NAJNOVIJE
Dječja olimpijada održana u Vinkovcima

Na stadionu Cibalije u Vinkovcima održan je  Olimpijski  festival osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:49)
Maturanti Quadrilom obilježili završetak srednjoškolskoga obrazovanja

Maturanti vukovarskih srednjih škola, Gimnazije, Ekonomske škole, Tehničke škole Nikole Tesle i Strukovne škole Marko Babić već tradicionalno su Norijadom obilježili kraj srednjoškolskoga obrazovanja.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:19)
U Lipovcu obilježena 26. obljetnica prve velike razmjene logoraša

Okupljanjem preživjelih logoraša u Lipovcu je u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) obilježena 27. godišnjica prve velike razmjene ratnih zarobljenika, kada je po načelu „svi za sve“ razmijenjeno 288 logoraša.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:15)
RH darovala Gradu Vukovaru još jednu nekretninu

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u  Gradskoj vijećnici Ugovor o darovanju nekretnine.

Republika Hrvatska  darovala je Gradu Vukovaru nekretninu vrijednosti 2,8 milijuna kuna koju je namijenio za izgradnju Poljoprivredno – prehrambenog centra „Agro Vukovar“, a koji će služiti finalizaciji poljoprivrednih proizvoda. Riječ je o nekretnini na Sajmištu, površine 52.000 četvornih metara.

Ministar Marić tom je prigodom naglasio kako je najvažnije što će se ovim ugovorom darovana nekretnina staviti u funkciju.
-Imovina je klica života, a još uz to ako je u funkciji poljoprivrede koja je također najvažnija za revitalizaciju života onda je još i važnija. Veselimo se svakom projektu Grada Vukovara i gradonačelnika Penave kojega možemo poduprijeti jer on znači nove investicije, nova zapošljavanja i obnovu života grada Vukovara – naglasio je ministar Marić.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru na kvalitetnoj suradnji i predaji nekretnina, naglasivši kako građani Vukovara uistinu od njih imaju koristi.
-Zahvaljujem ministru i Vladi RH na darovanoj nekretnini i nadam se da ćemo vrlo brzo uspjeti povući sredstva iz EU fondova kako bismo izgradili Poljoprivredno – prehrambeni centar „Agro Vukovar“  na zadovoljstvo svih stanovnika Vukovara i okolice – rekao je gradonačelnik pojasnivši kako je riječ o centru u kojem će se poljoprivrednicima omogućiti stvaranje dodatnih vrijednosti, odnosno obrađivati proizvode, pakirati, skladištiti i analizirati
ih, a predviđeno je i 7 proizvodnih hala za najam po povlaštenoj cijeni.

U proteklih godinu i pol RH je Gradu Vukovaru darovala  7 nekretnina ukupne vrijednosti 113 milijuna kuna.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 15:17)
U Lovasu iduće godine grade Spomen područje Minsko polje

U Lovasu je otvorena izložba radova pristiglih na likovni i arhitektonsko-urbanističko-krajobrazni natječaj za izradu idejnoga rješenja Spomen područja Minsko polje sa spomenikom i interpretacijskim centrom u Lovasu.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 14:59)
Na Olajnici 172 nova parkirna mjesta

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojima zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom otvorio je novo izgrađeno parkiralište u naselju Olajnica.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 14:26)
Na našem području nedostaje dovoljno kvalitetnih domova za starije i nemoćne

Stanje domova za starije i nemoćne osobe na našem području, odlazak umirovljenika u toplice te nabavka ogrjeva za umirovljenike bile su glavne teme sjednice Odbora za skrb o osobama treće životne dobi Vukovarsko-srijemske županije održanoj u prostoru Doma za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 13:58)

Župan Galić primio mlade nuštarske vatrogaskinje

Predstavljat će Hrvatsku u Švicarskoj Predstavljat će Hrvatsku u Švicarskoj Foto: Marija Molnar

Župan Božo Galić primio je u svom vukovarskom uredu žensku ekipu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nuštar koja je postala prvak Hrvatske u kategoriji ženske mladeži 12 do 16 godina na državnom natjecanju održanom u Zadru tijekom rujna ove godine.

Osvojeno prvo mjesto ovim je mladim vatrogaskinjama omogućilo predstavljanje Republike Hrvatske na Međunarodnom vatrogasnom natjecanju - Vatrogasnoj olimpijadi u Švicarskoj u srpnju 2019. godine. DVD Nuštar kontinuirano radi s djecom i mladeži, na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini postiže rezultate koji su natprosječni i po rezultatima s mladeži smjestio se u sam vrh vatrogastva.

-Jako samo ponosni na ovaj rezultat i čestitam djevojkama na trudu jer su cijelu godinu trenirale. Na ova smo se natjecanja uključili prije desetak godina i nadam se da će i ubuduće postizati odlične rezultate – rekao je predsjednik DVD-a Nuštar Josip Čeple.

Župan Galić čestitao je mladim vatrogaskinjama na ovom velikom uspjehu te dao podršku u odlasku na Vatrogasnu olimpijadu.

-Posebice me raduje, osim činjenice da su ove djevojke aktivne u vatrogastvu i njihov humani pristup i razmišljanja. Iz iskustva znamo da se vatrogasci prvi javljaju kad god je to potrebno, a evo na ovom primjeru vidimo kako se mladi uključuju, marljivi su, puno treniraju i rade. Iznimno mi je drago što će upravo te mlade djevojke predstavljati Hrvatsku, našu županiju i Nuštar u Švicarskoj – istaknuo je Galić

Primanju kod župana Galića nazočili su i predstavnici Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije, zapovjednik Zdenko Jukić i tajnik Krešimir Jelić.

Pročitano 366 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija