NAJNOVIJE
Vukovarski Oktoberfest zbog kiše održan u OŠ Dragutina Tadijanovića

U sportskoj dvorani OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru održana ja manifestacija Vukovarski Oktoberfest, sedmu godinu zaredom.

(Subota, 28 Rujan 2024 18:46)
Osnovana nova stranka DOMiNO, Mario Radić predsjednik

Na osnivačkom saboru stranke Dom i nacionalno okupljanje -DOMiNO 348 izaslanika izabralo je Marija Radića za predsjednika, a on je neslužbeno predstavio Branku Lozu kao njihovu kandidatkinju za predsjedničke izbore.

(Subota, 28 Rujan 2024 18:44)
Mlinarić: Zašto logoraši još nisu dobili nikakvu odštetu od Srbije?

Saborski zastupnik Domoviskog pokreta Stipo Mlinarić rekao je u petak da logoraši iz srbijanskih logora još nisu dobili nikakvu odštetu, a sudove u Hrvatskoj prozvao zbog dvostrukih kriterija. 

(Subota, 28 Rujan 2024 13:25)
U središtu Vukovara održava se manifestacija Okusi Hrvatske

U okviru Dana obrtništva u Vukovaru Obrtnička komora Vukovar organizirala je u središtu Vukovara gastro prezentaciju udruženja obrtnika pod nazivom Okusi Hrvatske.

(Subota, 28 Rujan 2024 13:06)
Utrka stubištem Vodotornja do vrha

Na Vukovarskom vodotornju održava se utrka Vukovarskih 198.

(Subota, 28 Rujan 2024 13:00)
Dodijeljene Zlatne kune najuspješnijim tvrtkama u našoj županiji

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar dodijeljene su plakete Zlatna kuna najuspješnojoj maloj, srednjoj i velikoj tvrtki Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu.

(Petak, 27 Rujan 2024 13:46)
Vrhunac vodenoga vala ide prema Iloku

Vodostaj Dunava u Vukovaru u podne je bio 614, a vrhunac vodenoga vala ide prema Iloku kamo bi trebao stići noćas.

(Petak, 27 Rujan 2024 13:22)

Otvoren 19. Memorijal vukovarskih branitelja

19. Memorijal vukovarskih branitelja 19. Memorijal vukovarskih branitelja Foto: Janoš Kery

Danas je započeo 19. Memorijal vukovarskih branitelja, međunarodni nogometnu turnir U-14. U prijepodnevnim satima odigrane su po dvije utakmice iz svake od četiri skupina. Na turniru sudjeluje 12 ekipa iz SuperSport Hrvatske nogometne lige, četiri selekcije Hrvata iz dijaspore: Selekcija Hrvata Njemačke i Švedske, selekcija Hrvata iz Austrije i Švicarske, selekcija Hrvata Australia – Croatia i selekcija Hrvata Canada i Amerika, te dvije domaće ekipe Cibalia i HNK Vukovar 1991. U 15 sati na stadionu u "Borovo naselju" postrojile su se sve ekipe za svečano otvaranje turnira.

O turniru je govorio jedan od osnivača Ante Vučemilović Šimunović – Prije 19 godina tadašnji predsjednik HNS-a Vlatko Marković, tajnik Ante Pavlović, Petar Mlinarić, Zorislav Srebrić, ja i Martin Novoselac kao državni instruktor smo dogovorili da se organizira ovdje turnir hrvatskih branitelja u spomen na naše branitelje, ranjene, na naše nestale. 19 godina je brzo prošlo i morat ćemo voditi računa da malo pomladimo naš kadar vezano za organizaciju i vezano za turnir jer će on uvijek biti pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza. Sjećam se niz igrača koji igraju za našu reprezentaciju i koji su počeli ovdje. Od Kovačića na dalje, pola je igrača ovdje igralo na ovom turniru. Vjerujem da ćemo ovih dana vidjeti niz igrača koji će danas-sutra biti u Hrvatskoj reprezentaciji. Sljedeće godine je 20. obljetnica i to će biti velika fešta. Ovom prigodom bih pozdravio sve igrače, trenere, navijače, ljude koji vode ovaj grad, hrvatske branitelje i sve one koji su doprinijeli da ovaj turnir bude uspješan kao i do sada – rekao je Vučemilović – Šimunović.Uzvanici

Turnir je otvorio predsjednik organizacijskog odbora turnira i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava - Grad Vukovar uvijek podupire dobre priče, pojedince ne treba isticati ali nositelji su HNS, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županije, branitelji s područja grada Vukovara. 19 godina za redom u spomen na hrvatske branitelje grada Vukovara mnoštvo djece do 14 godina koji treniraju nogomet u ozbiljnim ligama u ozbiljnim klubovima dolaze u Vukovar. Uvijek i momčadi iz dijaspore već nekoliko godina. Od naših sunarodnjaka koji žive na području Sjeverno američkog kontinenta, dakle iz Canade i SAD-a, pa do Australije. Jednako tako su s nama i Europljani, Švicarska, Njemačka, Austrija, Švedska. Jedna sve hrvatska priča, svake godine prekrasan ambijent. Puno borbe, energije, žustrine ali ujedno i ljubavi i emocije prema domovini Hrvatskoj – rekao je Penava, koji je šutiranjem lopte i službeno otvorio turnir.Penava početni udarac

 Nakon svečanog otvorenja, natjecanja su nastavljena na stadionima u Borovu naselju, HNK Radnički, HNK Mitnica i "Ivan Barun" Bogdanovci.

Utakmice 3. kola igraju se u subotu od 9 sati na navedenim stadionima.

Završnica turnira, odnosno polufinalne utakmice igraju se od 16:15 na stadionu "Ivan Barun" u Bogdanovcima. U nedjelju se na stadionu "Borovo naselje" u 9 sati igra utakmica za treće mjesto, a u 10:30 utakmica za prvo mjesto. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada te zatvaranje turnira predviđeno je za 12 sati.

Pročitano 510 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija