NAJNOVIJE
U Vinkovcima započeli Dani UHPA 2019.

Slavonija ima ogroman turistički potencijal, ali bez sinergije i udruženog djelovanja na razini regije kao jedinstvenog turističkog tržišta teško će se polučiti očekivani turistički rezultati. Naglašeno je to na Danima Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), koji se od četvrtka do subote održavaju u Vinkovcima. Sudionike su na otvorenju skupa pozdravil vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

 Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Kristijan Staničić ustvrdio je kako Slavonija ima ogroman potencijal koji se sve više prepoznaje. On je najavio za jesen završetak rada na strategiji turističkog brendiranja Slavonije.

Godišnji susret koji organizira UHPA, najveća nacionalna strukovna udruga turističkih agencija, okuplja više od 150 sudionika, turističke agencije - UHPA članice, predstavnike Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice, strukovnih udruženja u turizmu i ostale dionike hrvatskog turističkog sektora.

(Petak, 22 Ožujak 2019 08:47)
U Lovasu komemoracija za 79 žrtava

Kod spomen obilježja masovne grobnice na katoličkom groblju u Lovasu izaslanstvo Općine Lovas predvođeno načelnicom Tanjom Cirbom položilo je vijenac i upalilo svijeće u spomen na 68 žrtava ekshumiranih iz masovne grobnice i 10 žrtava iz pojedinačnih grobnica u Lovasu.

(Petak, 22 Ožujak 2019 08:19)
Igor Gavrić ponovo član Upravnog vijeća

Vlada je na današnjoj sjednici zbog isteka mandata razriješila člana Upravnog vijeća Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" Igora Gavrića.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 13:57)
Zbog razmirica oko navijačkih skupina, potukla se dvojica srednjoškolaca u Vukovaru

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, jučer, 20. ožujka, oko 7,45 sati, ispred Strukovne škole u Vukovaru u ulici Domovinskog rata dogodio se verbalni, a potom i fizički sukob između 15-godišnjaka iz Čakovaca i 16-godišnjaka iz Borova, u kojem je 16-godišnjak lakše ozlijeđen.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:22)
Otvorena izložba slika Vukovarke Marine Radman

U predvorju Hrvatskog doma Vukovar otvorena je izložba Vukovarke Marine Radman. Izloženo je  40 djela nastalih u protekle dvije godine koja pokazuju autoričinu ljubav prema Vukovaru i Slavoniji.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:20)
Vlada RH predlaže novi Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu

Kako bi se jedinstvenim zakonom regulirala nematerijalna prava osoba nestalih u Domovinskom ratu i njihovih obitelji da saznaju sudbinu svojih nestalih članova te se na jednom višem stupnju zaštitila temeljna prava nestalih osoba i njihovih obitelji, Vlada je u saborsku proceduru s današnje sjednice u uputila prijedlog zakona o osobama nestalim u Domovinskom ratu, javlja HINA.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:08)
Privremena regulacija prometa

U središtu Vukovara na snazi je privremena regulacija prometa zbog izvođenja radova.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 10:48)
Milan Paun

Milan Paun

Petak, 22 Ožujak 2019 08:19

Kod spomen obilježja masovne grobnice na katoličkom groblju u Lovasu izaslanstvo Općine Lovas predvođeno načelnicom Tanjom Cirbom položilo je vijenac i upalilo svijeće u spomen na 68 žrtava ekshumiranih iz masovne grobnice i 10 žrtava iz pojedinačnih grobnica u Lovasu.

Ponedjeljak, 18 Ožujak 2019 09:05

U okviru Dana sv. Antuna Padovanskoga izveden je u Hrvatskome domu Vukovar mjuzikl Svetac svega svijeta.

Subota, 16 Ožujak 2019 23:00

Na parkiralištu hotela Slavonija u Vinkovcima organiziran je Taktičko–tehnički zbor naoružanja i opreme pripadnika Hrvatske vojske.

Subota, 16 Ožujak 2019 22:57

U središtu Vinkovaca održan je drugi Sajam antikviteta i kolekcionarstva u organizaciji Kluba kolekcionara Valens iz Vinkovaca.

Odazvalo se oko 30 izlagača iz Vinkovaca, Županje, Vukovara, Osijeka i Slavonskog Broda.

Oni su na štandovima izložili numizmatiku, stare kućanske predmete, srebrni nakit, vojnu opremu, knjige, umjetničke slike i druge antikvitete.

Tomislav Mihaljević, predsjednik kluba, rekao je da je zanimanje građana i izalgača veliko te da ima kapaciteta za postavljanje čak 60 štandova, ali u pješačkoj zoni nema toliko mjesta.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić istaknuo je kako sajmu antikviteta ima budućnost te da se razmišlja o održavanju sajma jednom mjesečno.

Petak, 15 Ožujak 2019 19:41

U Hrvatskome domu Vukovar održana je javna tribina političke platforme Hrvatskih suverenista što je zapravo početak pretkampanje za izbore za Europski parlament na kojima će ova platforma imati jedinstvenu listu.

Petak, 15 Ožujak 2019 16:04

Prvi strani ovogodišnji turisti stigli su u Vukovar s dunavskoga kruzera Ariana, a doputovali su iz Engleske, Irske i Amerike.

Četvrtak, 14 Ožujak 2019 18:21

U Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena su dva romana znanstvene fantastike Peta dimenzija i Tajanstveni tekton kao prve dvije knjige zamišljene trilogije Tomislava Beronića.

Srijeda, 13 Ožujak 2019 14:34

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava podnio je na sjednici Gradskoga vijeća izvješće o svom radu u drugoj polovici prošle godine, a prema zakonu o izvješću se ne glasuje.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija