NAJNOVIJE
Nacionalni dan hitne medicinske službe obilježen u Osijeku

U organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije u Osijeku je obilježen Nacionalni dan hitne medicinske službe

(Utorak, 30 Travanj 2024 13:04)
Zahtjevi za upis u registar birača državljana drugih članica EU do 9.svibnja

Birači, državljani drugih članica Europske unije koji žele glasovati na izborima za Europski parlament najkasnije do četvrtka, 9. svibnja mogu podnijeti zahtjev za upis u registar birača, priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

(Utorak, 30 Travanj 2024 11:29)
Vukovarske gimnastičarke osvojile nove medalje u Belom Manastiru

U subotu 20.04. u Belom Manastiru je održano 2. Kolo kvalifikacija za Kup i Prvenstvo Hrvatske, Regija Istok, Obavezni program ženska sportska gimnastika. Organizatori i domaćini su se potrudili i osigurali dobre uvjeta natjecanja i dali su svoj doprinos da se svi sudionici ovog natjecanja ugodno osjećaju.

Gimnastički klub Vukovar imamo je svoje predstavnice u četiri kategorije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Ostvareni rezultati su dobri, ali još ima mjesta za napredak do slijedećeg kola, koje će se održati u Svibnju u Požegi.

Ostvareni rezultati po kategorijama:Gimnastka 2

Kadetkinje ekipno 3. mjesto, pojedinačno 1. Franka Markešić, 8. Ema Županović, 14. Franka Ljubić, 15. Jana Cvetković i 17. Marina Đerđ

Mlađe juniorke ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Ana Vuk, 2. Lea Služek, 4. Angelina Cvetković, 6. Iris Špehar, 15. Mia Lozančić i 17. Livija Horvat

Juniorke ekipno 2. mjesto, pojedinačno: 3. Vita Panza, 5. Helena Badanjak, 6. Atina Simić, 8. Maja Marković, 9. Olivera Gavrilović, 21. Petra Kolarić

Mlađe seniorke ekipno 1. mjesto, ppojedinačo: 1. Monika Zovko, 2. Miljana Poznanović, 3. Nika Budim, 4. Ela Vojtkiv i 7. Valentina Mrkonja

Na ovom natjecanju članice GK Vukovar osvojile su ekipno 2 zlata, 1 srebro i 1 brocu i pojedinačno 3 zlata 2 srebra i 2 bronce

(Utorak, 30 Travanj 2024 11:05)
Oprema i namještaj vukovarskog veleučilišta donirani Ekonomskoj školi Vukovar

Vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke doniralo je namještaj i opremu Ekonomskoj školi Vukovar koja se od 15. travnja preselila u bivše prostore VEVU-a u Županijskoj 52. Ugovor o donaciji potpisali su dekan Veleučilišta Željko Sudarić i ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Jelena Vinaj, a riječ je o fitness centru te školskom namještaju.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 15:32)
Sutra u Vukovaru tribina o aktualnim demografskim i migracijskim trendovima

Područni centar Instituta Pilar u Vukovaru, u povodu Dana Grada Vukovara organizira redovitu tribinu "Znanstveni susreti u Institutu Pilar".

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 13:02)
Sa seminara o upravljanju organizacijama poručeno kako treba prihvatiti različitosti, ostvariti suradnju i stimulirati poželjna ponašanja

Na zahtjev članova HUP-a u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda Osijek i Tehnološkog parka Vinkovci održan je seminar na temu Upravljanje organizacijama. Namijenjen je prvenstveno malim i mikro poduzećima, ali i svim zainteresiranima koji planiraju povećanje broja djelatnika ili su prošli kroz taj period, a imaju poteškoće u oblikovanju tima, organizacijske kulture i suočavaju se s narušenom radnom klimom i odnosima na poslu što posljedično ugrožava i ostvarivanje poslovnih ciljeva i rezultata.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:14)
Čestitka ministra Medveda Kunama
Poštovani pripadnici Kuna, dragi prijatelji, čestitam vam 33. obljetnicu ustrojavanja slavne 3. gardijske brigade - stoji u poruci ministra branitelja Tome Medveda koji prenosimo u nastavku.
- Prije 33 godine dokazali ste ljubav prema Domovini kada ste se odlučno stali na branik slobode i neovisnosti Republike Hrvatske. Na poziv našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana preuzeli ste važnu ulogu i na najčasniji način dali svoj doprinos da bi Hrvatska danas bila samostalna, slobodna i neovisna država. Od Vukovara i Posavine do zadarskog zaleđa branili ste i obranili hrvatsku slobodu i ime Kuna zlatnim slovima upisali u našu povijest.

U danima kada obilježavamo 29. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, posebno se prisjećamo vašeg doprinosa u oslobađanju Zapadne Slavonije. S tugom i zahvalnošću, u našim molitvama se sjećamo svih poginulih i nestalih pripadnika Kuna koji su živote položili na Oltar Domovine.

Tenkovska bojna danas nosi časno ime Kuna i ispisuje novu povijest moderne Hrvatske vojske, čuvajući i baštineći uspomenu na vas, hrvatske branitelje iz 3. gardijske brigade Kune. Hvala vam na doprinosu koji ste dali za slobodu u Domovinskom ratu i na doprinosu koji i danas dajete za boljitak naše Domovine.

Neka nas na vašem putu vodi snaga zajedništva koja nas je dovela do pobjede u Domovinskom ratu - stoji u poruci ministra Medveda.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:03)

Predsjednica RH pokroviteljica 10. Bonofesta

U ovotjednom izdanju Kulture na i govorimo o 10. jubilarnom Bonofestu, koji će se ove godine održati pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

U Ilači je održana 14. Međunarodna smotra tradicijskih glazbala.

Predstavljena knjiga "Vrbanjci u Velikom ratu" amatera pisca Ivana Čosića Bukvinog.

Doznajte i ovotjednu preporuku iz Gradske knjižnice Vukovar.

Pročitano 966 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Medij

Kultura na i 16. travnja 2015.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija