NAJNOVIJE
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:50)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)
Pet minuta gromoglasne tišine

U povodu Svjetskog dana slobode medija, u petak, 3. svibnja, Sindikat novinara Hrvatske pozvao je svoje članove i sve novinare i medijske radnike u Hrvatskoj da u 11.55 sati sudjeluju u 25. simboličnoj akciji Pet minuta gromoglasne tišine. Iz Sindikata novinara Hrvatske kažu da se ove godine Dan slobode obilježava s gorčinom i strepnjom. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:10)

Na području VSŽ 35 novooboljelih od koronavirusa, 2 osobe preminule

Na području VSŽ 35 novooboljelih od koronavirusa, 2 osobe preminule Foto: VSŽ

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata  35 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (8 iz Vinkovaca, 4 iz Vukovara, 3 iz Županje, 1 iz Starih Mikanovaca, 2 iz Vrbanje, 1 iz Cerne, 2 iz Borova, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Đeletovaca, 2 iz Gradišta, 2 iz Gunje, 1 iz Ilače, 1 iz Ivankova, 1 iz Komletinaca, 1 iz Novih Jankovaca, 1 iz Nuštra, 1 iz Rokovaca te 2 iz Vođinaca) - rečeno je na tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

- Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 321, od kojih je 88 osoba ozdravilo, a 2 osobe su preminule ( 1 osoba preminula sa COVID-om, 1 od COVID-a). U protekla 24 sata testirane su 103 osobe, dok je ukupno do sada na području županije testirano 4.657 osoba. Trenutno je u županiji 10 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti, jedna osoba se nalazi u bolnici u Vukovaru dok se 9 osoba nalazi u bolnici u Vinkovcima. U samoizolaciji na području županije nalaze se 583 osobe – izvijestio je načelnik Stožera Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić. 

Istaknuo je da je situacija u kojoj se nalazimo ozbiljna jer današnja brojka pozitivnih osoba čini 18 naselja u našoj županiji što znači da je žarište na području cijele naše županije i svako mjesto je ugroženo.
-U vremenskom periodu od tjedan dana, računajući od 17. srpnja do danas, imamo 171 osobu koja je pozitivna što je veći broj od ukupnog broja zaraženih koji smo imali od samog početka do prije tjedan dana, a to je 150 osoba. Situacija je ozbiljna, ali ju imamo pod kontrolom. Pozivam građane da izbjegavaju sve one skupove koje mogu izbjeći. Moramo se pridržavati svih propisanih mjera i savjeta, moramo biti odgovorni ponajprije radi samih sebe i svojih obitelji pa naposljetku svih stanovnika naše županije. Isto tako ono što nam predstavlja problem je to da nam osobe ne kažu sve svoje kontakte, vrlo često ih zaborave pa vas molimo da u tom smislu budete odgovorni. Razumijemo osobe koje imaju slavlja, ali apeliram ovim putem da se najstrože pridržavaju svih propisanih mjera – naglasio je Kelić.

Napomenuo je kako županijski stožer svakodnevno komunicira s Nacionalnim stožerom i razgovara o tome što bi bilo najbolje učiniti i na koji način sanirati situaciju u županiji kako bi je doveli do one razinu koju svi želimo, a to je da se broj slučaja oboljelih svede na nulu.

Epidemiologinja iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Jasna Topolovac istaknula je kako se broj oboljelih od koronavirusa nažalost nastavlja.
-Još uvijek vrlo visok udio u ukupnom broju oboljelih čine kontakti iz masovnih okupljanja, svadbi, proslava i slično. Isto tako imamo oboljele osobe i u bolnici Vinkovci i Vukovar, i među djelatnicima i među pacijentima. Tu smo promptno odradili sve protuepidemijske mjere te u suradnji sa bolničkim instancama i osobljem. Imamo veći broj oboljelih među članovima KUD-a Vrbanja, nakon nekih njihovih aktivnosti i sve veći broj osoba za koje ne znamo izvor zaraze. Apeliram na sve, ukoliko ovih dana osjete bilo kakve simptome zarazne bolesti, da ne odlažu javljanje bilo svom obiteljskom liječniku bilo nadležnom epidemiologu, da se u što kraćem periodu poduzme testiranje, kako bi spriječili daljnje širenje koronavirusa. Apeliram da se svi maksimalno pridržavaju svih preporučenih mjera opreza te da u narednom periodu izbjegavanju veća ili manja okupljanja – poručuje dr. Topolovac.

U samoizolaciji na području županije nalaze se 583 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana utvrđena su tri kršenja samoizolacije.
- Stoga želim reći ako već znamo da je netko u samoizolaciji krajnje je neodgovorno i neozbiljno da se onda ona krši na bilo koji način. Mi smo protiv te tri osobe koje su kršile samoizolaciju poduzeli sve mjere iz naše nadležnost te će biti sankcionirane. Imamo šest policijskih službenika i jednu državnu službenicu oboljelu od COVID-19. Od toga samo dva policijska službenika imaju simptome, a ostala četiri imaju blaže ili uopće nemaju simptome bolesti. Sve je više osoba koje nemaju simptome i za koje je teško utvrditi izvor zaraze. To govori samo da svi zajedno moramo ozbiljno shvatiti situaciju jer se virus i dalje brzo širi. Imamo 31 policijskog službenika u samoizolaciji i jednu državnu službenicu - rekao je načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske županije Fabijan Kapular dodajući kako će PU VSŽ i dalje dosljedno provoditi sve odluke Nacionalnog stožera koje su donesene kako bi spriječili širenje COVID-19.

Predsjednik Stožera civilne zaštite VSŽ i župan Božo Galić naglasio je kako je situacija ozbiljna, ali nije nerješiva.
- Zajedničkim odlukama našeg i Nacionalnog stožera, a prvenstveno u dogovoru sa strukom donijeli smo mjere. Situacija se može riješiti jedino zajednički, pridržavanjem preporučenih mjera. Jedino tako možemo smanjiti broj oboljelih i svesti ga na nulu. Molim i apeliram na odgovorno, solidarno poštivanje. Nije rješenje u kažnjavanju i masovnoj kontroli, već u samosvijest svih nas. Samo zajedno možemo uspjeti – poručio je župan.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 15 zdravstvenih radnika (3 liječnika, 7 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 54 radnika (8 liječnika, 16 medicinskih sestara/tehničara, 21 drugi zdravstveni radnik i 9 nezdravstvenih radnika).

Pročitano 742 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija