NAJNOVIJE
DHMZ upalio meteoalarme za cijelu Hrvatsku
Državni hidrometeorolški zavod upalio je meteoalarme u cijeloj Hrvatskoj.
(Petak, 31 Svibanj 2024 11:31)
Ministarstvo biračima: Provjerite valjanost osobnih iskaznica

Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije pozvalo je birače koji namjeravaju glasovati na izborima za Europski parlament u nedjelju, 9. lipnja da na vrijeme provjere valjanost svojih osobnih iskaznica kako na izborni dan ne bi bilo nesporazuma.

(Petak, 31 Svibanj 2024 11:20)
U Sotinu izgrađen novi pristup obali Dunava

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obišao je s pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Grada Vukovara Draženom Čuligom novi pristup obali Dunava u Sotinu.

(Petak, 31 Svibanj 2024 11:16)
U Ivankovu pao s visine od osam metara i zadobio teške tjelesne ozljede

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske priopćili su o padu s krova 57-godišnjaka koji se dogodio u srijedu 29.svibnja u Ivankovu. 

(Petak, 31 Svibanj 2024 10:52)
Večeras u Vukovaru predstavljanje knjige "Rosaria"

Knjiga Zbirka krunica „Rosaria” večeras će biti predstavljena u Pastoralnom centru sv.Bono. Donosi popis krunica koji se do sada nikada u povijesti nije našao na jednom mjestu, a uključuje i najpopularnije krunice poput Gospine krunice, Krunice Božjeg milosrđa i Krunice Sv. Josipa.

(Petak, 31 Svibanj 2024 09:38)
Izbor Miss naše županije za Miss Hrvatske održat će se 19. rujna u Vinkovcima

Nakon četiri godine pauze, Miss Vukovarsko-srijemske županije za Miss Hrvatske održat će se 19. rujna u Vinkovcima, istaknuto je na održanoj konferenciji za medije u Palači Srijem.

(Petak, 31 Svibanj 2024 08:05)
Penava: Gdje su danas Pupovac i Sdss?

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava prilikom odavanja počasti svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima na Dan državnosti Republike Hrvatske komentirao je mogućnost da predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac postane i predsjednik saborskog odbora za ljudska prava i nacionalne manjine. Penava je tom prilikom rekao da ne vidi Pupovca danas na Memorijalnom groblju.

- Što se tiče gospodina Milorada Pupovca i SDSS-a, njega i članove SDSS-a danas ne vidim među nama. Netko tko pretendira biti predsjednik saborskog odbora za manjine i ljudska prava trebao bi biti prvi među nama na ovom mjestu. SDSS je imao vrlo neslavnu ulogu u trenucima začetka hrvatske države. Zbog toga je za očekivati da budu prvi na ovakvim mjestima kako bi nam pokazali da su pogriješili, da shvaćaju svoje greške i da su spremni s nama graditi hrvatsku državu sasvim suprotno pozicijama koje su imali 90-ih. Nažalost ne vidim danas pripadnike SDSS-a, niti člana Gradskog vijeća iz njihovih redova, ali niti Milorada Pupovca. Dok je njihov odnos takav jasno je da stav Domovinskog pokreta ima smisla i da bi u takvim okolnostima na takva rješenja bilo pogubno pristati, rekao je Penava.

(Četvrtak, 30 Svibanj 2024 10:34)

Vukovarski gospodarstvenici preuzeli inicijativu

Vukovarski gospodarstvenici na skupu Vukovarski gospodarstvenici na skupu Foto: Valerija Lozančić

Vukovarski gospodarstvenici odlučili su uzeti stvar u svoje ruke i osmisliti način na koji vukovarsko gospodarstvo izvući iz krize. Mjere će predložiti Vladi od koje očekuju hitnu pomoć.

Vukovarski gospodarstvenici organizirani u Inicijativu za poboljšanje položaja gospodarstva Grada Vukovara održali su u Hotelu Lav u Vukovaru skup na kojem su razgovarali o svojim problemima i mogućim načinima njihova rješavanja. Svoje prijedloge za poboljšanje položaja gospodarstva grada predložit će nadležnim institucijama i Vladi od kojih očekuju pomoć.

- O Vukovaru je sve poznato. Država je osnivanjem Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara i drugim aktivnostima pomogla obnovi grada Vukovara, ali ne i dovoljno za obnovu njegovog gospodarstva. Stoga su stvoreni uvjeti za pokretanje inicijative za poboljšanje položaja, prije svega privatnog gospodarstva grada Vukovara. Prijedloge za poboljšanje položaja gospodarstva grada Vukovara moraju prije svega dati gospodarstvenici, jer oni svakodnevno vode borbu za preživljavanje pa najbolje poznaju gospodarske probleme i znaju kako te probleme riješiti. Želimo dati aktivan doprinos oporavku privatnog gospodarstva Grada i njegovom daljnjem ubrzanom razvoju kako bismo se priključili razini dostignutog razvoja gospodarstva Republike Hrvatske. Konkretno gospodarstvenici traže povoljnije kredite HBOR-a, da se sve mjere koje država provodi konkretiziraju, pojačaju i ubrzaju... Krajnje je vrijeme da država intervenira jer ćemo inače ponovno morati pobjeći iz Vukovara , rekao je Mato Bilušković, gospodarstvenik iz Vukovara.

Ružica Dufek,vlasnica Agencije za nekretnine Vukovarka rekla je kako je veliki problem vukovarskih gospodarstvenika zastarjeli urbanistički plan koji onemogućuje gradnju na pojedinim parcelama pa predlaže da država briše stari kako bi se donio novi koji odgovara današnjim potrebama Vukovara i Vukovaraca. Također predlaže da građevinske dozvole izgorjele u ratu vlasnici dobiju na trošak države te da država obnovi fasade za kućama koje su spomenici kulture.

Potporu inicijativi daje i Grad Vukovar.

Pročitano 2089 puta
Ocijeni sadržaj
(19 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija