NAJNOVIJE
Sindikati zdravstva ne odustaju od sporazuma o povećanju plaća

Uoči sastanka s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i zdravstvenog osiguranja Stjepan Topolnjak izjavio je da sindikati ne odustaju od povećanja plaća koje je dogovoreno tijekom kolektivnih pregovora, inače će pokrenuti sindikalne akcije.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 14:19)
Muškarac i dijete ispali iz čamca u Dunav

Pravodobnim postupanjem vukovarsko-srijemske granične policije iz Dunava su  izvučene dvije osobe koje su ispale iz čamca.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 10:32)
Jandroković i Plenković uputili izraze sućuti zbog smrti novinara Denisa Kuljiša

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Kuljiš u povodu smrti novinara, pisca i publicista Denisa Kuljiša, ističući kako je svojim radom u novinarstvu ostavio trajan i neizbrisiv trag.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:05)
Znanstvenice potvrdile istinitost poruke nadbiskupa Hranića

Istraživanje koje su provele znanstvenice Instituta za društvena istraživanja pokazalo je da mladi traže uređenije društvo i potvrđuje riječi đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koji je tijekom propovjedi u Aljmašu rekao da mladi "odlaze tražeći svjetlo uređenijega društva", piše Večernji list.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:02)
Kazne za zatajenje informacija o nestalima do 300.000 kuna

Ovih je dana na snagu stupio novi Zakon o osobama nestalima u Domovinskome ratu budući da do sada Hrvatska nije imala jedinstven zakon koji bi uređivao ovu problematiku.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 16:39)
Osniva se Kulturno vijeće Grada Vukovara

Na temelju odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Vukovara u Gradu Vukovaru objavili su javni poziv za predlaganje članova toga tijela, odnosno pozivaju ustanove i udruge s područja Vukovara, a koje u svojem djelovanju imaju programe u područjima iz nadležnosti Kulturnog vijeća Grada Vukovara, da podnesu svoje prijedloge za članove. 

(Petak, 16 Kolovoz 2019 14:51)
U protekla 24 sata 7 prometnih nesreća

Jučer, oko 6,35 sati, 71-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je osobnim vozilom krećući se cestom D-46, iz smjera Orolika u smjeru Tovarnika.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 12:00)

U Adici obilježen Dan zajedništva, ponosa i sreće

Dan obilježen i u 20-tak drugih gradova Hrvatske Dan obilježen i u 20-tak drugih gradova Hrvatske Foto: Marija Molnar

U organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara i u suradnji s Gradom Vukovarom, u park-šumi Adica obilježen je Dan zajedništva, ponosa i sreće.

Dan je obilježen i u drugih 20-tak gradova Hrvatske, na inicijativu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, a kako bi se građani prisjetili dočeka Vatrenih nakon osvojenoga srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

U Adici je tim povodom organiziran tzv.bubble football i kasnije zabava uz tamburaše za posjetitelje, a događaju je nazočio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

- Hrvatska nogometna reprezentacija krenula je na Svjetsko nogometno prvenstvo prošle godine upravo iz Vukovara, a ta nas je ruska avantura okupila u zajedništvu i donijela jednu novu energiju u Hrvatsku. Taj duh koji je uspio zaživjeti u reprezentaciji zahvaljujući igračima, treneru i stručnom stožeru, pokazao je one najbolje vrijednosti zajedništva, požrtvovnosti, borbenosti, sportskoga duha, a kroz to i nepobjedivosti i to se najbolje osjetilo prije godinu dana na dočeku Vatrenih kako u Zagrebu tako i na dočecima širom Hrvatske, BIH i dijaspore, kada je ogromna masa naroda osjetila te vrijednosti i došla pozdraviti heroje naših dana – rekao je Penava.

 

Adica2

 

Ovu je inicijativu izbornik Dalić izrekao kao ambasador festivala nematerijalne kulturne baštine Svi zaJEDNO hrvatsko naj, a koja je ove godine održana po drugi put povodom Dana grada Vukovara.

- Izbornik Dalić tada je rekao da to zajedništvo koje je ovdje u Vukovaru posebno snažno, treba obilježiti. Temeljem te inicijative i uz Organizatore bez granica, pokrenuli smo ovo današnje obilježavanje kako bi se građani družili i zabavili te zajedno evocirali uspomene na proživljeno ljeto 2018. godine – istaknula je Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara. 

Pročitano 125 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija