NAJNOVIJE
Sindikati zdravstva ne odustaju od sporazuma o povećanju plaća

Uoči sastanka s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i zdravstvenog osiguranja Stjepan Topolnjak izjavio je da sindikati ne odustaju od povećanja plaća koje je dogovoreno tijekom kolektivnih pregovora, inače će pokrenuti sindikalne akcije.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 14:19)
Muškarac i dijete ispali iz čamca u Dunav

Pravodobnim postupanjem vukovarsko-srijemske granične policije iz Dunava su  izvučene dvije osobe koje su ispale iz čamca.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 10:32)
Jandroković i Plenković uputili izraze sućuti zbog smrti novinara Denisa Kuljiša

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Kuljiš u povodu smrti novinara, pisca i publicista Denisa Kuljiša, ističući kako je svojim radom u novinarstvu ostavio trajan i neizbrisiv trag.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:05)
Znanstvenice potvrdile istinitost poruke nadbiskupa Hranića

Istraživanje koje su provele znanstvenice Instituta za društvena istraživanja pokazalo je da mladi traže uređenije društvo i potvrđuje riječi đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koji je tijekom propovjedi u Aljmašu rekao da mladi "odlaze tražeći svjetlo uređenijega društva", piše Večernji list.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:02)
Kazne za zatajenje informacija o nestalima do 300.000 kuna

Ovih je dana na snagu stupio novi Zakon o osobama nestalima u Domovinskome ratu budući da do sada Hrvatska nije imala jedinstven zakon koji bi uređivao ovu problematiku.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 16:39)
Osniva se Kulturno vijeće Grada Vukovara

Na temelju odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Vukovara u Gradu Vukovaru objavili su javni poziv za predlaganje članova toga tijela, odnosno pozivaju ustanove i udruge s područja Vukovara, a koje u svojem djelovanju imaju programe u područjima iz nadležnosti Kulturnog vijeća Grada Vukovara, da podnesu svoje prijedloge za članove. 

(Petak, 16 Kolovoz 2019 14:51)
U protekla 24 sata 7 prometnih nesreća

Jučer, oko 6,35 sati, 71-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je osobnim vozilom krećući se cestom D-46, iz smjera Orolika u smjeru Tovarnika.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 12:00)

I treću godinu za redom u Vukovaru se održava Ljetni sportski kamp

Jedna od sportskih aktivnosti je i rolanje Jedna od sportskih aktivnosti je i rolanje Foto: Valerija Lozančić

Udruga kineziologa grada Vukovara u suradnji s JU Sportski objekti Vukovar i ove godine organizira zabavno - sportske aktivnosti tijekom ljetnih praznika pod nazivom Ljetni sportski kamp 2019.

Kamp se provodi  na sportskim objektima u Borovu naselju, odnosno u sportskoj dvorani i kuglani te na bazenima  i teniskim terenima. Tijekom pet dana, koliko traje kamp za jednu skupinu, djeca uče osnove raznih sportova - atletike, gimnastike, nogometa, rukometa, odbojke, košarke, tenisa, kuglanja, rolanja i plivanja.

Cilj kampa je potaknuti djecu na bavljenje sportom, pojašnjava predsjednik Udruge kineziologa Grada Vukovara i voditelj Odjela sporta i rekreacije u JU Sportski objekti Vukovar  Dalibor Bičanić.
- Svi smo upoznati s činjenicom da sve veći broj djece slobodno vrijeme provodi sjedeći uz tv, mobitel ili laptop. Pokrenuli smo ovaj program kako bi potaknuli djecu da se tijekom ljetnih praznika aktiviraju i upoznaju sa svim vrstama sporta. U gradu imamo brojne sportske aktivnosti, ali velik broj njih nije namijenjen djeci ove dobi pa ih uključujemo već od šeste godine i motiviramo da se bave jednom od aktivnosti koja im se najviše sviđa – rekao je Bičanić, dodajući kako se djeca najviše vesele bazenima.

Tijekom četiri tjedna kroz sportski će kamp proći više od 300 djece koja će na kraju dobiti i diplome. Cijena kampa iznosi 120 kuna, a s obzirom da djeca u njemu borave svaki dan od 8 do 15 sati uključen je i zdrav obrok. Kamp mogu polaziti sva djeca od završenog prvog razreda osnovne škole. 

Pročitano 144 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija