NAJNOVIJE
Posvećen obnovljeni katolički križ u Ulici Šamac u Vukovaru

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac sa suradnicima obišao je obnovljeni križ u Ulici Šamac.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:18)
U Dunavu pronađeno tijelo utopljenika

U 13-46 sati policija je zaprimila dojavu da je u rijeci Dunav u Vukovaru uočeno mrtvo tijelo.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:16)
Vukovarsko-srijemska županija nagradila najuspješnije na Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima uručene su nagrade i priznanja najboljim društvima na 25. Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina održanoj u Vinkovcima 8. i 9. lipnja ove godine u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije. Ukupni pobjednik smotre je mješovita skupina KUD-a „Slavko Janković” Rokovci-Andrijaševci koja će predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na državnoj smotri, Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, koja će u listopadu biti održana u Vinkovcima.

(Petak, 26 Srpanj 2024 13:57)
Za namjerno izazivanje prometne nesreće određen istražni zatvor od mjesec dana

Osumnjičeni 57-godišnjak, koji je u namjerno izazvanoj prometnoj nesreći želio usmrtiti suvozačicu u automobilu, prvo je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske dok je kaznena prijava protiv njega upućena Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:50)
Policija otkrila mladića koji je otuđio motocikl u Vukovaru

Policijski službenici PP Vukovar su kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je 25-godišnjak iz Vukovara u vremenu od 19. do 23. srpnja iz pomoćnog objekta nenastanjene obiteljske kuće 46-godišnjaka u Vukovaru otuđio neregistrirani motocikl koji je potom prodao nepoznatoj osobi iz Zagreba čime je vlasnika oštetio za nekoliko tisuća eura.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:48)
Ozlijeđen alkoholizirani biciklist na cesti prema Pačetinu

Jučer i danas na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, tri s materijalnom štetom (Tovarnik, Vukovar, Vinkovci) te jedna s ozlijeđenom osobom (cesta Bršadin-Pačetin) gdje je sinoć oko 20 sati lakše ozlijeđen 29-godišnji biciklist koji je, zbog utjecaja alkohola u organizmu (2,28 g/kg), prilikom skretanja s ceste Bršadin-Nuštar udesno na cestu prema Pačetinu, izgubio nadzor nad biciklom i sletio u cestovni kanal.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:46)
Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja korita rijeke Dunav

Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra, 27. 7. , tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja dijela korita rijeke Dunav u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:31)

Ekonomska škola tema Aktualnog sata

Na Aktualnome satu protekle sjednice Gradskoga vijeća Grada Vukovara 10 je vijećnika postavilo pitanje gradonačelniku Ivanu Penavi, a većinom su se odnosila na komunalnu infrastrukturu.

HDZ-ov vijećnik Nikola Mažar postavio je pitanje vezano uz, radi stečaja izvođača radova, prekid izgradnje nove Ekonomske škole na Olajnici i provedenu reviziju. Gradonačelnik je odgovorio kako je pitanje izgradnje škole problem izvršne vlasti te da se revizija tu nije imala što uplitati. Naglasio je kako započeto namjeravaju i dovršiti, ali traže neke druge izvore financiranja za što je potrebno određeno vrijeme.

-Projekt je, nažalost, zaustavljen na otprilike 20% realizacije. Nadam se da ćemo u godinama pred nama pronaći neke nove izvore financiranja i izgradnju dovršiti – rekao je gradonačelnik dodajući kako ova škola treba puno adekvatnije i suvremenije uvjete koje nema ni u bivšem prostoru Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Županijskoj ulici gdje je trenutno smještena.

-Ni ova zgrada nije adekvatna za održavanje nastave u smislu državnog pedagoškog standarda. Ali, evo, ni krivi ni dužni našli smo se u problemima nakon što smo zatvorili financijsku konstrukciju i osigurali velik novac za izgradnju nove škole – rekao je Penava dodajući kako je konačan cilj u ovu zgradu u Županijskoj ulici preseliti Policijsku postaju Vukovar koja je trenutno na lokaciji bivše Mađarske škole i pomalo izdvojena od svih ostalih institucija.

-Mislim da bi na taj način Vukovar dobio jednu funkcionalnu zaokruženost jer bi većina državnih institucija i ustanova bila smještena vrlo blizu jedna drugoj. To planiramo postići u narednom vremenu na zadovoljstvo svih građana i korisnika usluga ovih institucija i ustanova – naglašava Penava.

Na upit što će biti u zgradi bivše Ekonomske škole na Trokutu s obzirom da je škola preseljena, zamjenik gradonačelnika Filip Sušac odgovorio je kako je za prostor zainteresirana jedna udruga koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju, a za sportsku dvoranu Gimnastički klub Vukovar. Vode se razgovori, a odluke će donijeti u što kraćem roku.

Robert Rapan (HS), upitao je hoće li se u funkciju staviti restoran s terasom u Borovu naselju pokraj Veleučilišta Lavoslava Ružičke. Gradonačelnik je odgovorio kako je taj prostor u vlasništvu tvrtke Borovo, a u najmu privatne osobe te da očekuju kako će vrlo skoro biti u funkciji.

Jasmina Jukić (HS) uputila je inicijativu za uređenjem i proširenjem parkirališta kod Sportsko-rekreacijskog centra Lijeva bara, na čemu joj je gradonačelnik zahvalio.

Krešimir Raguž (HDZ) upitao je o razlozima porasta računa za vodu, a direktor Vodovoda grada Vukovara Dario Tišov rekao je kako nije porasla cijena vode, već je uvedena nova stavka vezana uz pročistač vode koja je vidljiva na računima.

Stjepana Mađarevića (HDZ) zanimala je ovogodišnja kupališna sezona na Vukovarskoj Adi. Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš rekao je kako radovi na uređenju okoliša počinju uskoro, kupališna sezona najvjerojatnije će trajati od 1. srpnja do 1. rujna, a prijevoz će i ove godine za sve građane biti besplatan.

Stjepan Mađarac (HDZ) rekao je kako bi građani zbog brze vožnje i sigurnosti djece željeli da se u Varaždinskoj ulici na kolnik postave uspornici, a pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig odgovorio mu je da odluku o tome treba donijeti Policijska uprava Vukovarsko-srijemska. Sukladno odluci krenut će u radove. Dodao je i kako su već u više navrata zamolili policiju da kontroliraju brzinu vožnje po gradskim ulicama jer neki vozači ne vode brigu o ograničenjima.

Mađarca je zanimalo i kada će biti sanirana Zagrebačka ulica, odnosno oštećenja nastala uslijed radova na novom trgovačkom centru na Mitnici. Pročelnik Čulig je odgovorio kako će navedena cesta biti proširena na 5,5 m, a bit će izgrađena i pješačka staza, što je i bio uvjet izvođaču radova na projektu centra. Do problema je došlo jer je riječ o spajanju s državnom cestom, no ubrzo će sve biti riješeno.

Domagoja Bilića (DP) zanimalo je što gradu Vukovaru donosi novi trgovački centar i hoće li zarasla parcela ispred njega biti uređena. Zamjenik Sušac odgovorio je kako je riječ o investiciji od 14 milijuna eura, plaćena je građevinska dozvola, plaća se komunalna naknada, a zaposleno je 100-ak osoba. Parcela je u vlasništvu Agrokora koji se obvezao dva puta mjesečno kositi je.

Dejan Drakulić (SDSS) upitao je hoće li porasti cijena odvoza otpada, a direktor Komunalca Bruno Marić rekao je kako za sada neće.

Nemanja Savanović (HS) upozorio je da su neke od vreća za navodnjavanje postavljene pokraj nedavno zasađenih stabala prazne. Pročelnik Čulig odgovorio je kako je zasađeno 1.860 sadnica, a izvođač radova odgovoran je za njih i njihovo zalijevanje. Ukoliko neke sadnice uvenu, u obvezi su zamijeniti ih drugima. Pozvao je građane da im prijave ukoliko vide prazne vreće.

Vijećnik David Vlajčić (DP) postavio je pitanje vezano uz planove oko upisa u vrtić. Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje sport i branitelje Darko Dimić rekao je kako broj djece raste iz godine u godinu, a ove ih je godine u vrtiće prijavljeno oko 260 što je 30 više nego protekle. Stoga, kaže, proširuju vrtiće, osposobili su i dvije nove lokacije u Borovu naselju i na Sajmištu, a na Olajnici će biti izgrađen novi vrtić.

Dosadašnji Vijećnik Vedran Vuleta (HS) stavio je mandat u mirovanje, a umjesto njega prisegnula je vijećnica Ana Njavro.

 

 

Pročitano 479 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija