NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)

Održan sastanak Županijskog tima Vukovarsko-srijemske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

Održan sastanak Županijskog tima Vukovarsko-srijemske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Foto: Sandra Grgić

U Vukovaru je u petak održan sastanak Županijskog tima Vukovarsko-srijemske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Na sastanku je usvojeno godišnje Izvješće Županijskog tima za 2023. godinu, godišnji Plan rada Županijskog tima za 2024. godinu, a prigodno je obilježen i Međunarodni dan žena i to uručivanjem nagrada djevojkama s područja Vukovarsko-srijemske županije koje su ostvarile iznimna postignuća u sportu ili obrazovanju.

- Prije svega danas je Međunarodni dan žena. Ovogodišnja tema ovoga dana je Inspire inclusion - 'Nadahnite uključivanje' koja za cilj ima nadahnjivanje žena za uključivanje, ali i nadahnjivanje svih članova društva da razumiju, cijene i potiču uključenost žena te na taj način zajedničkim snagama stvorimo inkluzivniji svijet za žene. Vođen porukama ovogodišnje kampanje, Županijski tim Vukovarsko-srijemske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji uz pomoć Vukovarsko-srijemske županije odlučio je dati svoj skromni doprinos nadahnjivanju uključenosti djevojčica, djevojaka i žena nagrađivanjem tri odabrane djevojke s područja Vukovarsko-srijemske županije koje su svojim talentom, trudom i uspjesima inspiracija za druge. Iako ovom gestom možemo istaknuti samo nekoliko djevojaka, smatramo da time dajemo poticaj i drugima da se aktivno zalažu za nadahnjivanje uključenosti djevojčica, djevojaka i žena u sve sfere društva, posebno onima u kojima je njihova zastupljenost nedostatna. Odabrali smo Lunu Lukačević koja studira kroatistiku, a ono što je za nju značajno da je kao maturantica, na državnoj maturi osvojila prvo mjesto iz fizike. Druga djevojka je Mia Matić koja je završila Gimnaziju i upisala računalstvo. Treća djevojka je Asja Štalmajer koja je tijekom gimnazijskog obrazovanja cijelo vrijeme volontirala, a ono po čemu se dodatno isticala je to što se cijeli svoj život trenira karate i osvaja brojna natjecanja i prvenstva – pojasnila je Ivana Sučić voditeljica Županijskog tima Vukovarsko-srijemske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije sastanku je nazočio vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je, u povodu Međunarodnog dana žena, uputio čestitke svim ženama.
- Svim ženama diljem Republike Hrvatske želim sretan njihov dan. Svim ženama želim da sva ona prava, koja imaju, da ih i ostvare. Ono što želim najviše istaknuti, svim silama se svi moramo boriti protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, što nije jednostavno jer je vrlo često skriveno i pokaže se tek onda kada već bude opasno i kasno – rekao je župan te naglasio kako Vukovarsko-srijemska županija učestalo podupire rad Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.
- Od sigurne kuće pa do niza projekata koji se provode na području naše županije dajemo apsolutnu podršku. Jedna od akcija je upravo i ova danas, da prepoznamo dostignuća djevojaka i žena kroz sport, kulturu, obrazovanje ili kroz nešto što su u protekloj godini ostvarile. Na prijedlog Tima uručujemo trima djevojkama prigodne nagrade i dajemo im vidljivost u medijskom prostoru, a kako bi cijelo društvo osvijestili o vrijednostima koje moramo svi poštivati – naglasio je župan Dekanić.

Pročitano 183 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija