NAJNOVIJE
Započela realizacija projekta SINERGY

U Sportskim objektima Vukovar, 15. srpnja započela je realizacija projekta „Sport Facilities Green Energy“ ili SINERGY.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 12:58)
U Vukovaru ukrao neregistrirani motocikl, policija traga za počiniteljem

U vremenu od 19. do 23. srpnja iz pomoćnog objekta nenastanjene obiteljske kuće 46-godišnjaka u Vukovaru otuđen je neregistrirani motocikl, čime je 46-godišnjem vlasniku počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 11:00)
Oštetio tuđi automobil u Vukovaru

Postupajući po dojavi građanke o oštećenju automobila u Vukovaru, zaprimljene u 10,47 sati 23. srpnja, policijski službenici PP Vukovar žurno su poduzeli mjere traganja za počiniteljem te u 14,30 sati uhitili 29-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 10:58)
U trgovačkom centru ukrala torbicu 71-godišnjakinji

Policijski službenici Postaje granične policije Županja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 10:55)
Osječko-baranjska županija bilježi rekordan rast gospodarstva

Iz Osječko-baranjske županija  priopćeno je da iz godine u godinu bilježe pozitivne rezultate u različitim gospodarskim granama, a dio tih pokazatelja iznio je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić na konferenciji za medije. 

- U protekle četiri godine, dakle od 2020. godine, gospodarstvo na području Osječko-baranjske županije bilježi stalni rast, pa smo tako, unatoč nekim otegotim okolnostima, ali i zahvaljujući poticajima i mjerama koje smo osmislili u suradnji s našim poduzetnicima i obrtnicima, stvorili pozitivnu gospodarsku klimu, koja je rezultirala dolaskom investitora na naše područje i još snažnijim rastom obrtništva i poduzetništva. Pri tome valja naglasiti kako su ukupni prihodi tijekom 2023. godine iznosili 5,54 milijarde eura, što je 63% više u odnosu na rekordnu 2022. godinu. Uspoređujući 2022. i 2021. godinu rast je iznosio 31%, dakle prošlogodišnji je rast dvostruko veći od promatranog razdoblja 2022./2021. godine – kazao je Lukić.

Kad je riječ o uvozu, odnosno izvozu, prošle godine je 12 županija zabilježilo veći izvoz od uvoza, pri čemu je Osječko-baranjska županija među prvih pet najboljih, naveo je Lukić.

– Ukupni prihodi od prodaje u inozemstvu iznosili su 1,62 milijarde eura, uvoz roba i usluga 762 milijuna eura, a pozitivan trgovački saldo 300 milijuna eura. Ono što posebno raduje je rast broja poduzetnika i obrta, naime, financijsko izvješće za 2023. godinu predalo je 6.609 poduzetnika, što je 188 više nego 2022. godine, a na dan 30. lipnja 2024. godine aktivno je 6.506 obrta, odnosno 629 više nego prošle godine. Što se tiče zaposlenosti, mi smo periodično izvještavali i koristili svaku prigodu pokazati rezultate i reći kako zaposlenost u Osječko-baranjskoj županiji raste. 2021. godine smo prešli onu brojku od 90.000 zaposlenih, a nju nismo imali od 2010. godine, dok je krajem lipnja ove godine na području naše županije zaposleno 94.676 osoba, odnosno 2.129 osoba više nego u svibnju 2023. godine. Putem javnih poziva za poticanje poduzetništva nastojimo potaknuti gospodarske aktivnosti, a u suradnji s poduzetnicima i obrtnicima, ali i svima onima koji imaju dobre ideje, nastojimo osmisliti različite mjere podrške. Tako nudimo potpore za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja, potpore za informiranje, obrazovanje i obrazovne aktivnosti, potpore za promotivne aktivnosti i potpore za savjetovanje i mentoriranje poduzetništva, a za navedeno je u proračunu osigurana 361.000,00 eura – istaknuo je Lukić.

Osječko-baranjska županija u suradnji s HBOR-om nudi dva programa kreditiranja, poduzetništvo mladih žena i početnika s kreditnim potencijalom od 53 milijuna eura i investicije privatnog sektora s potencijalom od 17 milijuna eura. Subvencija kamate iz proračuna Županije ide do 2 postotna poena i odobrene su subvencije za 73 poduzetnička kredita ukupne vrijednosti 12 milijuna eura.

- Sve naše aktivnosti, ne samo u gospodarstvu, nego i u ostalim sferama će biti s posebnim fokusom na mlade koje želimo staviti u centar svojih promišljanja iz razloga što im želimo osigurati poticajno okruženje za ostanak i stvaranje budućnosti na našem području. Vođeni tom mišlju smo i osmisli projekte poput najbolje poduzetničke ideje, besplatnog mentoriranja i savjetovanja poduzetnika početnika i mladih poduzetnika te besplatne seminare u okviru poduzetničkog obzora. U svim poduzetničkim javnim pozivima Županije uvjet za sudjelovanje su tri mjeseca poslovanja – naglasio je Lukić.

Zaključno je izvijestio kako gospodarstvo Osječko-baranjske županije pokazuje stabilan rast i razvoj kao rezultat svih uvedenih mjera i nastojanja stvaranja pozitivnog poduzetničkog ozračja. Dodao je kako je najbolji pokazatelj uspjeha dolazak sve većeg broja investitora, poput primjerice američke tvrtke Jabil za koju je bilo potrebno osigurati dodatan stručni kadar. Osječko-baranjska županija je u suradnji s osječkim Sveučilištem, ali i srednjim školama kojima je osnivač organizirala prekvalifikacije radnika kako bi mogli konkurirati na tržištu rada. Spomenuo je uspješan županijski projekt „Stvorimo dom u Osječko-baranjskoj županiji“ kojim se, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, sufinancira kamatna stopa na stambene kredite. Na taj je način kupljeno više od 600 kuća i stanova, a kako je napomenuo Lukić projekt će iduće godine obuhvaćati i izgradnju kuća. Inače, Osječko-baranjska županija u lipnju je donijela i rekordan proračun od 293 milijuna eura, a Lukić je naglasio kako će ta županija nastaviti provoditi uspješne i poticajne projekte na dobrobit svih njezinih stanovnika.

 

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 10:42)
Ubijen pas u Mirkovcima, policija traga za počiniteljem

Nakon provedenog očevida u Mirkovcima, policija je utvrdila da je nepoznati počinitelj usmrtio psa u vlasništvu 71-godišnjakinje.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 10:34)
HKGD "Dunav" Vukovar na folklornom natjecanju u turskoj Bursi

Folklorni ansambl Hrvatskog kulturno-glazbenog društva „Dunav“ Vukovar, sudjelovao je na 36.međunarodnom natjecanju folklornih plesova Zlatni Karagoz održanom u turskoj Bursi i to kao jedini predstavnik Republike Hrvatske. Na ovoj je smotri sudjelovalo 25 zemalja.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 10:30)

Janoš Kery

Petak, 12 Srpanj 2024 10:30

Novi napadač Hrvatskog nogometnog kluba Vukovar 1991 je Lun Toni Bončina, 21-godišnji Slovenac. Stiže iz slovenskog drugoligaša Nafte u kojoj je skupio značajno iskustvo. Bončina je bio član slovenskih klubova Olimpije i Primorja, a u Drugoj slovenskoj ligi je u 61 utakmici zabio 23 gola te deset puta asistirao. Prošle sezone bio je najbolji strijelac Druge slovenske lige.

Riječ je o klasičnom centarforu koji će svakako zaoštriti napadačku konkurenciju u momčadi trenera Branka Karačića te se odmah priključuje treninzima seniorske momčadi.

 

Petak, 12 Srpanj 2024 17:40

Hrvatski veslački klub Vukovar na Prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore osvojio je dvije brončane medalje, Član Plivačkog kluba Vukovar Luka Čarapović nastupio je na juniorskom Europskom prvenstvu te je u štafeti osvojio četvrto mjesto. Hrvatski nogometni klub Vukovar 1991 doveo je slovenskog napadača Lun Toni Bončinu. Više poslušajte u Sportskom dnevniku.

Četvrtak, 11 Srpanj 2024 08:11

U Vilniusu u Litvi je od 2. do 7. srpnja održano Europskom juniorskom prvenstvu u plivanju na kojemu je za reprezentaciju Hrvatske nastupio Luka Čarapović iz Plivačkog kluba Vukovar. Luka je nastupao u disciplinama 50m i 100m leđno, 200m mješovito i štafeti 4x100m mješovito.

Uz osobne rekorde ostvario je i sjajne rezultate u svim disciplinama na kojima je nastupio. Prvi dan EJP u disciplini 50m leđno otplivavši novi osobni rekord ostvario je 21.mjesto, drugi dan nastupio je u disciplini 200m mješovito i zauzeo 33.mjesto. Prava poslastica uslijedila je 4. dan nakon jutarnjih kvalifikacija u 100m leđno Luka se izborio za polufinale kao 12. plivač i pomaknuo svoje granice isplivavši još jedan osobni rekord rezultatom 56.61, što je ujedno najbolje isplivani rezultat u apsolutnoj kategoriji u Hrvatskoj za 2024.godinu. U polufinalu je osvojio 14.mjesto i osigurao si nastup u štafeti 4x100m mješovito.

Zadnji dan Europskog juniorskog prvenstva štafeta se nakon jutarnjeg dijela kvalificirala u finale među osam najboljih ekipa u Europi. Nakon dugo vremena su štafetu činili plivači sa svih strana Hrvatske. Maro Miknić, zapad- PK Nevera, Vito Radoš, sjever-HAPK Mladost, Vlaho Nenadić, jug -PK Jug. U finalu su plivali s momcima iz Francuske, Italije, Španjolske, Velike Britanije, Poljske, Njemačke i Ukrajine.3

Momci su ostvarili zavidan uspjeh zauzevši 4. mjesto u Europi i oborivši reprezentativni Juniorski rekord Hrvatske s rezultatom 3:39.22 što je ujedno više od 4.50 sekunde brže nego u jutarnjim kvalifikacijama. Svakako treba naglasiti i istaknuti kako je ovo Olimpijska godina, te su se mnogi pripremali za moguće isplivavanje normi. Ovo je jedno od najjačih Europskih juniorskih prvenstava u bliskoj prošlosti, a kada bi usporedili rezultate s prošlogodišnjeg Europskog juniorskog prvenstva, isti rezultat koji su momci isplivali na ovom juniorsko prvenstvo donio bi im 1. mjesto prošle godine na istom natjecanju, dok bi se na Svjetskom juniorskom prvenstvu plasirali na 3. mjesto.

Zbog svega navedenog 4. mjesto je zlatnog sjaja. Velike čestitke cijeloj našoj reprezentaciji i stručnom timu, a posebne čestitke osvajačima medalja. Čestitke idu i treneru Ivanu Koščeviću koji je još jednom pokazao kako se rad i trud uz sve prepreke na kraju isplate.1

Ponedjeljak, 08 Srpanj 2024 17:40

Hrvatski nogometni klub Vukovar 1991 danas je počeo s pripremama, izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio imena 13 vaterpolista koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu. Više poslušajte u Sportskom dnevniku.

Ponedjeljak, 08 Srpanj 2024 14:05

Od 5. do 7. srpnja u Zagrebu je na Jarunu održano Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete. Okupilo se 557 najboljih mladih veslača i veslačica iz cijele Hrvatske. Vukovarski četverac u sastavu Iva Leko, Iva Paulić, Leona Kerek i Mia Smolčić osvojio je broncu kao i dvojac u sastavu Ivan Bella Janković i Josip Šeremet. Još jer osvojeno jedno peto i dva šesta mjesta.

Ostvareni rezultati:

1xKŽA – Tara Ostojić – 5. mjesto

4xKŽA – Iva Leko, Iva Paulić, Leona Kerek, Mia Smolčić – 3. mjesto

2xKMA – Ivan Bella Janković, Josip Šeremet – 3. mjestoVeslači

4xKMA – Sergej Semenjuk, Leon Hudak, Ilija Sabljić, Mateo Novak – 6. mjesto

1xJŽB – Laura Kerek – 5. mjesto1xLJŽA – Ema Tomić – 6. mjesto

Sve posade su uspjele izboriti finale A, a dvije posade osvojile su 3. mjesto. To predstavlja veliki uspjeh za klub . Njihov trud se isplatio, a njihovi uspjesi služe kao inspiracija za sve mlade sportaše u klubu.

Petak, 05 Srpanj 2024 17:40

Košarkaški klub Borovo nalazi se ljetnom odmoru dok su mladi košarkaši kampu, u tijeku je škola odbojke na pijesku, u Vinkovcima će se odigrati humanitarna nogometna utakmica za bivšeg igrača Cibalije Mladena Bartolovića. Više poslušajte u Sportskom dnevniku

Utorak, 02 Srpanj 2024 13:19

Boćarski klub Trpinjska cesta ove je godine osvojio duplu krunu, prvaci su 1. Županijske boćarske lige Vukovarsko-srijemske s ukupno 36 osvojenih bodova dva više o drugoplasiranog Dunava iz Sotina i plasirali su se u 2. Hrvatsku boćarsku ligu Zagreb-Slavonija. Također su pobjednici KUP-a Vukovarsko-srijemske županije. Boćari Trpinjske ceste u finalu su bili bolji od BK Mladost Cerić rezultatom 13:6. Za treće mjesto BK Mitnica bila je bolja od ŠBK Ivankovo rezultatom 10:6. Pred boćarima je još Kup Slavonije i Baranje i pojedinačno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije.

Utorak, 02 Srpanj 2024 13:09

U sportskoj dvorani Danijel Rehak, u organizaciji Gimnastičkog kluba Vukovar održan je 1. Vukovar Kup. Na ovom natjecanju svoje umijeće i sposobnosti prikazale su gimnastičarke iz tri zemlje, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske. Ukupno je sudjelovalo 12 ekipa u kategorijama kadetkinje, mlađe juniorke, juniorke i mlađe seniorke. Sudjelovalo je 8 klubova: GK Olimp- Doboj, GK Salto- Tuzla, KGS Partizan Orce Nikolov-Skopje, GD Beli Manastir,GK Inova gim -Osijek, GD Hrvatski sokol-Valpovo, GK Hrvatski sokol Vinkovci i GK Vukovar.

Natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Vukovar Filip Sušac, a predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert pozdravio je sve prisutne.1. Vukovar Kup3

Ovom sportskom događaju pokrovitelji su grad Vukovar i Zajednica sportskih udruga grada Vukovar, a organizatoru GK Vukovar sponzori su pružili veliku pomoć u organizaciji.

Fina, Gospodarska zona Vukovar, Turistička zajednica grada Vukovara, Vukovarski vodotoranj, Studio Dea dream, Karan pekara, Vrhunsko Vukovarsko, Restoran Nada i Walkow- craft pivovara Vukovar, su prepoznali važnost ovog događaja i pomogli organizatoru, kako bi se organizacija podigla na visoku razinu.

Natjecanje se odvijalo u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji u višeboju, a proglašene su po tri najuspješnije natjecateljice po spravama u sve četiri kategoriji.Na samom kraju proglašen je i ukupni pobjednik 1. Vukovar Kupa.1. Vukovar Kup4

Ekipni višeboj:

Kadetkinje 1. GK Olimp Doboj, 2. KGS Partizan Orce Nikolov Skopje i 3. GK Vukovar

Mlađe juniorke 1. GD Beli Manastir, 2.GD Hrvatski sokol Valpovo, 3. GK Vukovar i 4. GK Olimp Doboj

Juniorke 1. GK Vukovar, 2. GK Inova gim Osijek i 3. GK Salto Tuzla

Mlađe seniorke 1. GK Vukovar i 2. GD Beli Manstir

U ekipnoj konkurenciji članice GK Vukovar osvojile su 2 zlata i 2 bronce.

Pojedinačno u višeboju i pojedinačno po spravama vukovarske gimnastičarke su ostvarile ove rezultate:

Višeboj 2 zlata, 2 srebra i 3 bronce

Pojedinačno po spravama 8 zlata, 10 srebra i 5 bronci.

GK Vukovar je osvojio pehar za ukupnog pobjednika 1. Vukovar Kupa1. Vukovar Kup2

Uprava GK Vukovar je u prvom redu zadovoljna organizacijom, a zatim i ostvarenim odličnim rezultatima.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija