Intervju tjedna, utorak, 7. svibnja 2024.

Djelovanje Gradske knjižnice Vukovar i njezinih ogranaka u Borovu naselju, Lovasu i Sotinu središnja je tema Intervju tjedna u kojemu je gostovala Anita Bajer Jakovac, ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar.

Koliko imaju članova i kako se može postati članom, koliko iznosi članarina, koliki je knjižnički fond i za koliko on raste svake godine, imaju li u GKV dovoljne prostorne i smještajne kapacitete... neke su od tema na koje smo doznali odgovore.

Zanimalo nas je i koliko iznosi cijena zakasnite te vraćaju li čitatelji knjige na vrijeme? Doznali smo i da jedan korisnik ili korisnica kasni s vraćanjem knjige više od tri godine, što je trenutni rekorder u GKV.

Uz izdavanje knjiga, Gradska knjižnica Vukovar godinama organizira brojna programska događanja poput književnih susreta, radionica, predavanja, prezentacija, tribina, izložbi i brojnih drugih kulturnih i odgojno-obrazovnih događanja.

Programi se organiziraju samostalno i u suradnji s drugim ustanovama, institucijama, udrugama, društvima i pojedincima.

Velikim dijelom programi se odvijaju u sklopu nacionalnih manifestacija, obilježavanja važnih datuma, kampanje poticanja čitanja i slično.

Intervju tjedna uredio i vodio Robert Rac.

Pročitano 105 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Medij

Intervju tjedna, utorak, 7. svibnja 2024.
Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase