NAJNOVIJE
Mlinarić: Zašto logoraši još nisu dobili nikakvu odštetu od Srbije?

Saborski zastupnik Domoviskog pokreta Stipo Mlinarić rekao je u petak da logoraši iz srbijanskih logora još nisu dobili nikakvu odštetu, a sudove u Hrvatskoj prozvao zbog dvostrukih kriterija. 

(Subota, 28 Rujan 2024 13:25)
U središtu Vukovara održava se manifestacija Okusi Hrvatske

U okviru Dana obrtništva u Vukovaru Obrtnička komora Vukovar organizirala je u središtu Vukovara gastro prezentaciju udruženja obrtnika pod nazivom Okusi Hrvatske.

(Subota, 28 Rujan 2024 13:06)
Utrka stubištem Vodotornja do vrha

Na Vukovarskom vodotornju održava se utrka Vukovarskih 198.

(Subota, 28 Rujan 2024 13:00)
Dodijeljene Zlatne kune najuspješnijim tvrtkama u našoj županiji

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar dodijeljene su plakete Zlatna kuna najuspješnojoj maloj, srednjoj i velikoj tvrtki Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu.

(Petak, 27 Rujan 2024 13:46)
Vrhunac vodenoga vala ide prema Iloku

Vodostaj Dunava u Vukovaru u podne je bio 614, a vrhunac vodenoga vala ide prema Iloku kamo bi trebao stići noćas.

(Petak, 27 Rujan 2024 13:22)
U Županji je održana akcija promoviranja udomiteljstva.

S obzirom da su potrebe za udomiteljima djece i odraslih osoba koje ne mogu skrbiti same za sebe na našem području velike, udomiteljstvo se promiče na svim razinama i to putem aktivnosti Hrvatskoga zavoda za socijalni rad (HZSR) u čijoj je to domeni rada.

(Petak, 27 Rujan 2024 13:18)
Otvoren 17. Vukovarski etno sajam, sudjeluje 48 izlagača i 7 ugostitelja

Na Trgu Republike Hrvatske jutros u 10 sati uz prigodan program svečano je otvoren 17. Vukovarski etno sajam. Ovogodišnji etno sajam traje do nedjelje, 29. rujna, a svoje proizvode je izložilo 48 izlagača iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije te 7 ugostitelja.

(Petak, 27 Rujan 2024 12:46)

Završen 31. Festival glumca, "Zakon Zagore" najbolja predstava

Dodjelom nagrada u Otočkim virovima jučer je završio 31. festival glumca u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Najboljom je predstavom u cjelini proglašena "Zakon Zagore", Gradskog kazališta mladih Split, u režiji Ivana Lea Leme, a nagrađena je nagradom "Vanja Drach".

Nagradu "Fabijan Šovagović" za najbolje glumačko ostvarenje dobili su Bojana Gregorić Vejzović za ulogu Majke u predstavi "Majka" GDK Gavella, u režiji Enesa Vejzovića i Irena Tereza Prpić za ulogu Laure Lenbach u predstavi "U agoniji" Kazališta Virovitica i Hrvatskog kazališta Pečuh, u režiji Darija Harjačeka te Ivan Ćaćić za ulogu Josipa Matijevića u predstavi "Jom Kipur ili pomirenje" HNK Osijek, u režiji Želimira Mesarića i Vedran Dakić za ulogu Duška Radića u predstavi "Plišana revolucija" Kulturnog centra Osijek, u režiji Vanje Jovanovića.

Nagradu "Nada Subotić" za najbolje glumačko ostvarenje mlade glumice do 28 godina dobila je Mateja Tustanovski za ulogu Mile u predstavi "Plišana revolucija", a nagrada "Ivo Fici" za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca do 28 godina pripala je Dominiku Karauli za ulogu u predstavi "Stilske vježbe" Kulturnog centra Osijek i Teatra igre Vinkovci, u režiji Vlaste Ramljak.

Nagradu "Nevenka Filipović" za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi za djecu i mlade dobio je Jadran Grubišić za ulogu Miće u predstavi "Ero s onog svijeta" Zagrebačkog kazališta lutaka, u režiji Krešimira Dolenčića.

Odlukom Festivalskog vijeća nagradu "Zvonimir Torjanac" za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca primila je izvršna producentica i tajnica Hrvatskog društva dramskih umjetnika Marija Filipović, dok je redatelja Dražena Ferenčinu Festivalsko vijeće nagradilo nagradom "Ivo Gregurević" za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu.

U službenoj konkurenciji za nagrade bilo je 20 predstava koje je odabrala ovogodišnja izbornica Ksenija Prohaska, a ocjenjivački sud činili su glumci Blanka Bart Hajoš, Vladimir Andrić i Vid Balog.

Glumac domaćin ovogodišnjeg Festivala glumca bio je Draško Zidar, a grad domaćin bio je Otok.

U okviru popratnog programa održani su 9. susreti kazališnih akademija te predstavljene knjige „Portret duše” i „Kazališni monolozi” Mire Gavrana te „Posljednja stanica Vinkovci” Željka Draženovića.

Festival glumca trajao je od 10 do 19. svibnja.

 

 

 

Pročitano 462 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija