NAJNOVIJE
HGSS i županijski Športsko ribolovni savez od VSŽ dobili čamce

Vukovarsko-srijemska županija donirala je dva čamca vrijednosti oko 15.000 eura Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja - Stanici Vinkovci te Športsko ribolovnom savezu Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 15:01)
Danas u Gradskom muzeju Vukovar predstavljanje knjige Istražitelj

U Mramornoj dvorani vukovarskog Dvorca Eltz danas s početkom u 18 sati bit će upriličena knjiga Istražitelj – Demoni balkanskog rata i svjetska pravda koju autorski potpisuje Vladimir Dzuro.

 Riječ je o kazivanju češkoga kriminalista koji je jednoga dana umjesto zlikovaca i ubojica po Pragu odlučio proganjati ratne zločince na Balkanu, zajedno s ostalim međunarodnim istražiteljima i tužiteljima Haaškog suda, koji su jednako tako smatrali da počinitelj ratnih zločina u bivšoj Jugoslaviji moraju biti kažnjeni.

Na promociji će sudjelovati u ime suizdavača dr. Dražen Švagelj, zatim ilustrator i autor naslovnice Nenad Barinić te Hrvoje Sopta koji će ponuditi povijesni osvrt.

Vukovarsku promociju knjige “Istražitelj – Demoni balkanskog rata i svjetska pravda” upotpunit će Muška pjevačka grupa “Lipa” Vinkovci.

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 14:35)
Zapalio hrvatsku zastavu pa završio u istražnom zatvoru

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Javno poticanje na nasilje i mržnju i Povreda ugleda Republike Hrvatske. 

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 14:03)
U javnim radovima zaposleno 15 Vukovaraca

U okviru programa Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara, zaposleno je 15 Vukovaraca. Riječ je o programu Javni radovi Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) vrijednog 77 520 eura. Program će trajati šest mjeseci, za devet osoba plaće će financirati u 100-postotnom iznosu HZZ, dok će za šest djelatnika plaće u jednakom omjeru od 50 posto sufinancirati Grad Vukovar i HZZ. Ovi će djelatnicii raditi na uređenju okoliša u gradu. Ugovore su im u gradskoj vijećnici uručili predstojnica Područnog ureda Vukovar HZZ-a Jasna Kolar i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 14:00)
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je novoizgrađenu spojnu cestu Lužac-Budžak

Dva susjedna gradska naselja Lužac i Budžak od nedavno su spojena cestovnim pravcem, a osim bolje povezanosti stanovništva ova cesta rezultirala je i novim alternativnim pravcem kojim se može doći iz Vukovara do Borova naselja.

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 13:19)
Objavljen je preliminarni popis igrača za nastup na predstojećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je preliminarni popis igrača za nastup na predstojećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Na Dalićevom popisu našli su se sljedeći igrači:
Vratari: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka).

Braniči: Domagoj Vida (AEK), Josip Juranović (Union Berlin), Joško Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa (Ajax), Josip Stanišić (Bayer Leverkusen), Josip Šutalo (Ajax), Martin Erlić (Sassuolo), Marin Pongračić (Lecce).

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Manchester City), Marcelo Brozović (Al-Nassr), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino), Lovro Majer (Wolfsburg), Luka Ivanušec (Feyenoord), Luka Sučić (RB Salzburg), Martin Baturina (Dinamo).

Napadači: Ivan Perišić (Hajduk), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Marko Pjaca (Rijeka), Ante Budimir (Osasuna), Marco Pašalić (Rijeka).

Pretpozivi: Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Lyon), Kristijan Jakić (Augsburg), Dominik Kotarski (PAOK), Toni Fruk (Rijeka), Marin Ljubičić (LASK), Igor Matanović (Karlsruhe), Niko Kristian Sigur (Hajduk), Petar Sučić (Dinamo).

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se 26. svibnja i pripremat će se u Rijeci, gdje će 3. lipnja odigrati prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Makedonijom. Vatreni 7. lipnja putuju za Lisabon, gdje ih 8. lipnja očekuje prijateljska utakmica s Portugalom, a dan poslije predviđen je odlazak za Njemačku.

Hrvatska prvu utakmicu na Euru igra 15. lipnja protiv Španjolske u Berlinu, slijedi 19. lipnja utakmica protiv Albanije u Hamburgu, odnosno 24. lipnja utakmica protiv Italije u Leipzigu. Objavio je Hrvatski nogometni savez.

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 12:51)
Završen 31. Festival glumca, "Zakon Zagore" najbolja predstava

Dodjelom nagrada u Otočkim virovima jučer je završio 31. festival glumca u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Najboljom je predstavom u cjelini proglašena "Zakon Zagore", Gradskog kazališta mladih Split, u režiji Ivana Lea Leme, a nagrađena je nagradom "Vanja Drach".

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 09:58)

Otvorena nova Gradska tržnica Vukovar

Povijesni dan za Vukovar Povijesni dan za Vukovar Foto: Grad Vukovar

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića te vukovarski gradonačelnik Ivan Penava svečano su otvorili novu Gradsku tržnicu Vukovar na Olajnici.  

Umjesto uobičajenog rezanja vrpce, svečano otvorenje su označili prvom kupovinom. Odlučili su kupiti svatko po tri kilograma jabuka.
02-KUPNJA
Kupnjom jabuka na simboličan način otvorena Gradska tržnica Vukovar

Izgradnja Gradske tržnice Vukovar sufinancirana je sredstvima Europske unije u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima.

Prije službenog otvorenja ministrica Žalac, gradonačelnik Penava i Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Izgradnja gradske tržnice u naselju Olajnica u Vukovaru“
03-POTPISIVANJE
Potpisivanje Ugovora

Riječ je o projektu kojega Grad Vukovar provodi u suradnji s Fondom za obnovu i razvoj Grada Vukovara, vrijedan je ukupno 22.635.671,61 kuna, od čega  je 17.937.959,73 kuna bespovratnih sredstava.

- Kroz Fond za regionalni razvoj osigurali smo da Grad Vukovar mora sufinancirati što manji postotak. Umjesto 15%, Grad Vukovar će nova tržnica koštati 3% i mislim da je to naš zajednički napor te da upravo kroz ovakve projekte, intervencijske planove za ratom oštećena područja kojih za sada imamo pet, ali ćemo od sljedeće godine zasigurno ubaciti i druge gradove, bolje apsorbiramo sredstva europskih fondova. Radimo zajednički s lokalnom i regionalnom samoupravom na svemu onome što su njihovi prioriteti razvoja - naglasila je ministrica Žalac.
04-PROGRAM
Bogati popratni program

Nova zgrada gradske tržnice je ukupne površine 3191 četvornih metara, od kojih 2231 četvornih metara predstavlja otvoreni prostor namijenjen pješačkoj komunikaciji, smještaju prodajnih klupa te terasa ugostiteljskih objekata. Unutarnji zatvoreni prostor površine 960 četvornih metara čini 28 poslovnih prostora različitih namjena, sanitarni čvorovi za zaposlenike i posjetitelje te servisne prostorije. Tržni prostor ispunjen je sa 100 betonskih klupa na kojima će trgovci moći nuditi svoje proizvode. Objekt je izgrađen po svim europskim standardima, a opremljen je svim poslovnim, logističkim, trgovačkim, društvenim i ugostiteljskim sadržajima.
06-ZELENA-TRZNICA
Zelena tržnica

- Grad Vukovar ima višestoljetnu tradiciju trgovačkog i lučkog grada te trgovanje na vukovarskoj tržnici ima dugu tradiciju, ne samo za Vukovar nego i za sva okolna mjesta. Izgradnjom ovoga modernog objekta dobili smo tržnicu koja na svaki način podiže kvalitetu života građana, omogućava bolje uvjete trgovanja i okupljanja te je po svemu ispred svoga vremena - rekao je gradonačelnik Penava ističući kako će nova tržnica doprinijeti podizanju živosti u našemu gradu.

07-MLIJECNI-PROIZVODI
Prodaja mliječnih proizvoda

Prvi zamjenik vukovarsko-srijemskog župana, Damir Barna je izjavio kako se Vukovar otvaranjem ovakvoga objekta dodatno etablirao kao sjedište Vukovarsko-srijemske županije.
- U našoj županiji ne postoji niti jedna tržnica koja radi šest dana u tjednu. Ovakvo zdanje, siguran sam nema nit Zagreb i jako sam sretan i zadovoljan što na ovaj način Vukovar dobiva ono što i zaslužuje - rekao je Barna.

Privremeni upravitelj službe vlastitog pogona Grada Vukovara, odnosno v.d. voditelja tržnice je Igor Antoliović. Novinarima je otkrio svoju viziju razvoja tržnice.

- Na njoj bi svoje mjesto trebalo pronaći što više domaćih proizvođača voća i povrća. Tržnica je mjesto gdje lokalni proizvođači mogu ponuditi svoje proizvode za građane grada Vukovara, iako mi ovdje imamo zakupnike iz čitave županije. Iz razgovora s proizvođačima koji su radili na staroj tržnici doznali smo kako se od poljoprivrede može sasvim solidno živjeti. Stoga imamo plan s Upravnim odjelom za gospodarstvo razviti posebnu liniju poticaja upravo za mlade, nove poljoprivrednike koji bi se bavili prvenstveno proizvodnjom, a onda i prodajom svojih proizvoda te s time sebi stvarali egzistenciju – rekao je Antoliović.

05-ULAZAK
Na otvorenju nazočio veliki broj sugrađana

Uz ministricu Žalac sa suradnicima, gradonačelnika Penavu sa svojim zamjenicima Ivanom Mujkić i Srđanom Milakovićem, ovoj svečanosti nazočili su i  Damir Barna, prvi zamjenik vukovarsko-srijemskog župana, predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovar, Tomislav Šota, pročelnici iz Gradske uprave, direktori gradskih tvrtki i ravnatelji gradskih ustanova, arhitekti koji su projektirali objekt te brojni sugrađani.
08-PODIJELA-MANDARINA
Podijeljena jedna tona mandarina 

Građanima su dijeljene promotivne vrećice s logotipom Gradske tržnice Vukovar, a podijeljena je i tona mandarina koje su stigle od braniteljskih udruga Domovinskog rata Grada Opuzena. Za posjetitelje je pripremljen bogat zabavni program uz šaroliku gastronomsku ponudu slavonskih specijaliteta te prezentaciju proizvoda vukovarskih OPG-ova.

Pročitano 3420 puta
Ocijeni sadržaj
(52 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija