NAJNOVIJE
Predstavljena zbirka pjesama Doba bršljana

U Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je zbirka poezije Doba bršljana autora Davora Ivankovca.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 18:56)
Zašto vojnici napadaju gradove?

U okviru programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine Institut Ivo Pilar organizirao je tradicionalni 21. po redu znanstveno stručni skup "Vukovar 91. - dvadeset i sedma godina poslije".

(Srijeda, 14 Studeni 2018 16:11)
Prigodni poštanski žig uz Dan sjećanja na žrtvu vukovara i Škabrnje

Na inicijativu vrbovečkog filatelista i tajnika zagrebačkog Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije Stjepana Zdenka Brezarića, Hrvatski časnički zbor Vrbovec inicirao je uporabu prigodnog poštanskog žiga u subotu 17.11.2108. u poštanskom uredu 10340 Vrbovec kojim se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Domovinskom ratu.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 13:56)
Gradska knjižnica Vukovar osvojila prvo mjesto

Gradska knjižnica Vukovar osvojila je prvo mjesto na natječaju Baština na mreži Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, pod pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 12:15)
Otvorenjem izložbe Logoraši počeo Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

U Hrvatskom domu Vukovar sinoć je u  organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Dokumentacijsko informacijskog središta  otvorena izložba pod nazivom „Logoraši" koja skulpturom tematizira logoraše srbijanskih koncentracijskih logora.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 11:08)
U prometnoj nesreći u Petrovcima smrtno stradao 42-godišnji muškarac

Muškarac 42-godišnjak iz Petrovaca, smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19,15 minuta u Petrovcima.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 09:54)
Otvorena izložba slika Vlastimira Lončara

U Gradskoj knjižnici Vukovar otvorena je izložba slika Vlastimira Lončara nazvana Vukovarski crni dani.

(Utorak, 13 Studeni 2018 19:12)

Općinski sud Vukovar otvorio vrata građanima

Dan je otvorenih vrata Općinskoga suda Vukovar Dan je otvorenih vrata Općinskoga suda Vukovar Foto: Marija Molnar

Dan 25.listopada obilježava se kao Europski dan pravosuđa, a tim je povodom Općinski sud u Vukovaru otvorio svoja vrata građanima.

Dan otvorenih vrata privukao je veliki broj zainteresiranih građana koji su mogli razgledati sud, upoznati se s pojedinim segmentima radnoga procesa, funkcioniranjem informatičkih sustava e-spisa, e-oglasne ploče i dr., kao i informirati se o njihovim pravima u podrućju građanskoga pravosuđa. Drugim riječima, cilj je ovog događaja približiti pravosuđe građanima, rekla je predsjednica Općinskoga suda Vukovar Davorka Rukavina

-Europski dan pravosuđa ustanovili su 2003. godine Vijeće Europe i Europska komisija država članica Vijeća Europe sa svrhom upoznavanja građana s djelovanjem pravnog sustava u njihovim zemljama, edukacije i informiranja o njihovim svakodnevnim pravima u području građanskog pravosuđa. Mogu reći da je ove godine odaziv građana bio izniman i da ustvari svake godine bilježimo sve veći interes. Ovoga puta bio je uljučen i veliki broj srednjih škola. Građane i mlade je zanimalo od toga kako funkcioniraju spisi do toga koliko smo i kako dostupni građanima, jedino nismo mogli odgovarati na pitanja vezana uz konkretne predmete koji su u tijeku – istaknula je Rukavina.

Također, građani su mogli obići i ured predsjednice suda te se upoznati i s njezinim radom kao i upoznati druge suce i službenike Općinskoga suda u Vukovaru.

Pročitano 174 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija