NAJNOVIJE
Župan Božo Galić obišao srednje škole oštećene u nevremenu

Vukovarsko – srijemski župan Božo Galić zajedno sa svojim suradnicima, pročelnicom Ureda župana Sandrom Pinjuh i zamjenikom pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje Mariom Adamovićem obišao Srednju Strukovnu školu Marko Babić iz Vukovara i Tehničku školu Nikole Tesle Vukovar.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 14:12)
Ove se godine obnavlja šest Batinih vila

Radovi na šest stambenih objekata tzv.Batinih vila u Borovo Naselju, a koje se vode kao zaštićeno kulturno dobro, trebali bi započeti ove godine i to sredstvima državnoga proračuna, najavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 13:46)
Kako do besplatne pravne pomoći u Vukovaru?

Od 1.lipnja ove godine Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt pod nazivom Pravo na djelotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć, a kojega financira Ministarstvo pravosuđa.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 13:08)
Grad Ilok prodaje 26 nekretnina kojih su se nasljednici odrekli

U Iloku je u tijeku natječaj za prodaju 26 nekretnina u vlasništvu Grada Iloka.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 11:52)
Scena Martin iz Vukovara potpisala povelju prijateljstva sa Sinjskim pučkim kazalištem

Vukovarski amateri – Scena Martin, sudjelovali su na 3. Međunarodnome kazališnome Alkafestu u Sinju s predstavom 'Čekaonica'. 

(Utorak, 23 Srpanj 2019 10:24)
Novi naslovi svaki drugi dan

Gradska knjižnica  Vukovar  već četvrtu godinu za redom sudjeluje u ljetnoj ponudi na Vukovarskoj adi kroz suradnju s ŠRU Dunav. Riječ je o kućici za knjige koju djelatnici ove ustanove redovito dopunjavaju novim naslovima, doznajemo od Jelene Miškić ravnateljice Gradske knjižnice Vukovar.

-Trudimo se svakii drugi dan obnoviti sdržaj naših kućica kako one na Adi tako i u središtu grada  i ponuditi našim sugrađanima ali i posjetiteljima Vukovara štivo koje je čitko, aktualno  i zanimljivo. -rekla je Miškić.

U kućici je ponuđeno svakodnevno 10 do 15 laganijih naslova. Kućicu za knjige Gradska je knjižnica postavila i na šetalištu u Ulici J. J. Strossmayera.  Miškić je naglasila kako su u okviru Ljeta u Gradskoj knjižnici  Vukovar ovih dana održali i jednu vrlo zanimljivu i posjećenu radionicu, a riječ je o izradi graničnika za knjige, gdje su polaznici  mogli naučiti  i sve o knjizi i njenim dijelovima.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 09:51)
Obavijest o aviotretiranju komaraca

 

Dana 22. i 23. 07. 2019.g. u jutarnjim i večernjim satima Veterinarska stanica Vukovar d.o.o. obavljat će tretman suzbijanja komaraca  aviotretiranjem.

(Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 16:11)

Tišov: EU penali projektu Vukovar neće utjecati na povećanje cijene vode

Vijećnici naglasili potrebu za transparentnosti oko tijeka provedbe projekta Vukovar Vijećnici naglasili potrebu za transparentnosti oko tijeka provedbe projekta Vukovar Foto:Marija Molnar

Financijske korekcije, sustege i uskrate financiranja na EU projektu Vukovar kojega provodi Vodovod grada Vukovara iznose trenutno 8 milijuna i 146 tisuća kuna, moglo se čuti na sjednici Gradskoga vijeća Vukovara tijekom točke dnevnoga reda na kojoj je analizirano aktualno stanje u ovom gradskom poduzeću. Direktor vukovarskoga Vodovoda Dario Tišov pojasnio je kako su se s ovakvim svojevrsnim penalima susrela gotova sva vodovodna poduzeća u Hrvatskoj zbog neuspješne prilagodbe različitim, često nejasnim i kontradiktornim direktivama. Zbog toga su i formirali grupaciju te zajedničkim nastupanjem nastoje riješiti ovaj problem.

-Vodovod grada Vukovara trenutno ima financijsku korekciju na Ugovor za izgradnju mreže u perifernim naseljima. Ugovor je u vrijednosti gotovo 100 milijuna kuna, a financijska korekcija iznosi 5 posto. Također 5 posto imamo financijsku korekciju na Ugovor o nadzoru vrijednom nešto više od 6,5 milijuna kuna. Što se pak sustega tiče, sustegnuti su nam iznosi zbog faziranja projekta. Naime projekt Vukovar ima dvije faze, prvu koja je trajala do 31.prosinca 2016. godine i drugu koja je započela 1.siječnja 2017. Svi oni radovi koji su planirani za 2016. godinu, a nisu izvedeni, prešli su na trošak Vodovoda. Tako je po različitim stavkama sustegnuto milijun i 834 tisuće kuna, od čega je vraćeno milijun i 70 tisuća kuna redovnim financiranjem Hrvatskih voda, a Vodovodu grada Vukovara ostaje trošak u iznosu nešto većem od 750 tisuća kuna. Sve skupa radi se o 8 milijuna i 146 tisuća kuna korekcija, sustega i uskrata financiranja s time da je kontrolno tijelo ostavilo mogućnost da trošak sustege od gotovo 350 tisuća kuna snose državna sredstva – pojasnio je Tišov.

U cilju transparentnosti prema javnosti, gradski su vijećnici tijekom rasprave naglasili potrebu što češćeg izvještavanja o tijeku provedbe ovog EU projekta vrijednog 362 milijuna kuna, a izrazili su i bojazan da bi zbog cijele situacije mogla poskupiti voda u Vukovaru.

-Penali neće utjecati na povećanje cijene vode – naglasio je Tišov.

Inače na sjednici Gradskoga vijeća prihvaćen je, između ostaloga, rebalans proračuna Grada Vukovara za 2019. godinu, odnosno smanjen je s 348 milijuna i 575 tisuća na 329 milijuna i 475 tisuća kuna, dane su suglasnosti na statute Gradske knjižnice Vukovar i Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar te dr. 

Pročitano 181 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija