NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)

Na europskim izborima troje kandidata iz Vukovara

Europski parlament Europski parlament

Državno izborno povjerenstvo objavilo je zbirnu listu pravovaljanih kandidatura 25 kandidacijskih lista za izbore za Europski parlament koji će se održati u nedjelju 9. lipnja, 23 su stranačke ili koalicijske, dvije su nezavisne, odnosno liste skupine birača.

HDZ-ovu listu nosi Andrej Plenković, Mostovu Božo Petrov, DP-ovu Ivan Penava, SDP-ovu Biljana Borzan itd.

Nezavisne liste podnijeli su aktualni europarlamentarac Ladislav Ilčić te influencerica Nina Skočak čija je lista Gen Z sastavljena isključivo od mladih ljudi.

Na svakoj listi imena 12 kandidata. Abecednim redom liste su Agrarna stranka, Autohtona Hrvatska stranka prava, Dalmatinska akcija, Domovinski pokret, HDZ, Hrvatska stranka građanskoga otpora, Hrvatska stranka umirovljenika, Kandidacijska lista Ladislav Ilčić, IDS i koalicijski partneri, Javno dobro, Most i HS, Možemo, Odlučnost i pravednost, Pokret za modernu Hrvatsku, Pokret za životinje, Pravedna Hrvatska, Pravo i pravda, Radnička fronta, Republika, Ričard nezavisni, Kandidacijska lista Nina Skočak, SDP i partneri, Stranka Ivana Pernara, Umirovljenici zajedno i partneri te Zelena alternativa i partneri.

Tko su Vukovarci na listama? Najviše ih je na listi Domovinskoga pokreta koju i predvodi vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, Ivana Mujkić je na sedmome mjestu, a Vukovarac sa zagrebačkom adresom Stipo Mlinarić na 12. mjestu. Na listi SDP-a dvojica su Vukovaraca sa zagrebačkim adresama, Predrag Matić na drugom je mjestu, Bojan Gavašević na šestome. Na 9. mjestu liste Mosta i Hrvatskih suverenista kandidatkinja je iz Vukovara Kristina Bakula. Na ostalim listama nema kandidata iz Vukovara. S područja naše županije ima po jedan kandidat iz Vinkovaca, Retkovaca, Berka i Vođinaca.

Birač na glasačkom listiću treba zaokružiti jedan redni broj ispred liste za koju glasuje, a može na toj listi zaokružiti i broj ispred jednoga kandidata za koga želi da bude izabran u Europski parlament.

Osim punoljetnih građana Republike Hrvatske na ovim izborima pravo kandidiranja i pravo glasa imaju državljani drugih država članica Europske unije koji imaju prebivalište ili boravište u Hrvatskoj, a da bi ostvarili pravo glasovanja, moraju najkasnije do 9. svibnja podnijeti zahtjev za upis u Registar birača nadležnom upravnom tijelu županije gdje imaju prebivalište ili boravište.

Hrvatska će u lipnju četvrti put glasovati na europskim izborima. Prvi put je to radila 14. travnja 2013. godine, prije službenog ulaska u EU-u, 1. srpnja te godine. Tada je birano 12 zastupnika, a mandat im je trajao samo godinu jer su se iduće, 2014. godine, održavali redovni europski izbori. Posljednji europski izbori održani su u svibnju 2019.

Pročitano 281 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija