NAJNOVIJE
Održan 20. Olimpijski festival dječjih vrtića

Dvadeseti Olimpijski festival dječjih vrtića održan je 9. svibnja 2024. godine u Sportskoj dvorani „Danijel Rehak“ u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Vukovara, Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“ i Udruge kineziologa grada Vukovara, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Vukovara.

Sudionike i posjetitelje pozdravili su predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić, te im poželjeli mnogo uspjeha i sportsku zabavu.

Na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića sudjelovalo je šest vrtića s područja Grada Vukovara. To su DV Vukovar 1 „Mitnica“, DV Vukovar 1 „Centralni objekt“, DV Vukovar 1 „Leptirić, Borovo naselje“, DV Vukovar 1 „Vukovar novi“, DV Vukovar 2 „Borovo“ i DV Vukovar 2 „Radost“. Natjecalo se ukupno 268 djece.

Po završetku uvodnog dijela započelo je sportsko natjecanje podijeljeno u skupine za dječake i djevojčice koji su se natjecali u šest disciplina i to u trčanju na 50 metara, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj, štafeti 4 x 25 metara, malom nogometu, a ove godine po prvi put i u rukometu.

Natjecanje je proteklo u sportskom i olimpijskom duhu. Sudionici su se kroz igru i natjecanje dobro zabavili, te su pokazali veliki interes za bavljenje sportom.

Zajednica sportskih udruga grada Vukovara osigurala je medalje za osvajače prvog, drugog i trećeg mjesta, ali i za sve natjecatelje koji su sudjelovali na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića.

U nastavku donosimo rezultate po disciplinama.

TRČANJE 50 m – djevojčice

  1. Julija Šeremet – DV Vukovar I „Centralni objekt“

  2. Remi Župan – DV Vukovar I „Leptirić, Borovo naselje“

  3. Mia Vrdoljak – DV Vukovar I „Centralni objekt“

TRČANJE 50 m – dječaci

  1. Bono Kovačić – DV Vukovar I „Centralni objekt“

  2. Petar Varenica – DV Vukovar II „Borovo“

  3. Jakov Šantek – DV Vukovar I „Vukovar novi“

BACANJE LOPTICE U DALJ – djevojčice

  1. Cataleya Turkalj – DV Vukovar I „Vukovar novi“

  2. Katja Barić – DV Vukovar I „Mitnica“

  3. Korina Barić – DV Vukovar I „Mitnica“

BACANJE LOPTICE U DALJ – dječaci

  1. Stefan Milinković – DV Vukovar II „Borovo“

  2. Antun Cvitković – DV Vukovar I „Vukovar novi“

  3. Matej Milorad – DV Vukovar I „Mitnica“

SKOK U DALJ – djevojčice

  1. Ema Hlatki – DV Vukovar I „Vukovar novi“

  2. Dora Blažević – DV Vukovar I „Centralni objekt“

  3. Antea Boras – DV Vukovar I „Centralni objekt“

SKOK U DALJ – dječaci

  1. Petar Kuzmanović – DV Vukovar II „Borovo“

  2. Franko Timarac – DV Vukovar I „Leptirić, Borovo naselje“

  3. Lukas Antolović – DV Vukovar I „Leptirić, Borovo naselje“

ŠTAFETA 4x25m – djevojčice

  1. „Borovo“ DV Vukovar II
    Milla Maljaković, Hristina Stupar, Anđela Gostović, Teodora Šibalić

  2. „Centralni objekt“ DV Vukovar I
    Amelie Brač, Anica Soldo, Dunja Petrović, Ema Čondić

  3. „Mitnica“ DV Vukovar I
    Marta Đukić, Sunčica Belović, Melisa Holik, Lana Junčaj

ŠTAFETA 4x25m – dječaci

  1. „Centralni objekt“ DV Vukovar I
    Pablo Kuzmanović, Patrik Rimac, Karlo Centner Vitman, Domagoj Šikoparija

  2. „Mitnica“ DV Vukovar I
    Mirko Ošust, Ivo Beljo, Marko Đurović, Roko Mujkić

  3. „Leptirić, Borovo naselje“ DV Vukovar I
    Josip Štakić, Šimun Hideg, Fabijan Genčić, Leon Molnar

NOGOMET – djevojčice

  1. „Vukovar novi“ – DV Vukovar I

  2. „Centralni objekt“ – DV Vukovar I

  3. „Borovo“ – DV Vukovar II

NOGOMET – dječaci

  1. „Leptirić, Borovo naselje“ – DV Vukovar I

  2. „Radost“ – DV Vukovar II

  3. „Borovo“ – DV Vukovar II

RUKOMET

  1. „Mitnica“ – DV Vukovar I„

  2. „Centralni objekt“ – DV Vukovar I„

  3. „Leptirić, Borovo naselje“ – DV Vukovar I

Ukupni pobjednik natjecanja, odnosno dječji vrtić koji je osvojio najveći broj bodova je DV Vukovar 1 „Centralni objekt“, a dobitnik nagrade za fair play je DV Vukovar 1 „Leptirić, Borovo naselje“.

(Petak, 10 Svibanj 2024 13:03)
Završeni radovi na izgradnji pristupne ceste i parkirališta na Vučedolu

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, ravnateljicom Muzeja vučedolske kulture Mirelom Hutinec te izvođačima radova tvrtke Cestorad obišao je novoizgrađenu pristupnu cestu prema budućem Arheološkom parku Vučedol te novo parkiralište. Penava je prilikom obilaska istaknuo zadovoljstvo završenim radovima te naglasio kako je riječ o vrlo bitnom strateškom projektu za Vukovar.

- Jedna nova etapa Arheološkog parka Vučedol, gdje smo dovršetkom infrastrukturnog dijela, pristupne ceste sa svim pratećim sadržajima, riješili bitnu fazu koja će nas, nadam se, odvesti ka što žurnijoj realizaciji ostalih faza, a kako bi se primakli dovršetku ovog strateškog i velikog projekta za Vukovar. Završetkom projekta izgradnje Arheološkog parka očekujemo da će Vukovar učiniti značajan iskorak u smislu turističke atraktivnosti, prezentacije kulturne baštine grada i okolnog kraja, naravno, s fokusom na vučedolsku kulture – naglasio je Penava.

Pristupna cesta duljine je 511,16 metara te vodi prema Arheološkom parku Vučedol, a nastavlja se prema naselju. Parkiralište duljine 178 metara sadržava ukupno 64 parkirna mjesta za osobne automobile (od čega su 4 za osobe s invaliditetom, a 4 za roditelje s djecom) te 6 za autobuse. Radove je izvodila tvrtka Cestorad čija je direktorica Andrea Papić istaknula kako je projekt bio kompleksan no i više su nego zadovoljni završenim radovima.
Uz glavnu prometnicu izgrađeno je i autobusno ugibalište te stajalište, a vrijednost projekta je nešto više od milijun i 170 tisuća eura, rekla je pročelnica UO za gospodarstvo Kristina Bilić.
- Drago nam je da je Grad Vukovar uspio izvršiti ovu aktivnost u financijskoj perspektivi 2014.-2020. godine. Ono što nam ostaje je potpisivanje novog ugovora, a nadam se da ćemo s ostalim radovima započeti već ove godine. Što se tiče Grada Vukovara, ostala nam je još jedna aktivnost, a to je izgradnja komunalnog pristaništa u vrijednosti 1.114.000 eura – rekla je Bilić.
Projekt je sufinanciran sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova, sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Grad Vukovar partner je na projektu Arheološki park Vučedol čiji je nositelj Muzej vučedolske kulture
- Sretni smo što je Grad Vukovar uspješno završio jednu od svojih aktivnosti i da je cesta s parkiralištem završena, što sugrađanima i posjetiteljima omogućuje da dođu ispred muzejske zgrade na lijep i uređen prostor. Očekujemo uskoro i potpisivanje nove faze ugovora što znači da ćemo kroz skoro vrijeme početi izgradnju ostalih objekata na Arheološkom parku. Riječ je o muzejskom trgu, planetariju, rekonstrukciji vučedolskog naselja, rekonstrukciji megarona ljevača bakra, vučedolskoj farma i restoranu koji je nadaleko poznat prije Domovinskog rata u kojemu je stradao, a sada ćemo dobiti zamjensku zgradu u kojoj ćemo imati priliku posjetiteljima prezentirati vučedolsku prehranu - zaključila je Mirela Hutinec, ravnateljica Muzeja vučedolske kulture.

(Petak, 10 Svibanj 2024 12:01)
Više slobodnih mjesta u vinkovačkim dječjim vrtićima, upisi počinju 17.svibnja

Dječji vrtić Vinkovci za novu pedagošku godinu 2024./2025. raspisuje 171 slobodno mjesto, 80 više u odnosu na prošlu godinu, priopćili su iz vinkovačke gradske uprave

(Petak, 10 Svibanj 2024 11:46)
Održano predavanje o prijavi i vođenju projekata za članove UDVDR-a VSŽ

Županijska Podružnica Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata bila je domaćin u Domu hrvatskih branitelja seminara i edukacija koji su organizirani za podružnice i ogranke iz pet slavonskih županija. Prema riječima Marina Gregorovića, glavnog tajnika UDVDR-a RH cilj predavanja i edukacija bio je prenijeti važne informacije o financijskom i pravnom aspektu funkcioniranja udruga, načinu javljanja na natječaje i javne pozive, trendovima u radu udruga, posebno udruga proisteklih iz Domovinskog rata te porazgovarati o svim temama koje zanimaju branitelje i članove udruge imaju.

Jedna od tema bili su veteranski centri, kojih je do sada izgrađeno pet u suradnji Vlade i Ministarstva hrvatskih branitelja uz EU financiranje, a najavljeni su i novi, među kojima i onaj u Vukovaru. U Vinkovce je stigla i jedna potpuno nova informacija.
-Riječ je o tome da se planira izgradnja braniteljskih centara, svojevrsnih staračkih domova za branitelje koji su sami i koji ne mogu više brinuti o sebi kao kad su bili mlađi. Nadam se da će do 2029. godine i to biti realizirano, kako je najavljeno u programu Vlade i Ministarstva - istaknuo je Gregorović.

 Sama edukacija kao središnju temu imala je pravnu osobnost ogranaka unutar podružnica UDVDR-a.
-Bez pravne osobnosti ogranci se ne mogu prijavljivati na natječaje i javne pozive ministarstava, županija, a sada već i gradova i općina. Mi smo u svoj Statut ugradili da naši ogranci mogu imati pravnu osobnost, a i dalje ostati dio podružnice, kao što i podružnica ima pravnu osobnost, a dio je naše nacionalne asocijacije. Do sada ogranci su imali svoj podračun koji su koristili preko našega računa. Podružnica je aplicirala projekte ogranaka i odgovorna osoba bio je predsjednik podružnice. Stjecanjem pravne osobnosti ogranci će moći samostalno aplicirati svoje projekte, a onda i pravdati utrošena sredstva, što će za nas kao podružnicu biti rasterećenje - istaknuo je Milan Draženović, predsjednik UDVDR-a Podružnica VSŽ.

Događaju je nazočila i Kristina Jukić, zamjenica direktorice Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA, koja je istaknula kako Agencija kontinuirano pomaže udrugama, klubovima, društvima u pripremi i provedbi projekta.
-Našim smo braniteljskim udrugama na području grada pomogli u pripremi projekta koji je realiziran prošle godine, a to je prenamjena bivše zgrade Gradske knjižnice u vlasništvu Grada, u Dom hrvatskih branitelja. Ukupna vrijednost projekta bila je 125 tisuća eura, a ministarstva hrvatskih branitelja te regionalnog razvoja i fondova EU, sufinancirala su ga svatko s 50 tisuća eura dok je ostatak osigurao Grad Vinkovci. Uskoro u Domu hrvatskih branitelja zaživjet će novi projekt u suradnji Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Vinkovaca i Agencije VIA. Riječ je o projektu Spomen soba kroz koji će preko interaktivnih ekrana biti prezentirane priče o Domovinskom ratu. Trenutačno, pak, radimo na projektu energetske obnove vanjskog dijela ove zgrade – rekla je Jukić.

 

 

(Petak, 10 Svibanj 2024 11:21)
Plenković predao Milanoviću 78 potpisa, prvo zasjedanje Sabora zakazano za 16.svibnja

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio  je u petak predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića, koji mu je donio potpise 78 zastupnika u Hrvatskom saboru u okviru postupka za davanje mandata za sastavljanje nove Vlade.

Plenković je na platformi X potvrdio da je predao 78 potpisa izabranih zastupnika u 11. saziv Hrvatskog sabora. 

"Povjeren mi je mandat za sastavljanje hrvatske Vlade. I u trećem mandatu nastavljamo raditi za boljitak", poručio je.

Potpise su dali 61 zastupnik HDZ-a, 12 zastupnika Domovinskog pokreta, te navodno Vesna Vučemilović i četiri zastupnika nacionalnih manjina.

Nakon predaje potpisa Plenković nije davao izjave za medije. Prilikom dolaska na Pantovčak samo je kratko dobacio novinarima: "Ipak ste tu, to je dobro za demokraciju", aludirajući najvjerojatnije na to što u prvom pozivu iz Ureda predsjednika nisu bili pozvani mediji da bi ubrzo došao drugi poziv u kojem su mediji ipak pozvani.

Izjave nakon predaje potpisa nije davao ni predsjednik Republike.

Milanović je donio odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora za četvrtak, 16. svibnja.

(Petak, 10 Svibanj 2024 11:00)
2. Vukovarski trail

U organizaciji Udruge Fizio Lorem u Park šumi Adica u subotu 11. svibnja održat će se 2. Trail utrka. Podizanje paketa je već od 7 sati a prva utrka kreće u 10,00 sati. Raspored je sljedeći: 10.00 sati – start utrke 11 km, 10.05 sati – start utrke 5 km, 10.10 sati – start utrka 2 km.

Dječja utrka – ZELENA (2km) je namijenjena djeci starosti od 7 do 12 godina. Start i cilj utrke je u park šumi Adica. Trči se od starta , stazom prema „Dobroj vodi“ te se skreće lijevo na trim stazu gdje se radi cijeli krug, i kada se opet dođe do staze gdje je bio ulazak na trim stazu, tim putem/stazom se vraća do cilja. Ova utrka je otvorena za sve dječake i djevojčice do punih12 godina starosti. Nema kotizacije- sudjelovanje je potpuno besplatno. Cilj je potaknuti djecu na aktivnost i nezaboravno iskustvo trčanja i sudjelovanja na utrci. Svako dijete u cilju dobiva medalju, a najbolji i pehar.

Mala utrka – PLAVA (5 km) je namijenjena djeci od 12 godina i rekreativcima. Start i cilj utrke je u park šumi Adica. Trči se stazom park šume Adica te preko mosta na rijeci Vuka se ide na makadamski put. Utrka će imati nadzornu točku gdje se vrši polukružno okretanje (okrjepa) tamo će natjecatelji biti evidentirani kako bi se poštivala zadana ruta trčanja. Vraćanje istom rutom prema cilju gdje sve natjecatelje čeka okrjepa i opuštanje. Vremenski limit utrke je 1 sat

Velika utrka - CRVENA (11 km) je kondicijski zahtjevnija i namijenjena je punoljetnim osobama je kondicijski zahtjevnija i namijenjena je punoljetnim osobama. Start i cilj utrke je u park šumi Adica gdje se trči stazom park šume Adica te preko mosta na rijeci Vuka se ide na makadamski put. Prateći oznake na stazi trčeći uz rijeku Vuka sve do podno Bogdanovaca se dolazi do izletišta Grac, gdje se nalazi i okrjepa vrši se polukružno okretanje i istom rutom se vraća nazad. Vremenski limit utrke je 1 sat i 45 minuta. Utrka će imati nadzornu točku gdje će natjecatelji biti evidentirani kako bi se poštivala zadana ruta trčanja.

Svi natjecatelji će dobiti startni broj koji mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. Vremenski limit utrke je 1 sat i 45 minuta.

(Petak, 10 Svibanj 2024 10:36)
Vinkovački tenisač Borna Marić prvi u parovima na državnom prvenstvu

Borna Marić, član Teniskog kluba Vinkovci nastupio je na HEP državnom prvenstvu tenisača do 12 godina. Radi se o turniru prvog ranga iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza održanom u Đakovu. U igri parova u paru s Lukom Mitrovićem iz Tenis kluba Olimpija stigao je do naslova državnog prvaka, dok je u pojedinačnoj konkurenciji zaustavljen u polufinalu.

Kombinacija Marić/ Mitrović, inače prvi nositelji turnira, prvo su sa 6:4, 6:2 porazili osječki par kojeg su činili Matias Hojsak i Karlo Tufekčić, a potom su u četvrtfinalu bili bolji od Borne Dujmovića (TK Movens) i Luke Jurića (TK Prečko) sa 6:2, 6:0.

U polufinalnom dvoboju pobjedom 6:2, 6:0 bolji su bili od Jakova Kramarića (TK Opatija) i Jakova Ogrizeka (TK Feniks), a nakon velike borbe u finalu ostvarena je pobjeda 4:6, 6:3, 10:7 protiv drugih nositelja Joakima Bobanovića (TK Tweener) i Leona Motušića (TK Zadar 08).

U pojedinačnoj konkurenciji Borna je kao drugi nositelj stigao do polufinala, a jako ga je malo dijelilo do finalnog susreta. U četvrtfinalu turnira Borna Marić je sa 6:2, 6:4 porazio Lorenza Butigana (TK Libertas). U velikom polufinalu gledali smo odličan susret između Borne Marića i Jakova Kramarića (TK Opatija), na kraju je slavio Kramarić sa 6:4, 2:6, 6:4.

 

(Petak, 10 Svibanj 2024 10:35)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Vukovarski golubići nominirani za PORINA

  • Srijeda, Tra 16 2014
  • Piše: 
Album Osmjeh prijatelja Album Osmjeh prijatelja Foto: J. Vrdoljak

Album OSMIJEH PRIJATELJA  koji su Vukovarski golubići izdali i objavili prošle godine nominiran je za PORINA, najznačajniju diskografsku nagradu u Republici Hrvatskoj.

U prepunoj dvorani Rab HYPO EVENT Centra, 15. travnja 2014. održana je svečana objava nominacija za Diskografsku nagradu Porin 2014. Voditeljski dvojac Josipa Lisac i Marijo Petreković pročitali su sve nominacije za ovogodišnji, 21. Porin.

Album OSMIJEH PRIJATELJA  koji su Vukovarski golubići izdali i objavili prošle godine nominiran je za PORIN, najznačajniju diskografsku nagradu u Republici Hrvatskoj. Ovaj album nominiran je u kategoriji broj 34. za Najbolji album za djecu. Producent je Branimir Jovanovac, a izdavač Multi Music Media iz Gradišta na čelu sa Šimom  Jovanovcem.

Ova nominacija pokazatelj je vrhunske kvalitete autorskih pjesama koje se nalaze na ovom albumu, a također je i visoko priznanje stručnjaka i ocjena kvalitete rada dječjeg zbora „Vukovarski golubići“. Nagrada je to za aktivnost četrdesetak članova zbora i suradnju njihovih roditelja, kao i za kompetentan i stručan rad voditeljice zbora Dubravke Lemac, magistrice glazbene pedagogije i entuzijazam predsjedništva  Udruge.

Ovaj uspjeh sigurno je najznačajniji rezultat rada neke udruge iz kulturne djelatnosti Grada Vukovara.

Svečana dodjela Diskografske nagrade Porin održati će se u petak, 27. lipnja u Zagrebu u HYPO EVENT Centru. Više pročitajte na http://www.porin.info/

Pročitano 1485 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija