NAJNOVIJE
Grof Eltz potražuje u Lovasu 75 hektara zemlje

Općinsko vijeće Lovasa donijelo je odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu, a riječ je o zemljištu na površini od oko 75 ha na području katastarskih općina Lovas i Opatovac, koje je programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države predviđeno za zakup, povrat, ili ostale namjene.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 18:01)
Objavljen novi natječaj za svinjogojce
Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje nabavke materijala i sredstava za postavljanje dvostrukih ograda u uzgojima svinja koje se drže na otvorenom za 2021. godinu. Na raspolaganju je 1,4 milijuna kuna, a Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, odnosno najkasnije do 30. studenoga 2021. Sredstva su bespovratna i namjenska, a usmjerena su za sufinanciranje poboljšanja uvjeta propisane biosigurnosti kako bi se učinkovito smanjio rizik od unošenja i širenja afričke svinjske kuge sprječavanjem kontakata domaćih svinja koje se drže na otvorenom s divljim svinjama te ostalim divljim i domaćim životinjama, priopćeno je iz ovog ministarstva. 
(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 17:02)
EU s 212 milijuna kuna sufinancira poboljšanje negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplave u RH

Započela je provedba Projekta unaprjeđenja negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplava u Republici Hrvatskoj – VEPAR kojega zajedno realiziraju Hrvatske vode i Državni hidrometeorološki zavod. Riječ je o 250 milijuna kuna vrijednome projektu od čega 212 milijuna sufinancira Europska unija. 

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 16:47)
Ministar Medved: Agresorima na RH onemogućeno je konzumiranje Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata

Odajući počast trinestorici poginulih hrvatskih redarstvenika '91 u Strugi Banskoj kod Dvora, potpredsjednik Vlade RH i ministar branitelja Tomo Medved naglasio je kako je agresorima na RH onemogućeno da konzumiraju Zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 16:33)
Ispitan vozač kosovskoga autobusa, branio se šutnjom

Vozač kosovskog autobusa u čijem je prevrtanju u nedjelju poginulo 10 putnika, na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu branio se šutnjom, potvrdio je zamjenik županijske državne odvjetnice Franjo Kopunić, a prenosi HINA.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 16:00)
Raspisan natječaj za upis studenata u Studentski dom Leopold

Veleučilište Lavoslav Ružička raspisalo je natječaj za upis studenata u Studentski dom Leopold u Vukovaru.

Studentski dom raspolaže sa 108 smještajnih kapaciteta od čega su dva za osobe s invaliditetom. Sve sobe su klimatizirane s odvojenom kupaonicom i kuhinjom te imaju dostupan internet.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi redovni studenti državljani Republike Hrvatske i Europske unije koji studiraju na Veleučilištu Lavoslav Ružička. Prema ugovoru sa Središnjim državnim uredom za hrvate izvan Republike Hrvatske pravo na smještaj imaju i studenti koji su se upisali na veleučilište, a pripadnici su hrvatske manjine. Pravo nemaju izvanredni studenti i oni koji imaju prebivalište u Vukovaru.

Studentski dom sagrađen je preko operativnog programa konkurentnosti kohezija - modernizacija, unaprjeđenje iproširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju, stoga prednost imaju studenti sa invaliditetom i studenti sa slabijim soci-ekonomskim statusom.

Prijave se podnose isključivo putem pošte, a rok za dostavu je do 31. kolovoza kako bi brucoši koji upisuju prvu godinu mogli aplicirati za smještaj.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 14:25)
Održan sastanak hrvatskih ZAKUD-a

Na inicijativu predstavnika Zajednice kulturno-umjetničkih društava Vukovarsko-srijemske županije u Karlovcu je održan 3. susret županijskih ZAKUD-a Hrvatske u sklopu kojega je održan i radni sastanak hrvatskih ZAKUD-a.

Na radnome sastanku razgovaralo se o planu, provedbi rada i aktivnostima Zajednica do kraja godine te o provedbi ovogodišnjih, 56. Vinkovačkih jeseni, ovisno o epidemiološkom razvoju situacije.

- Tema ovih sastanaka zajednička je suradnja u očuvanju hrvatske tradicije. U godinu i pol dana, zbog korone, situacija se pogoršala i u vezi članstva i u vezi naših manifestacija. Mi bismo sada htjeli pomoći jedni drugima kako bi se naša tradicija očuvala i kako ne bi otišla u zaborav - rekla je predsjednica ZAKUD-a Karlovačke županije Jasna Požar.

Požar je istaknula kako se na sastanku dogovorio i zajednički nastup prema Ministarstvu kulture s ciljem značajnije promocije folklorne baštine.

Zahvalivši na domaćinstvu te prenoseći pozdrave župana Damira Dekanića, tajnik vukovarsko-srijemskog ZAKUD-a važnim je istaknuo zajedništvo i suradnju svih Zajednica ujedno predstavivši program Jeseni.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 14:19)

Janoš Kery

Utorak, 20 Srpanj 2021 07:23

Odbor sudaca Nogometnog središta Vukovar organizira tečaj za nogometne suce koji će započeti u drugom dijelu mjeseca kolovoza. Iz Odbora pozivaju sve zainteresirane za poziv nogometnoga suca da se jave za tečaj koji je besplatan.

Kandidati i kandidatkinje koji se jave ne mogu biti mlađi od 16 godina, a uz prijavu trebaju priložiti presliku domovnice, potvrdu o nekažnjavanju i liječničku potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti. Nogometno središte Vukovar osigurat će potrebne materijale za pohađanje tečaja.

Svi zainteresirani mogu se javiti na broj telefona 091 63 00 102. Rok za prijavu za tečaj je 15. kolovoz.

Petak, 09 Srpanj 2021 12:40

Veslački savez Zagreba i Hrvatski veslački savez organizirali su međunarodnu veslačku regatu Croatia open koja se održala 3. i 4. srpnja 2021. na regatnoj stazi Jarun. HVKV nastupao je u 11 posada te osvojio dva druga, peta i deseta mjesta te po jedno četvrto i jedanaesto mjesto.

Petak, 09 Srpanj 2021 17:40

Sportski dnevnik uređuje i vodi Janoš Kery

 

- Hrvatski veslački klub Vukovar nastupio je na veslačkoj regati Croatia open

- Udruga kineziologa grada Vukovar provodi Ljetni sportski kamp

- U Gunji se održava nogometni kamp nacionalnih manjina

- Športsko ribolovna udruga "Ribić" organizirala je 2. Memorijalni turnir Ivan Selak

Ponedjeljak, 05 Srpanj 2021 17:40

Sportski dnevnik uređuje i vodi Janoš Kery

 

- HNK Vukovar 1991 osniva žensku nogometnu ekipu

- NK Graničar Županja dobio novu upravu

- Petar Kovač državni je prvak u šahu do 15 godina

- Atletski klub Maraton Vukovar nastupio je na Plitvičkom maratonu

Petak, 02 Srpanj 2021 17:39

Sportski dnevnik uređuje i vodi Janoš Kery

Škola nogometa HNK Vukovar 1991 u subotu, 3. srpnja organizira pokazni trening za djevojčice sa željom da osnuje žensku nogometnu ekipu, a juniori škole nogometa u novoj sezoni imaju ambicije osvajanja prvog mjesta

 

Petak, 02 Srpanj 2021 07:24

Gimnastički klub Vukovar je za sve svoje članove rekreativnih grupa, 29. lipnja organizirao veseli, ogledni trening. Bila je to prilika za sve gimnastičarke i gimnastičare da napokon pred gledateljima pokažu svoja umijeća i sposobnosti. Gledatelji su uživali, bilo je veselo i lijepo, kako se očekivalo. Osmjesi su krasili lica i gimnastičara i roditelja, a to je dokaz trenerima i upravi GKV, da je cilj ostvaren.

Bila je ovo najneobičnija sezona… od planiranih 9 mjeseci, treninzi su se provodili 5 mjeseci. Na žalost, nije bilo dovoljno vremena da se provede sve što je planirano, ali glavni cilj je ostvaren: sezonu su završili veselo i sretno. Iz navedenih razloga nije organizirano niti Svečano polaganje rekreativnih programa pred sudačkom komisijom, ali je organiziran ogledni trening pred gledateljima i budnim okom trenera.

Svi polaznici, koji su sudjelovali u oglednom treningu nagrađeni su za trud i upornost medaljom i diplomom za sudjelovanje u rekreativnom programu.

Ukupan broj gimnastičarki i gimnastičara na oglednom treningu bio je 54, u mlađoj grupi 26 , a u starijoj grupi 28.

Za sudjelovanje u programu Gimnastička igraonica nagrađeno je 22, za sudjelovanje u programu Gimnastička početnica 28 i za sudjelovanje u programu Škola gimnastike 4 člana GKV.

Treneri i uprava zadovoljni su brojem djece, koji su ostali do kraja programa i ponosni na njihove rezultate. Slijedi ljetna pauza, a upisi u rekreativne programe i treninzi počinju u rujnu.Gimnastički klub Vukovar 2

Četvrtak, 01 Srpanj 2021 08:26

Nataša Dermiček i Nikola Todorović odradili reprezentativni nastup na Malti.

Ponedjeljak, 28 Lipanj 2021 11:59

U Trogiru je od 18. do 24. lipnja 2021. godine održano Pojedinačno kadetsko prvenstvo Hrvatske u kategorijama U7, U9, U11, U13 i U15. Šahovski klub Slaven Vukovar na prvenstvu su predstavljali Filip Jonjić (U7), Tena Babić(U9), Miran Kovač (U9), Petar Marušić (U9), Monika Babić (U11), Dora Štedul (U11), Borna Radić (U13), Nikola Konjević (U13), Luka Štedul (U13) te Petar Kovač (U15) uz pratnju trenera Zorana Ljikara.

Najuspješniji je bio Petar Kovač koji je prvak Hrvatske do 15 godina, dok su Nikola Konjević i Borna Radić zauzeli 11. i 20. mjesto u kategoriji do 13 godina. Najmlađi, Filip Jonjić je bio 6. u kategoriji do 7 godina.Šahisti Slavena

Nedavno reaktiviran šahovski klub Slaven Vukovar uz prikupljene donacije različitih donatora, uz potporu Vukovarsko – srijemske županije te uz potporu grada Vukovara u kratkom vremenskom razdoblju je uspio opremiti prostore kluba te privući značajan broj djece. Klub broji 28 članova i nakon popuštanja epidemioloških mjera počeo je nizati odlične rezultate.

24. travnja 2021. godine održano je prvenstvo kadetkinja gdje su naše predstavnice bile četvrte ekipno, a klub su predstavljale Lara Radić, Monika Babić, Nikolina Roša i Tena Babić. Nikolina Roša osvojila je 2. mjesto na 4. ploči, a Tena Babić 3. mjesto na 2. ploči.

Od 3. lipnja 2021. godine do 5. lipnja 2021. godine u Strizivojni ekipa je osvojila prvo mjesto na natjecanju 1. kadetske lige HŠS istok, a klub su predstavljali Petar Kovač, Petar Ristanić, Nikola Konjević i Borna Radić pod mentorstvom trenera Zorana Ljikara. Osim toga Petar Kovač, Nikola Konjević i Borna Radić osvojili su medalje za prvo mjesto na prvoj, trećoj i četvrtoj ploči.

Od 3. do 12. lipnja 2021. godine u Gradištu je održavano natjecanje 2. kadetske lige HŠS istok gdje je ekipa Slavena zauzela 12. mjesto, a klub su predstavljali Petar Marušić, Miran Kovač, Marko Kresić i Marko Šeper također pod mentorstvom trenera Zorana Ljikara. Marko Šeper osvojio je medalju za treće mjesto na četvrtoj ploči.šah 1

13. lipnja 2021. godine ŠK Slaven Vukovar organizirao je prijateljski turnir na kojem je sudjelovalo 17 djece u dobi od 6 godina do 16 godina. Nakon odigranih sedam kola u kategoriji do 13 godina titulu pobjednika kategoriji odnio je Petar Marušić. Prvo mjesto kod djevojčica pripalo je Teni Babić, a drugo mjesto Loreni Roša dok je kod dječaka drugo mjesto pripalo šestogodišnjem Filipu Jonjiću, a treće mjesto Filipu Brkiću. U kategoriji do 16 godina nakon odigranih 9 kola titulu pobjednika te kategorije odnio je Petar Ristanić. Od djevojčica prvo mjesto zauzela je Vinković Hana ( Šahovski Centar Nexus, Županja), a drugo mjesto Monika Babić. Drugo mjesto od dječaka zauzeo je Nikola Konjević, a treće mjesto Borna Radić. Napomenimo kako je u ovoj kategoriji bilo vrlo napeto jer su prva tri plasirana dječaka nakon odigranih 9 kola imali jednak broj bodova te su odlučivali drugi kriteriji o pobjedniku.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija