ON AIR . . . . . .

Dvoje - najbolja predstava Festivala glumca

Prizor iz pobjedničke predstave Dvoje Prizor iz pobjedničke predstave Dvoje HRV

Svečanom dodjelom nagrada i priznanja u Iloku je završio 25. festival glumca.

Predstava Dvoje u produkciji Teatra Exit iz Zagreba dobitnica je Nagrade Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini.

Četiri ravnopravne Nagrade Fabijan Šovagović za najbolja umjetnička ostvarenja dodijeljene su Borku Periću za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi Ustav Republike Hrvatske, Goranu Košiju za ulogu Vanjeka u predstavi Audijencija, Antoniji Stanišić Šperanda za uloge u predstavi Tesla Anonimus te Petri Kovačić Pavlina za uloge u predstavi Ol' smo za jedan dan.

Nagrada Nevenka Filipović za najbolje ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu i mlade dodijeljena je Ediju Ćeliću za ulogu Francoisea u predstavi Zašuti.

Nagrada za najbolju glumicu do 28 godina pripala je Tesi Litvan za ulogu Jele u predstavi Povratak, a Nagrada Ivo Fici za najboljeg glumca do 28 godina Robertu Španiću za ulogu Ive u istoj predstavi.

U sklopu ovogodišnjega jubilarnoga 25. festivala glumca u natjecateljskom programu, po izboru Nade Abrus, publika Vukovarsko-srijemske županije imala je prigodu pogledati 107 glumačkih ostvarenja.

Sva je ostvarenja pratio stručni ocjenjivački sud kome je predsjedao Vinko Kraljević uz članice Hanu Hegedušić i Tatjanu Bertok Zupković. Nagrađeno je sedam glumaca i jedna predstava.

Posebno priznanje za izniman doprinos hrvatskom glumištu, kazališnoj umjetnosti i Festivalu glumca, Festivalski odbor, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika te kazališna družina Asser Savus dodijelili su županu Boži Galiću i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Pročitano 199 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija