NAJNOVIJE
Dnevnik 2, petak, 14. 12. 2018.

Promovirano 227 studenata Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru  

Članovi moto kluba Golubica iz Vukovara djeci podijelili  preko 260 paketića

Objavljene preporučene mjere zaštite zdravlja starijih osoba zbog hladnoće

Dnvnik 2 uređuje i vodi Valerija Lozančić

(Petak, 14 Prosinac 2018 17:05)
U Vukovaru promovirano 227 studenata, među kojima po prvi puta i 33 diplomirana fizioterapeuta

U Hrvatskom domu Vukovar održana je 22. svečana promocija završenih stručnih prvostupnika i prvostupnica te 1. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta i fizioterapeutkinja Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru.

(Petak, 14 Prosinac 2018 15:05)
Motomrazovi po deveti put u Vukovaru

Članovi Motokluba Golubica iz Vukovara obradovali su mališane povodom predstojećih božićnih blagdana podijelivši preko 260 paketića djeci u vukovarskoj bolnici te u nekoliko udruga i škola, obučeni u djedove božićnjake. U središtu grada pak dijelili su slatkiše djeci i odraslima.

(Petak, 14 Prosinac 2018 13:50)
Trebaju li mladi izaći na izbore?

U Gradskoj knjižnici Vukovar održana je rasprava za mlade s tezom Trebaju li mladi izaći na izbore.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 14:26)
Izložba božićnih jaslica

U predvorju Hrvatskoga doma Vukovar otvorena je izložba božićnih jaslica. Naime u okviru Vukovarskih adventskih svečanosti svake se godine sa školama izrađuju božićne čestitke i ukrasi.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 13:50)
Podignuta optužnica protiv odgovornih za distribuciju zdravstveno neispravne vode

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je nakon prikupljenih brojnih iskaza mještana Komletinaca podignulo je optužnicu pred Općinskim sudom u Vukovaru protiv dvije odgovorne osobe (1964. i 1967.) i pravne osobe zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi proizvodnjom i stavljanjem u promet proizvoda štetnih za zdravlje.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 09:38)
Mala retrospektivna izložba Zdravka Dvojkovića

U okviru 21. vukovarskih adventskih svečanosti u Mramornoj dvorani dvorca Eltz u Vukovaru otvorena je izložba slika Impresije Dunava i mora muzejskoga savjetnika u mirovini Zdravka Dvojkovića.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 09:32)

Župan Galić primio mlade nuštarske vatrogaskinje

Predstavljat će Hrvatsku u Švicarskoj Predstavljat će Hrvatsku u Švicarskoj Foto: Marija Molnar

Župan Božo Galić primio je u svom vukovarskom uredu žensku ekipu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nuštar koja je postala prvak Hrvatske u kategoriji ženske mladeži 12 do 16 godina na državnom natjecanju održanom u Zadru tijekom rujna ove godine.

Osvojeno prvo mjesto ovim je mladim vatrogaskinjama omogućilo predstavljanje Republike Hrvatske na Međunarodnom vatrogasnom natjecanju - Vatrogasnoj olimpijadi u Švicarskoj u srpnju 2019. godine. DVD Nuštar kontinuirano radi s djecom i mladeži, na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini postiže rezultate koji su natprosječni i po rezultatima s mladeži smjestio se u sam vrh vatrogastva.

-Jako samo ponosni na ovaj rezultat i čestitam djevojkama na trudu jer su cijelu godinu trenirale. Na ova smo se natjecanja uključili prije desetak godina i nadam se da će i ubuduće postizati odlične rezultate – rekao je predsjednik DVD-a Nuštar Josip Čeple.

Župan Galić čestitao je mladim vatrogaskinjama na ovom velikom uspjehu te dao podršku u odlasku na Vatrogasnu olimpijadu.

-Posebice me raduje, osim činjenice da su ove djevojke aktivne u vatrogastvu i njihov humani pristup i razmišljanja. Iz iskustva znamo da se vatrogasci prvi javljaju kad god je to potrebno, a evo na ovom primjeru vidimo kako se mladi uključuju, marljivi su, puno treniraju i rade. Iznimno mi je drago što će upravo te mlade djevojke predstavljati Hrvatsku, našu županiju i Nuštar u Švicarskoj – istaknuo je Galić

Primanju kod župana Galića nazočili su i predstavnici Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije, zapovjednik Zdenko Jukić i tajnik Krešimir Jelić.

Pročitano 231 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija