NAJNOVIJE
Ukrajinskim filmom Vizija leptira svečano otvoren 16.VFF

Projekcijom mađarskog kratkog igranog filma Eger, 1552 i ukrajinskog dugometražnog Vizija leptira u našem je gradu večeras svečano otvoren 16.Vukovar film festival – festival podunavskih zemalja.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 22:45)
Općina Bogdanovci nagrađuje odlične učenike

Općina Bogdanovci objavila je Javni poziv za srednjoškolce i osnovnoškolce koji su u prethodnoj školskoj godini postigli odličan uspjeh s prosjekom ocjena 5,0.

Pravo sudjelovanja imaju svi srednjoškolci i osnovnoškolci s prebivalištem na području Općine Bogdanovci, a za kandidaturu moraju dostaviti popunjenu prijavnicu, koja se nalazi na službenoj stranici općine, Općini Bogdanovci.

Prema riječima načelnika općine Marka Baruna ova se mjera u općini provodi drugu godinu za redom, a za cilj ima nagraditi one učenike koji su uložili iznimno veliki trud u učenje.

- Uz samu prijavnicu potrebno je priložiti dokaz da je učenik stanovnik Općine Bogdanovci i dokaz da je u akademskoj 2021./2022. godini ostvario odličan rezultat odnosno s prosjekom 5,0. Poziv vrijedi do 14. srpnja s time da će se 15. srpnja objaviti popis nagrađenih učenika. Ovo je druga godina za redom kako Općina provodi ovu mjeru i prema onome što trenutno vidimo naši učenici su učenici sa sve boljim ocjenama. Prigodna novčana naknada za srednjoškolce iznosi 500 kuna dok za osnovnoškolce 300 kuna - pojasnio je Barun. 

Sve dodatne informacije o provedbi javnoga poziva mogu se dobiti pozivom na broj 032/576-903 ili osobnim dolaskom u zgradu općinske uprave.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:39)
HALMED: U dva slučaja povezanost cjepiva i smrti

Agencija za lijekove i medicinske proizvode objavila je izvješće o prijavama sumnji na nuspojave lijekova u 2021. godini u kojem ističe da većina prijavljenih nuspojava nisu bile ozbiljne, dok je u dva slučaja utvrđena povezanost cjepiva protiv covida i smrti.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:30)
Od subote, 2. srpnja prijevoz na vukovarsku Malu adu

Obavještavaju se građani i svi izletnici, ljubitelji vukovarske Male ade, da počevši od subote 2. srpnja 2022. godine kreće prijevoz na vukovarsku Malu adu – izvijestili su iz Grada Vukovara.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:49)
Održana 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije održana je 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:36)
Od 1. srpnja u Vukovaru jeftinija autobusna karta

Iz Gradske uprave Grada Vukovara izvijestili su građane, korisnike javnog gradskog prijevoza, kako od 01. srpnja 2022. godine komunalni linijski prijevoz putnika na području grada Vukovara, na temelju Ugovora o koncesiji, obavlja Čazmatrans Vukovar d.o.o. po cijeni karte u jednom smjeru od 5,00 kuna.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:27)
Završena obnova sopotskih kućica

Nakon nešto više od godinu dana radova, u Arheološkom parku Sopot završena je obnova sopotskih kućica. Iz Gradskog muzeja Vinkovci najavljuju kako je to prvi veliki i važan korak ka razvoju ovog lokaliteta koji će biti prava kulturno-arheološka i turistička atrakcija najstarijeg europskog grada.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:03)
Milan Paun

Milan Paun

Srijeda, 29 Lipanj 2022 12:24

Ekonomska škola Vukovar i ove godine učenicima osigurava udžbenike, ruksak, bilježnice i pernicu zahvaljujući donaciji Financijske agencije.

Srijeda, 29 Lipanj 2022 11:24

Završen je očevid prometne nesreće na cesti između Sotina i Tovaranika u kojoj je poginula jedna osoba, doznali smo od gasnogovornika Policijske uprave vukovarsko-srijemske Dragoslava Živkovića.

Očevidom prometne nesreće, obavljenim pod rukovodstvom zamjenika Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru, utvrđeno je kako je 58-godišnji vozač osobnog automobila „Mercedes“ vukovarskih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Sotina u smjeru Tovarnika, dolaskom do mjesta prometne nesreće u blagom zavoju udesno osobnim automobilom prešao na lijevu prometnu traku uslijed čega je prednjim lijevim dijelom udario u prednji lijevi dio osobnog automobila „Renault“ vukovarskih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 28-godišnjak.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 58-godišnjak dok su 28-godišnjak i 27-godišnja putnica u njegovom vozilu lakše ozlijeđeni.

Zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru naložio je obdukciju tijela u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici u Vukovaru.

O prometnoj nesreći policija će dostaviti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Srijeda, 29 Lipanj 2022 11:02

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena trgovina.

Srijeda, 29 Lipanj 2022 09:23

Osječko Gradsko vijeće većinom glasova prihvatilo je prijedlog da se za novoga intendanta osječkog Hrvatskog narodnog kazališta imenuje sadašnji pomoćnik ravnatelja Dječjeg kazališta i aktualni predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham.

Utorak, 28 Lipanj 2022 12:41

Ovogodišnji 16. vukovarski filmski festival održat će se od 29. lipnja do 3. srpnja u Vukovaru, objavili su organizatori na konferenciji za novinare.

Ponedjeljak, 27 Lipanj 2022 14:36

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima dodijelio je priznanja i nagrade učenicima za uspjehe ostvarene na državnim, županijskim i školskim natjecanjima iz znanstvenoga i strukovnoga područja.

Ponedjeljak, 27 Lipanj 2022 13:32

Otvoren je natječaj za upis u 3. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“.

Ponedjeljak, 27 Lipanj 2022 12:28

Na konferenciji za novinare povodom premijere predstave „Privatni životi“ redatelja Hrvoja Korbara ravnatelj Gradskoga kazališta „Joza Ivakić” Vinkovci Zdenko Rečić rekao je da je mladi redatelj Hrvoje Korbar s autorskim timom napravio odličan posao. 

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija