Janoš Kery

Srijeda, 23 Listopad 2024 13:10

U drugom kolu Druge Hrvatske košarkaške lige istok Borovo je došlo do prve pobjede u novom prvenstvu. Odigrano je s vrijednosnicama Osijek izjednačeno prvo poluvrijeme gdje je Borovo na odmor otišlo s tri koša prednosti, bilo je 46:43. Treća četvrtina pripala je Borovu 28:13 pa je Borovo u zadnju četvrtinu ušlo s 18 koševa prednosti. Konačan rezultat bio je 87:76. Najbolji strijelac utakmice bio je gostujući igrač Luka Šipka s 26 golova, dok je najviše pogodaka u domaćim redovima postigao Aleksandar Vuković, 17 - Odigrali smo odličnu utakmicu, odlično drugo poluvrijeme, bez obzira što nam opet nedostalo pet igrača u rosteru. U prvom poluvremenu je bilo tri razlike za nas, međutim na početku drugog poluvremena odigrali smo fenomenalnu obranu, napravili 15:0, odlijepili se na skoro 20 razlike i tu prednost zadržali skoro do kraja. Zadnju četvrtinu su ušli mladi igrači tako da na kraju nije bilo 20 razlike nego 11 koševa, rekao je trener Borova Igor Modalek

U ostalim susretima: KA Osijek – Vladislavci 94:99P, Belišće – Županja 87:74, Požega – Vinkovci 71:57, Borovo – Vrijednosnice Osijek 87:76.

Poredak:

1. Belišće 4

2. Vladislavci 4

3. Vrijednosnice Osijek 3

4. Županja 3

5. Požega 3

6. Borovo 3

7. KA Osijek 2

8. Vinkovci 2

Raspored 3. kola: Vrijednosnice Osijek – Belišće, Vladislavci – Borovo, Vinkovci - KA Osijek, Županja – Požega.

Srijeda, 23 Listopad 2024 11:20

U Doboju, Bosna i Hercegovina, održan 2. Međunarodni turnir “Olimp open”, natjecanje u ženskoj sportskoj gimnastici. Bila je ovo prigoda za članice Gimnastičkog kluba Vukovar, da nastupe izvan granica naše države i “odmjere snage” s natjecateljicama, s kojima se ne susreće na natjecanjima. Domaćin ovog natjecanja bio je GK Olimp iz Doboja i cijelo natjecanje je pripremljeno i odrađeno na visokoj razini.

Vukovarske gimnastičarke nisu nastupile u punom sastavu, ali su izvrsno odradile natjecanje i ostvarile odlične rezultate, kako u ekipnoj, tako i u pojedinačnoj konkurenciji.

Mlađe juniorke ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1.Franka Markešić, 3. Lea Služek, 5. Ana Vuk, 7. Iris Špehar.

Juniorke ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Helena Badanjak, 2. Vita Panza, 6. Olivera Gavrilović, 11. Petra Kolarić

Mlađe seniorke ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Monika Zovko, 3. Ela Vojtkiv, 4. Valentina Mrkonja i 5. Nika Budim

Odličnim nastupom, ove vrijedne djevojke su povećale svoju zbirku odličja za 3 zlata u ekipnoj konkurenciji i 3 zlata, 1 srebro i 2 bronce u pojedinačnoj konkurenciji.Gimnastika

Odmora nema, jer već u subotu 26. listopada slijedi posljednje 5. kolo KUPA Hrvatske za Obavezni program, koje će se održati u Belom Manastiru.

Srijeda, 23 Listopad 2024 07:47

Na 23. Memorijalnom ultramaratonu koji se trči od Zagreba do Ovčare a koji je i jedan od najtežih europskih ultramaratona, treće mjesto u ukupnom poretku osvojio je član AK „Maraton“ Vukovar Stipica Bagarić. Zadnja etapa održana je 20. listopada a sam ultramaraton sastoji se od pet dnevnih etapa s ukupnom dužinom od 344,1 km.

Utorak, 22 Listopad 2024 13:43

Na Pagu je održano 1. Hrvatsko veslačko prvenstvo za Coastal beach sprint, disciplina u kojoj je veslač Vukovara Mato Brandt reprezentativac. Coastal Beach sprint je nova disciplina koja postaje sve popularnija u veslačkom svijetu, a kod nas je još u početnom razvoju. Obalno sprint veslanje je nova grana veslanja koja će na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 2028., uz klasično veslanje, postati novi olimpijski sport. Sastoji se od sprinta na obali, ulaska u brod, veslanja na poligonu između bovi s okretanjem na 250m te povratkom na obalu i završnim sprintom do cilja.

Veslači Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar na ovom su državnom prvenstvu ostvarili odlične rezultate. Mato Brandt je osvojio drugo mjesto a Matej Vukić sedmo u SM C1x. Dok su u disciplini SMix C2x - Mihaela Mihaljević i Mato Brandt osvojili 3. mjesto.HVK Vukovar2

S ovim natjecanjem klub je zaokružio veslačku sezonu u kojoj su veslači svih uzrasta postigli zavidne rezultate. Veslači HVK Vukovar nastavljaju marljivo trenirati i u klubu se nadaju još boljim rezultatima sljedeće sezone.

 

Kešimir Džalto drugi na Prvenstvu Hrvatske za veterane

U Zagrebu je 5. i 6. listopada održano 34. (81.) Hrvatsko veslačko državno prvenstvo za seniore i veterane. Na Prvenstvu Hrvatske boje HVK Vukovar branile su 3 posade.

Krešimir Džalto osvojio je 2. mjesto u samcu za veterane u D kategoriji.

Također u samcu, Mato Brandt u kategoriji seniora osvojio je 4. mjesto, a veslačica Mihaela Mihaljević za seniorke u samcu 8. mjesto.

Ponedjeljak, 21 Listopad 2024 08:03

U Prvoj odbojkaškoj ligi za seniorke odigrano je 4. kolo. Odbojkašice Enne Vukovar na svom su terenu pobijedile Split 3:1. Prvi set su dobile gošće 23:25, ostala tri seta pripala su Enni Vukovar i to 25:8, 25:21 i 29:27. U ostalim susretima Mladost II – Pula 2:3, Vinkovci – Drenova 3:1, Sinj – Veli Vrh 1:3, Cro Team – Olimpik 0:3 i Rijeka CO – Cratis Varaždin 3:2. Na ljestvici je prvi Veli vrh s 8 bodova, dok Olimpik, Enna Vukovar, Vinkovci i Pula imaju po 6 bodova. U sljedećem kolu Enna Vukovar gostuje kod Drenove a Vinkovci kod Pule.

Ponedjeljak, 21 Listopad 2024 08:01

U 11 kolu SuperSport Prve nogometne lige Vukovar 1991 je na svom terenu izgubio od Orijenta 0:1. Jedini pogodak na utakmici postigao je Baboucarr Fall u 84. minuti susreta. Ovo je četvrta utakmica u nizu u kojoj Vukovar nije uspio doći do pobjede. Dvije je odigrao neodlučeno s BSK i Jarunom a od Croatie Zmijavci i Orijenta je izgubio golovima u završnici utakmice. U ostalim susretima: Opatija - Cibalia 1:1, Rudeš – Dugopolje 1:2, Dubrava Tim kabel – Croatia Zmijavci 0:1, BSK Bijelo Brdo – Zrinski Osječko 1:0, Jarun – Sesvete 1:2. Unatoč slabijim rezultatima u zadnja četiri kola na ljestvici i dalje vodi Vukovar 1991 s 21 bodom, druga je Opatija s 20 dok je 3. Dubrava Tim kabel s 19. U sljedećem kolu Cibalia će gostovati kod Rudeša a Vukovar 1991 će ugostiti Sesvete.

Petak, 18 Listopad 2024 11:45

U Gradskom muzeju Vukovar u subotu 19. listopada s početkom u 9,30 sati održat će se 6. Sajam knjiga „SAKNAM“. Informativna i nakladnička djelatnost na jezicima i pismu nacionalnih manjina Vukovarsko –srijemske županije vrlo je raznolika, a obuhvaća izdavanje dnevnika, tjednika, dvotjednika, mjesečnika, godišnjaka i knjiga. Cilj 6. Sajma knjiga nacionalnih manjina je upoznavanje šire javnosti s nakladničkom i informativnom djelatnošću manjina u županiji organiziranih u Vijeća i predstavnike koje čine Bošnjaci, Mađari, Rusini, Slovaci, Srbi, Albanci, Nijemci i Ukrajinci. Organizator je Savez Rusina Republike Hrvatske uz suorganizaciju Vijeća rusinske nacionalne manjine VSŽ.

Petak, 18 Listopad 2024 17:40

Nastavljaju se natjecanja u nogometnim ligama, Osijek će u goste Šibeniku a Vukovar će ugostiti Orijent, Taijiquan wushu klub Vukovar je nastupio je na Prvenstvu Hrvatske u Kung fu-Wushu disciplinama održanom u Rijeci, Gimnastički klub Vukovar organizirao je 3. kolo regije Istok u Osnovnom programu ženske sportske gimnastike. Odbojkašice Enne Vukovar ugostit će Split, dok će rukometaši Borova ugostiti Osijek II.

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase