Predstavnik županije obišao izbjegličku obitelj iz Ukrajine smještenu na našem području

Predstavnik županije obišao izbjegličku obitelj iz Ukrajine smještenu na našem području Foto: Arhiv HRV-a

Pročelnik Ureda župana Vukovarsko -srijemske županije Marko Dikonić, u pratnji načelnika Stožera civilne zaštite Mate Matića i voditelja Službe civilne zaštite Vukovar Stjepana Draganića te predstavnika Crvenog križa, posjetio je danas obitelj koja je tijekom jučerašnjeg dana iz Ukrajine stigla na područje naše županije, priopćeno je iz Ureda vukovarsko-srijemskoga župana. 

Članovim obitelji djelatnik Crvenoga križa pomogao je da ispune dokumente koji su im potrebni da bi u Hrvatskoj mogli ostvariti svoja prava dok su im iz Ureda župana uručeni paketi s osnovnim higijenskim potrepštinama, slatkišima za djecu te hranom. 

Inače, riječ je o obitelji koja je u Hrvatsku stigla iz okolice grada Ivano -Frankivska u kojemu su Rusi nedavno raketirali aerodrom, a ovdje ih je dočekala sestra koja u našoj županiji s obitelji živi već više od 10 godina. 

Sigurnost u Hrvatskoj potražili su djed, baka, te majka s dvoje malodobne djece, dok se otac, koji je obitelj doveo do granice, vratio kući kako bi se priključio ukrajinskim braniteljima. 

- Obitelj smo upoznali sa svim pravima koja u Hrvatskoj mogu ostvariti, te im, koliko je to u ovom trenutku moguće, pružili utjehu i moralnu potporu – rekao je ovom prigodom pročelnik Dikonić.

Pročitano 284 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase