NAJNOVIJE
Film o Vukovaru prikazan na festivalu u Rijeci

U programu Hystori film festivalu u Rijeci prikazan je dokumentarni film Pet zapovjednika obrane vukovarskoga Sajmišta redatelja Vladimira Andrića.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 15:26)
U OBŽ 45 novooboljelih

Kod novih 45 osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:48)
Potpisan ugovor za projekt „Kultura u pokretu“ Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci

Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci odobren je projekt naziva „Kultura u pokretu“, a ugovor su danas 16.rujna,  u Zagrebu potpisale ravnateljica Vedrana Lugić i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Krajem 2020. godine Ministarstvo kulture i medija je raspisalo Otvoreni privremeni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Čitanjem do uključivog društva“ financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda - Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali s 85% i sredstvima državnog proračuna s 15%. Projekt je krajem kolovoza odobren odlukom Ministarstva kulture i medija te su dodijeljena sredstva od gotovo 4 milijuna kuna.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:46)
U prva tri dana 300.000 samopopisanih građana

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je u prva tri dana popisu stanovništva 300.000 građana pristupilo samopopisivanjem, što je ocijenio dobrim odazivom i poručio da se tako štedi vrijeme i energija, javlja Hina.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:14)
U Hrvatskoj 1369 novih slučajeva koronavirusa, devetero umrlih

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1.369 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a devet je osoba preminulo, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 12:32)
Dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje

U Vukovaru se održava dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje, čiji je domaćin tvrtka Tehnostan.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 12:27)
Zaklada "Hrvatska za djecu": Dodjeljuje se stotinu učeničkih stipendija

Zaklada “Hrvatska za djecu” kontinuirano već 11 godina provodi razne aktivnosti kojima doprinosi boljem i kvalitetnijem rastu i razvoju djece u Republici Hrvatskoj. Od osnutka pa sve do današnjih dana, Zaklada je na račune svojih korisnika isplatila više od 80 milijuna kuna te svojim programima pomoći dotakla živote više od 60 tisuća djece i mladih osoba.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 11:35)

U Vukovaru, Vinkovcima i Županji cijepit će se u subotu protiv koronavirusa 1.700 građana

Stožer Civilne zaštite VSŽ na konferenciji u palači Srijem u Vukovaru Stožer Civilne zaštite VSŽ na konferenciji u palači Srijem u Vukovaru Milan Paun

U Vukovarsko-srijemsku županiju stižu veće količine cjepiva protiv koronavirusa pa počinje razdoblje kada će cjepivo moći primiti sve zainteresirane osobe, rekla je Kata Krešić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije.

Cijepljenje se obavlja kod liječnika obiteljske medicine, a u subotu 8. svibnja bit će organizirano cijepljenje na tri punkta, u domovima zdravlja u Vukovaru i Županji te u sportskoj dvorani OŠ A. G. Matoša u Vinkovcima.

Na cijepljenje je pozvano oko 1.700 osoba.
Krešić je naglasila da na cijepljenje dolaze samo građani koji su dobili pozivnicu od svojih liječnika ili iz doma zdravlja, trebaju imati zaštitnu masku i ne mogu doći bez pozivnice.  
Najavila je i aktiviranje više punktova za cijepljenje sljedećega tjedna.
Župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo do sada provedenim aktivnostima cijepljenja te izrazio nadu da će do kraja lipnja biti cijepljeno  55 % stanovništva.

Od početka cijepljenja u prosincu u našoj je županiji cijepljeno 23.836 osoba.

Pročitano 201 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija