NAJNOVIJE
Počela proslava Vinkova u Iloku

Povodom blagdana svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara koji se obilježava 22. siječnja, u Iloku je održano pokladno jahanje gradskim ulicama.

(Subota, 19 Siječanj 2019 23:25)
Bandić podržao projekt Kuća sjećanja u Vukovaru

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je potporu projektu "Kuća sjećanja" u Vukovaru.

(Subota, 19 Siječanj 2019 21:40)
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)

Dvoje - najbolja predstava Festivala glumca

Prizor iz pobjedničke predstave Dvoje Prizor iz pobjedničke predstave Dvoje HRV

Svečanom dodjelom nagrada i priznanja u Iloku je završio 25. festival glumca.

Predstava Dvoje u produkciji Teatra Exit iz Zagreba dobitnica je Nagrade Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini.

Četiri ravnopravne Nagrade Fabijan Šovagović za najbolja umjetnička ostvarenja dodijeljene su Borku Periću za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi Ustav Republike Hrvatske, Goranu Košiju za ulogu Vanjeka u predstavi Audijencija, Antoniji Stanišić Šperanda za uloge u predstavi Tesla Anonimus te Petri Kovačić Pavlina za uloge u predstavi Ol' smo za jedan dan.

Nagrada Nevenka Filipović za najbolje ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu i mlade dodijeljena je Ediju Ćeliću za ulogu Francoisea u predstavi Zašuti.

Nagrada za najbolju glumicu do 28 godina pripala je Tesi Litvan za ulogu Jele u predstavi Povratak, a Nagrada Ivo Fici za najboljeg glumca do 28 godina Robertu Španiću za ulogu Ive u istoj predstavi.

U sklopu ovogodišnjega jubilarnoga 25. festivala glumca u natjecateljskom programu, po izboru Nade Abrus, publika Vukovarsko-srijemske županije imala je prigodu pogledati 107 glumačkih ostvarenja.

Sva je ostvarenja pratio stručni ocjenjivački sud kome je predsjedao Vinko Kraljević uz članice Hanu Hegedušić i Tatjanu Bertok Zupković. Nagrađeno je sedam glumaca i jedna predstava.

Posebno priznanje za izniman doprinos hrvatskom glumištu, kazališnoj umjetnosti i Festivalu glumca, Festivalski odbor, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika te kazališna družina Asser Savus dodijelili su županu Boži Galiću i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Pročitano 386 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija