NAJNOVIJE
Poziv volonterima

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u okviru programa Referentni centar Vukovar i projekta Pravo na djelotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć, a kojega financira Ministarstvo pravosuđa, poziva osobe zainteresirane za volontiranje u toj udruzi kako bi stekli nova znanja i vještine.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 10:31)
Blagdan Tijelova obilježava se u četvrtak

U Hrvatskoj je blagdan Tijelova 2001. godine proglašen državnim praznikom i neradnim danom.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 10:07)
Mladi Vukovarci mogu se prijaviti za ljetni mirovni kamp na moru

U Splitu se od 15. do 27.srpnja ove godine održava ljetni mirovni kamp za mlade pod nazivom Mladi ujedinjeni u miru.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 09:57)
Najezda komaraca otežava svakodnevne aktivnosti

Suzbijanje komaraca za cilj ima sprečavanje pojave zaraznih bolesti, smanjenje kožnih problema te smetnji u svakodnevnom životu. Vodostaj Dunava je visok, imali smo prije nekoliko dana visoke temperature zraka, a potom i oluju pa je sve to uzrokovalo pravu najezdu komaraca u našem gradu koju nisu uspjela riješiti ni ponavljana adulticidna tretiranja odnosno zaprašivanja s tla.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 09:19)
Prvi festival Traminca u Iloku

Proteklog je vikenda u Iloku održan Prvi festival Traminca koji je ujedno i prvi takve vrste održan u Hrvatskoj.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 08:53)
U Županijskoj komori Vukovar održana radionica o uvođenju E- računa

HGK – Županijska komora Vukovar u suradnji s Financijskom agencijom (FINA) organizirala je edukaciju Elektroničko izdavanje računa.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 08:11)
S raznih natjecanja donijeli više od 50 nagrada

U školskoj 2018./2019. godini učenici Glazbene škole pri OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar osvojili su 16 prvih, 26 drugih 8 trećih nagrada na raznim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Zapažene su rezultate postigli na natjecanjima tambure, klavira, flaute, harmonike te suvremenoga plesa, a izvrsnost je pokazao i troglasni zbor glazbene škole osvojivši zlatnu nagradu te dvije posebne nagrade žirija – nagradu dirigentici za poseban umjetnički dojam te nagradu korepetitoru za klavirsku pratnju.

Nagrađene učenike i njihove mentore primili su u gradskoj vijećnici gradonačelnik Vukovara Ivana Penava, njegova zamjenica Ivana Mujkić te pročelnik Upravnoga odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

-Škola je prije 20 godina započela rad s 50 učenika i troje profesora, a danas ju pohađa 210 učenika iz Vukovara i okolice, to je kapacitet kojeg trenutno možemo pokriti. U školi rade 22 profesora, a imamo odjele odjele klavira, violine, flaute, gitare, tamburice, harmonike kao i odjel suvremenoga plesa – istaknula je Lidija Miletić, ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića.

Gradski su čelnici učenicima i mentorima čestitali na izvrsnim uspjesima postignutima ove godine, a zamjenica gradonačelnika Mujkić najavila i mogućnost financiranja rekostrukcije zgrade glazbene škole.

-Glazbena škola godinama postiže zapažene rezultate, radi se o mladim talentiranim ljiudima koji izdvajaju dio svog vremena, ulažu u sebe i promoviraju grad na nastupima i natjecanjima. U skladu s našim mogućnostima nastojimo podržavati njihove projekte, a jedan od najvažnijih im je rekonstrukcija zgrade škole. Kako je grad preuzeo ingerencije nad osnovnim školama, vjerujem da ćemo biti u mogućnosti financirati taj projekt i pružiti ovim učenicima i njihovim profesorima još bolje uvjete za rad – rekla je Mujkić.

Iz vukovarske glazbene škole najavljuju i pojačani angažman na stručnom usavršavanju predavača, ulaganje u nove i kvalitetne instrumente kao i međunarodnu suradnju na projektima. Također, najavljuju i održavanje glazbenih radionica u dječjim vrtićima kako bi se djeca zainteresirala za ritam i glazbu.

(Utorak, 18 Lipanj 2019 15:23)

Sportom kroz život, novi projekt za djecu Vukovara

Projekt financira Europski socijalni fond s nešto više od 970 tisuća kuna Projekt financira Europski socijalni fond s nešto više od 970 tisuća kuna Foto: Marija Molnar

U Vukovaru je predstavljen projekt financiran iz EU fondova pod nazivom Sportom kroz život kojega u iduće dvije godine provodi Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara Sportski objekti Vukovar.

Po riječima ravnatelja ove ustanove Ivana Szaboa, cilj je povećati dostupnost sportskih sadržaja za djecu u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti na području Vukovara kroz nekoliko aktivnosti. Tako će u okviru projekta biti razvijena tri nova sportska programa za minimalno 150 djece pod nazivom Mala škola sporta za djecu predškolskog uzrasta, Škola sporta za djecu od 1. do 4. razreda OŠ i Program za neplivače. Naime gotovo 70 posto osnovnoškolske djece u Vukovaru ne zna plivati, doznajemo od Szaboa.

 

Ivan Szabo

 

- Želimo riješiti dva osnova problema, prvenstveno manjak kretanja današnje djece usljed suvremenog načina života, od početka ih navikavati na kretanje, naučiti ih osnovama sporta kao i pomoći im da razviju široki spektar motoričkih sposobnosti. Drugi je problem veliki broj neplivača, naime po nekim istraživanjima čak 70 posto djece osnovnoškolske dobi u našem gradu su neplivači – istaknuo je Szabo.

Kroz projekt će biti nabavljena i sportska oprema te organizirano sportsko putovanje. Partner na projektu je Grad Vukovar.

- Ovakvi su programi iznimno važni za Vukovar i djecu kako predškolskog tako i osnovnoškolskog uzrasta, a ovim projektom smo iznimno zadovoljni. Zahvaljujem u ime Grada Vukovara Razvojnoj agenciji VURA kao i Sportskim objektima Vukovar na povlačenju sredstava iz EU fondova – rekao je Josip Paloš, voditelj Odsjeka za predškolski odgoj, školstvo, visoko školstvo i sport u Gradu Vukovaru.

Projekt je predstavljen na početnoj konferenciji kojoj je u ime Grada Vukovara nazočila i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

 

Ivana Mujkic

 

- Potičemo korištenje EU fondova, no rezultati u povlačenju sredstava ne bi bili mogući da na pozicijama ravnatelja i direktora nemamo ljude koji uistinu vide priliku u EU fondovima. Čestitam ravnatelju Sportskih objekata Vukovar na svemu onome što ta ustanova čini, nadam se da će dobre rezultate ovog projekta najbolje osjetiti djeca, a svima želim puno sreće i uspjeha u aktivnostima – istaknula je Mujkić.

Projekt financira Europski socijalni fond preko posredničkih tijela Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i vrijedan je nešto više od 970 tisuća kuna.

Iz Sportskih objekata Vukovar poručuju kako upravo kroz sport djeca razvijaju samostalnost, lakše sklapaju prijateljstva i postižu bolji uspjeh u školi, imaju bolje razvijene socijalne vještine i više su timski orjentirana. Također, djeca kroz sport mogu zadovoljiti niz različitih potreba – kretanje, druženje, sigurnost, red, samoostvarenje, pripadanje.., a sve je to iznimno važno za djecu u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti koja su i ciljana skupina ovog projekta.

 

 

Pročitano 137 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija