NAJNOVIJE
Počela proslava Vinkova u Iloku

Povodom blagdana svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara koji se obilježava 22. siječnja, u Iloku je održano pokladno jahanje gradskim ulicama.

(Subota, 19 Siječanj 2019 23:25)
Bandić podržao projekt Kuća sjećanja u Vukovaru

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je potporu projektu "Kuća sjećanja" u Vukovaru.

(Subota, 19 Siječanj 2019 21:40)
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)

Općinski sud Vukovar otvorio vrata građanima

Dan je otvorenih vrata Općinskoga suda Vukovar Dan je otvorenih vrata Općinskoga suda Vukovar Foto: Marija Molnar

Dan 25.listopada obilježava se kao Europski dan pravosuđa, a tim je povodom Općinski sud u Vukovaru otvorio svoja vrata građanima.

Dan otvorenih vrata privukao je veliki broj zainteresiranih građana koji su mogli razgledati sud, upoznati se s pojedinim segmentima radnoga procesa, funkcioniranjem informatičkih sustava e-spisa, e-oglasne ploče i dr., kao i informirati se o njihovim pravima u podrućju građanskoga pravosuđa. Drugim riječima, cilj je ovog događaja približiti pravosuđe građanima, rekla je predsjednica Općinskoga suda Vukovar Davorka Rukavina

-Europski dan pravosuđa ustanovili su 2003. godine Vijeće Europe i Europska komisija država članica Vijeća Europe sa svrhom upoznavanja građana s djelovanjem pravnog sustava u njihovim zemljama, edukacije i informiranja o njihovim svakodnevnim pravima u području građanskog pravosuđa. Mogu reći da je ove godine odaziv građana bio izniman i da ustvari svake godine bilježimo sve veći interes. Ovoga puta bio je uljučen i veliki broj srednjih škola. Građane i mlade je zanimalo od toga kako funkcioniraju spisi do toga koliko smo i kako dostupni građanima, jedino nismo mogli odgovarati na pitanja vezana uz konkretne predmete koji su u tijeku – istaknula je Rukavina.

Također, građani su mogli obići i ured predsjednice suda te se upoznati i s njezinim radom kao i upoznati druge suce i službenike Općinskoga suda u Vukovaru.

Pročitano 328 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija