NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)
Robert Rac

Robert Rac

Utorak, 16 Travanj 2024 14:03

Bliži nam se 6. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”. Podsjetimo, prošlogodišnji festival okupio je više od osam tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske i dijaspore te je tijekom nekoliko dana Vukovar postao Hrvatska u malom i središte svih zbivanja.

Utorak, 09 Travanj 2024 12:32

Kakva je trenutna situacija na tržištu rada u Hrvatskoj, a kakva je u Vukovaru? Kolika je ponuda, a kolika potražnja za radnicima? Što uvoz radne snage iz „trećih” zemalja znači za hrvatsko tržište i radnike iz Hrvatske?

Utorak, 02 Travanj 2024 10:47

O projektu Čista energija za Vukovar, odnosno istraživanju geotermalnih izvora i mogućnostima njihova iskorištavanja u ovotjednom izdanju Gradskoga sata razgovaramo s pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Grada Vukovara Draženom Čuligom.

Progovaramo i o projektu Sunce nad Vukovarom, odnosno ugradnji solarnih elektrana na objektima u vlasništvu Grada Vukovara, sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za višestambene zgrade te sufinanciranju energetske obnove i postavljanja fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama.

Jedna od tema nam je i obnova hortikulture na području grada Vukovara, a doznat ćemo i o planiranim infrastrukturnim radovima na području grada u nadolazećem razdoblju.

Gradski sat uredio i vodio Robert Rac.

Utorak, 26 Ožujak 2024 10:00

Milijuni kršćana diljem svijeta slave Uskrs u nedjelju. Svaki ozbiljan vjernik zna da se za Uskrs ne radi o zecu koji donosi bombone i druge poklone. Uskrs dokazuje da je Bog oduvijek žudio za obnovljenim odnosom s čovječanstvom – sa svakim tko je spreman vjerovati u Isusa i prihvatiti da nam je On potreban.

Utorak, 19 Ožujak 2024 12:40
Uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, u Gradskom satu progovaramo o uskrsnicama i poklon paketima za potrebite sugrađane. Povećan je cenzus za mjeru Grad koji brine. Grad Vukovar je osigurao 1.488.000 eura za projekt Zaželi, kao i 200.000 eura potpora za vukovarske poduzetnike. 
U Gradskom satu pričamo i o smještajnim kapacitetima vukovarskih dječjih vrtića,  kao i informaciji da je Vukovar izborio gotovo 2,7 milijuna eura za izgradnju novoga vrtića na Olajnici. 
S našim ovotjednim gostom Filipom Sušcem, zamjenikom gradonačelnika Vukovara, progovaramo i o vukovarskim osnovnim školama, preseljenju Veleučilišta Lavoslava Ružičke u zgradu nekadašnjeg Radničkog doma u Borovu naselju. 
Zanima nas i jesu li u gradu upoznati s porastom cijena nekretnina u Vukovaru te kako gledaju na tu činjenicu? Koliki je stambenih jedinica u gradu, koliko je njih u državnom vlasništvu i kolika je realna popunjenost stanova bez obzira jesu li stanovi u državnom ili privatnom vlasništvu? Postoji li potreba za izgradnjom novih višestambenih objekata u Vukovaru ili ne i zašto? 
Započela je i ovogodišnja kruzing sezona, što od nje očekujemo i što ona znači za turistički rast grada na Dunavu. Stiže nam i proljeće, a s njim i daljnje ozelenjavanje gradski površina i parkova. 
Gradski sat uredio i vodio Robert Rac.
Utorak, 12 Ožujak 2024 11:11

Vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke, od ponedjeljka, 4. ožujka, i službeno ima novi dom. Grad Vukovar, predao mu je, naime na upravljanje obnovljenu i opremljenu zgradu starog Radničkog doma u Borovu naselju.

Utorak, 05 Ožujak 2024 14:25

Prvi službeni popis stanovnika u Republici Hrvatskoj, odnosno za područje Republike Hrvatske, proveden je prije 167 godina, točnije 1857. Usporede li se tadašnji i sadašnji rezultati popisa stanovnika, uviđamo kako postoji velik broj gradova i općina u Hrvatskoj koji danas imaju manje stanovnika nego 1857. godine.

Subota, 02 Ožujak 2024 12:37

Proračun Grada Vukovara uvećan preko 15 milijuna eura.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija