NAJNOVIJE
Vinkovački proračun za 2021.godinu izvršen u vrijednosti od gotovo 250 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca većinom glasova usvojeno je izvješće o izvršenju gradskoga proračuna za 2021. godinu.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 09:54)
Otvorene dvodnevne Antičke filmske večeri u Vinkovcima

U Vinkovcima su sinoć otvorene 10.antičke filmske večeri.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 07:57)
Vodostaji rijeka blizu povijesnih minimuma

Dugo sušno razdoblje utjecalo je na sve vodostaje na području cijele Hrvatske. Vodostaj rijeke Dunav u Gradu Vukovaru u utorak u dvanaest sati bio je na minus 19 centimetara što prema riječima generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i nije toliko nisko, s obzirom da je povijesno izmjereni minimum više od minus 100 centimetara.

Đurokovića smo zamolili da za Hrvatski radio Vukovar pojasni kakva su predviđanja za sljedećih desetak dana kada je riječ o vodostaju rijeke Dunav, ali i Drave i Save.

- Hidrološka situacija je takva da su nam rijeke u domeni izrazito niskih vodostaja što mogu primijetiti i građani Vukovara. Vodostaj Dunava u Vukovaru je oko minus 19 centimetara što zapravo i nije toliko nisko jer je povijesno zabilježeni minimum više od minus sto. Unatoč tome, vodnost je mala. Kada je riječ o nekim očekivanjima po pitanju vodostaja, za Dunav očekujemo da će kroz idućih desetak dana blago porasti tako da bi se situacija mogla ponešto i oporaviti. Nažalost, situacija sa Savom, Kupom i Dravom i dalje će biti u izrazito niskim vodostajima ali, smatramo da neće biti nekih šteta jer su to ipak rijeke koje imaju neku količinu vodnosti – pojasnio je Đuroković.

Niski vodostaji utječu na ograničenje plovidbe, pritoke podzemnih voda, ali i na riblji fond unutar nekog vodotoka. Đuroković je pojasnio i susreću li se kruzeri i tankovi prilikom dolaska u Vukovar s problemima zbog niskog vodostaja.

- Cijelim tokom Dunava ima manje ili više problema. Postoje uvijek kritične dionice na kojima je otežana plovidba. Nekim dionicama trenutno ne mogu pomoći niti interventne mjere jer je riječ o niskim vodostajima – rekao je Đuroković te uputio poruku građanima.

- Građani trebaju pripaziti. Niski vodostaji privlače građane da se približe sprudovima i vodi, ali treba biti oprezan. Bez obzira što su vodostaji niski, negdje postoje matice i veće dubine koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost za građane. Držite se čvrstih sprudova, ne istražujte previše i ne idite predaleko jer za pojedine kupače to može biti opasno – naglasio je Đuroković.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:52)
Hrvatska: 165 novozaraženih i 12 preminulih od posljedica Covida-19

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 165 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 12 osoba.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:41)
Gorivo je pojeftinilo

Gorivo na benzinskim crpkama od danas je jeftinije i to benzin za 11 lipa po litri, a dizel za dvije lipe u odnosu na prošli tjedan.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:04)
Provaljeno u automobil u Vukovaru

Tijekom noći 14./15. kolovoza provaljeno je u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka koji je vlasnica, 30-godišnjakinja iz Vukovara, parkirala ispred kuće u Ulici Sajmište u Vukovaru.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:21)
Zatekli provalnika u svom dvorištu

Vlasnici obiteljske kuće u Rokovcima su 14. kolovoza dojavili policiji da su u dvorištu zatekli nepoznatog muškarca koji je pokušao provaliti balkonska vrata na kući i potom pobjegao.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:19)

Janoš Kery

Utorak, 02 Kolovoz 2022 13:23

Na Pojedinačnom šahovskom prvenstvu Hrvatske za juniore koje je održano u Splitu od 24. do 31. srpnja, Šahovski klub "Slaven" Vukovar su predstavljali Petar Kovač, Nikola Konjević i Fran Mandarić. Petar Kovač je završio natjecanje s osvojenom titulom viceprvaka Hrvatske u kategoriji do 17 godina, Nikola Konjević (sa samo 14 godina) osvojio je 4. mjesto, a Fran Mandarić 21. mjesto.

Utorak, 02 Kolovoz 2022 11:28

Tijekom 30. i 31. srpnja, u Aržanu je održan 26. memorijalni malonogometni turnir u spomen na prvog poginulog redarstvenika Josipa Jovića koji je bio pripadnik specijalne jedinice policije Ministarstva unutarnjih poslova i poginuo je 31. ožujka 1991. godine na Plitvicama.

Malonogometni turnir organizirala je Udruga policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave splitsko-dalmatinske i IPA Regionalni klub Splitsko-dalmatinska.

Na turniru je sudjelovalo 11 malonogometnih ekipa policijskih uprava i ekipa Ministarstva unutarnjih poslova u sjedištu te 8 ekipa braniteljskih udruga. Nakon dva dana nadmetanja prvo mjesto i prijelazni pehar zasluženo je osvojila ekipa PU vukovarsko-srijemske pod vodstvom voditelja Službe za javni red i sigurnost Ante Zovka.

U finalnoj utakmici PU splitsko-dalmatinska imala je težak zadatak obraniti naslov osvojen 2021. godine. Nakon regularnog dijela koji je završio rezultatom 0:0, pristupilo se izvođenju šesteraca gdje je ekipa PU vukovarsko-srijemske imala više koncentracije i „živaca“, te pobijedila rezultatom 5:4.

Utorak, 02 Kolovoz 2022 07:11

Na bazenima Svetice u Zagrebu, održano je Prvenstvo Hrvatske za seniore i Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine. Plivalo je ukupno 400 plivača iz 36 plivačkih klubova.

Plivački klub Vukovar predstavljalo je 8 plivača ( 4 plivačice i 4 plivača). Ivana Kosanović, Lena Dželalija, Gita Čilić i Tamara Tintor u ženskoj i Stefan Tintor, Lovro Brođanac, Luka Knežević i Luka Čarapović u muškoj konkurenciji.

Osim individualnih utrka, po prvi puta je klub imao štafete u muškoj i ženskoj konkurenciji što je poseban iskorak jer pokazuje kako ovaj mladi klub napreduje iz godine u godinu sa sve većim brojem predstavnika.

Gotovo su svi plivači plivali osobne rekorde.

- Moramo napomenuti kako smo imali najmlađi sastav na Prvenstvu Hrvatske, što nam govori kako naše vrijeme tek dolazi bez obzira što smo s ovim rezultatima ispisali povijest plivanja na Istoku Hrvatske. Ukupno smo osvojili 7 medalja i to 2 zlatne, 3 srebrne i 2 brončane, a za njih se pobrinuo Luka Čarapović. U krajnjem zbroju po osvojenim medaljama Plivački klub Vukovar zauzeo je 13. mjesto od 36. klubova – rekao je trener i predsjednik Plivačkog kluba Vukovar Ivan Koščević.

Luka je uz osvojena odličja u istom danu postavio 2 puta novi mlađe juniorski rekord Hrvatske u disciplini 50 m leđno. U jutarnjim kvalifikacijama srušio je rekord star 9 godina s rezultatom 26.82 sec, dok je poslijepodne u A finalu oborio svoj rekord i postavio novo vrijeme koje sada iznosi 26.55 sec. Isti rezultat mu je kao mlađem junioru donio 3. mjesto u seniorskoj kategoriji, 3. mjesto u mlađe seniorskoj, 2. mjesto u juniorskoj i 1. mjesto u mlađe juniorskoj kategoriji.Ivan Koščević i Luka Čarapović

Osim navedenog Luka je prvog dana natjecanja postao viceprvak Hrvatske u disciplini 200 m slobodno s rezultatom 01:58.35 u kategoriji mlađih juniora.

Drugog dana je postao prvak države u disciplini 200 m leđno s rezultatom 02:13.36 u kategoriji mlađih juniora.

Četvrtog dana u disciplini 100 m leđno postao je viceprvak Hrvatske s rezultatom 59.00 sec u mlađe juniorskoj kategoriji.Luka Čarapović

Za natjecanje su plivače pripremali i vodili Jelena Stojadinović i trener Ivan Koščević.

Ovim nastupom klub je završio sezonu a s radom počinju ponovno 1. rujna.

Četvrtak, 28 Srpanj 2022 11:21

Poljski grad Raszyn, bit će domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Europe za kadete, koje se održava od 10. do 18. kolovoza, za koje je prijavljeno 515 natjecatelja iz 34 zemlje.

Kako niti jedna smotra mladih dizača utega na europskoj i svjetskoj razini ne može proći bez Vukovaraca, tako je i ovaj put, pa će Republiku Hrvatsku u Poljskoj predstavljati Željka Miljković u kategoriji do 71 kg za uzrast U15 i Nikola Todorović do 73 kg za uzrast U17.Nikola Todorović

Konkurencija je ogromna, svi su tu zbog niskih troškova putovanja i blizine, te će se smatrati uspješnim, plasman Željke i Nikole u top 10 europskih dizača utega.

Četvrtak, 28 Srpanj 2022 07:48

Protekloga vikenda u Đakovu se odigrao sad već tradicionalni međunarodni turnir Đakovo Volley 2022., na kojem je sudjelovalo ukupno 16 parova iz Hrvatske, Slovenije, Norveške, Bosne i Hercegovine i Srbije. Ispred KOP Vukovara sudjelovala su dva para, Brletić/Verasto i Franić/Bačić.

U odličnoj konkurenciji, mladi par Verasto i Brletić su odigrali 4 susreta i izborili dvije pobjede, ali su ih 2 nespretna poraza koštala plasmana u polufinale.
Drugi par Franić/Bačić do finala dolazi bez izgubljenog seta, no u finalu protiv hrvatsko slovenskog para ipak gube koncentraciju i osvajaju drugo mjesto.
Dokaz je ovo kontinuirano kvalitetnog rada Kluba odbojke na pijesku "Vukovar" koji je u izrazito kratkom roku izborio i plasman u 1. Hrvatsku ligu u odbojci na pijesku, a tu su i 2. mjesto na državnom prvenstvu u konkurenciji U20, 3. mjesto na državnom prvenstvu u konkurenciji U22 i 4. mjesto na državnom prvenstvu u konkurenciji U18.
Vukovarski pjeskaši se neće dugo odmarati, jer je idući vikend rezerviran za odigravanje drugog dijela 1. Hrvatske lige koji će se održati u Podstrani.

 

Ponedjeljak, 25 Srpanj 2022 09:35

Na 21. Europskom prvenstvu u ubrzanom i brzopoteznom šahu za mlade održanom u Grčkoj od 20. do 22. srpnja, član Šahovskog kluba "Slaven" Vukovar Petar Kovač nakon 18 odigranih kola u brzopoteznom šahu osvojio je drugo mjesto. U ubrzanom šahu Petar je osvojio 11. mjesto.

Hrvatsku su na pojedinačnom natjecanju predstavljali:

1. Faust Kovač U8

2. Ena Kovač U10

3. Erik Golubović U10

4. Lara Zagorac U12

5. Jure Tadić U12

6. Ema Hajdinić U14

7. Ivano Sundać U14

8. Eva Mihaljević U16

9. Petar Kovač U 16

Ponedjeljak, 25 Srpanj 2022 09:32

Članovi Kluba dizača utega "Vukovar", s velikim su uspjehom sudjelovali na Prvenstvu Hrvatske za uzrast U23 u Dražicama, kojeg je fenomenalno organizirao, Klub dizača "Rječina".

Put Vukovara su stigla 24 odličja i to 8 zlata, 12 srebra i 4 bronce i 2 pehara.

Po tri zlata su osvojili Srđan Mrđenov do 61 kg. sa 65 kg. u trzaju, 85 kg. u izbačaju i 150 kg. u biatlonu i David Todorović do 81 kg. sa 102+122=224 kg.

Dva zlata i srebro pripali su Nikoli Todoroviću do 73 kg. sa 112+126=238 kg.

Tri srebra je osvojila Nataša Dermiček do 55 kg. s 50+61=111 kg., Bruno Prokop do 67 kg. s 25+36=61 kg. i Sergej Gavrovski +109 kg. sa 70+95=165 kg. Dva srebra i bronca su pripali Tanji Turukalo do 71 kg. s 45+61=106 kg., tri bronce je osvojila Željka Miljković do 64 kg. a jedino je Maja Kell ostala bez odličja osvojivši četvrto mjesto u kategoriji do 64 kg. s 40+52=92 kg. U Vukovar su stigla i dva pehara i to za apsolutnog pobjednika natjecanja Nikolu Todorovića i KDU "Vukovar" kao pobjedniku muškog dijela natjecanja.

Ponedjeljak, 25 Srpanj 2022 09:29

Proteklog vikenda, subotu i nedjelju, u Park šumi Adica u Vukovaru, u organizaciji Stjepana Čošića, po 4. puta je održan Dupli Danube maraton. Utrka je imala međunarodni karakter jer su osim trkača iz Hrvatske nastupili i trkači iz Srbije i Poljske. Iz Poljske su nastupili Martyna i Blazej Dramczyk, a iz Srbije maratonke s najviše istrčanih maratona od žena u Srbiji, Ljiljana Tasić i Dragica Mitić, koje su trčale oba dana. Osim njih, dva maratona istrčali su još Boris Kratofil, Stjepan Čošić i Vedran Jesenović, koji je u oba dana bio najbrži. Vedran je član AK Sljeme iz Zagreba i reprezentativac Hrvatske, kojem je ovo bila priprema za nastup na svjetskom prvenstvu na 100 km, koje trči idući mjesec.

Osim poljskog bračnog para, jedan maraton istrčali su Krešimir Šlafhauzer i Krunoslav Bošnjaković.

Staza je spora i zahtjevna, kao i nepovoljni vremenski uvjeti, a za istrčati maraton bilo je potrebno pretrčati 32 kruga od 1320 m.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija