoga osoblja Milan Paun

U hotelu Lav u Vukovaru održan je 4. znanstveno stručni simpozij dr. Vladimir Emedi posvećen ovom cijenjenom vukovarskom liječniku koji je radio i u ratnoj bolnici.

Desetak stručnjaka izložilo je sedam tematski različitih radova uglavnom vezanih uz važnost kretanja za ljudsko zdravlje.

Skup je otvorila dr. Vesna Bosanac, ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar koja je suorganizator, a organizator je Lions klub Vukovar čija je predstavnica dr. Mirjana Semenić Rutko pozdravila okupljene.

Skup je okupio više od 200 zdravstvenih djelatnika s područja Vukovara i Osijeka.

Održava se povodom obilježavanja Svjetskoga dana bolesnika koji je utemeljio papa Ivan Pavao Drugi 1992. godine. 

Pročitano 930 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija