NAJNOVIJE
Branitelji u prosjeku žive 54 godine

Ministar branitelja Tomo Medved rekao je na kongresu psihosomatske medicine i psihoterapije u Karlovcu da brojni hrvatski branitelji osjećaju trajne posljedice Domovinskog rata, a da je od 3.899 lani umrlih njih 74 posto bilo mlađe od 70 godina.

(Petak, 20 Rujan 2019 09:04)
Gong mira gradi se u Vukovaru

Na Olajnici u Vukovaru gradi se monumentalni spomenik Gong svjetskoga koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima.

(Petak, 20 Rujan 2019 08:32)
Započinje obnova OŠ Nikole Andrića

Vlada RH na današnjoj  je sjednici dala suglasnost za financiranje obnove OŠ Nikole Andrića u Vukovaru, jedine neobnovljene ratom stradale škole u RH.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 15:21)
Vukovar se predstavio na sajmu u Hamburgu

Predstavnici Grada Vukovara, Turističke zajednice Grada Vukovara, Lučke uprave Vukovar i Luke Vukovar predstavili su destinaciju Vukovar na najvećem sajmu kružnih putovanja Seatrade Europe 2019. koji je održan u Hamburgu od 11. do 13. rujna.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 13:18)
Umirovljenici na druženju u Adici

Hrvatska udruga umirovljenika i invalida rada grada Vukovara organizirala je tradicionalno druženje svojih članova u Park šumi Adica na kojem se okupilo oko 120 članova.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 12:07)
Pobjednik folklornih večeri je KUD Slavko Janković iz Rokovaca-Andrijaševaca

Sinoćnjom folklornom večeri završena je ovogodišnja Smotra folklora Vukovarsko-srijemske županije u okviru 54. Vinkovačkih jeseni, a od 7. rujna na pozornici u šatoru Vinkovačkih jeseni predstavilo se 39 društava.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 12:02)
Vukovar postaje jedan od gradova svjetskog mira

Iz vukovarske gradske uprave priopćili su da Vukovar postaje jedan od gradova svjetskog mira, bogatiji za monumentalni i prepoznatljivi spomenik koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima – Gong svjetskog mira. U priopćenju stoji:

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 11:54)

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić obišao naselje Korođ

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić obišao naselje Korođ Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić obišao naselje Korođ F: VSŽ

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić obišao je naselje Korođ  te radove na obnovi Doma kulture u Korođu.

U neselju Korođ dočekao ga je saborski zastupnik Robert Jankovics te su zajedno obišli radove na obnovi Doma kulture. Jankovics je rekao kako se dom obnavlja izvanrednim tempom te da su u 2018. godinu vanjski dio zgrade uložili preko 900 tisuća kuna.
- Govorimo o cjelovitoj obnovi, prije svega vanjske izolacije, krova, stolarije i odvodnje oborinskih voda sa modernim sustavima grijanja i hlađenja. U ovoj godini u tijeku su radovi za kompletno suvremeno uređenje interijera zgrade. Od velike sale do uredskih prostorija, a poseban dragulj ovog projekta je dvorište u kojemu ćemo imati park – rekao je Jankovics.

Župan Božo Galić istaknuo je zadovoljstvo dobrom suradnjom naše županije i mađarske nacionalne zajednice te izrazio nadu za još boljom suradnjom. Jankovics je za kraj dodao kako se nada da će radovi do 31. srpnja ove godine biti okončani. Ukupna vrijednost je 1.8 milijuna kuna, od kojih je 75% iz državnog proračuna. 

Pročitano 159 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija