NAJNOVIJE
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)
Šoljić: Neka Milaković prestane sijati mržnju ili neka odstupi iz javnoga života Hrvatske

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara održala je konferenciju za medije na kojoj je upozorila da događaje koji se proteklih dana u Vukovaru te ustvrdili kako nisu dobri ni za grad heroj niti za hrvatsku državu.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 13:36)
David Boban treći u Samoboru

U Samoboru je održan međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia. Nastupilo je 1618 natjecatelja, 213 klubova iz 25 država. Karate klub Vukovar '91 predstavljalo je 6 natjecatelja u pratnji trenera Igora Štalmajera. Od natjecatelja, David Boban je osvojio 3. mjesto u borbama. Nastupili su još i Dorotea Plavšić, Maria Zera, Asja Štalmajer, Vitto Furundžija i Ivano Bajrak, ali ovaj put bez plasmana.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 11:45)

Predavanjem o ulozi arhiva nastavljen Kulturni četvrtak

Arhiv ima značajnu ulogu na kulturnoj sceni u Vukovaru Arhiv ima značajnu ulogu na kulturnoj sceni u Vukovaru Foto: Marija Molnar

U okviru ciklusnog programa Kulturni četvrtak u Gradskoj knjižnici Vukovar, ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru Petar Elez održao je predavanje na temu Uloga i važnost Državnog arhiva u Vukovaru u čuvanju pisane i ostale arhivske i kulturne baštine Vukovarsko-srijemske županije.

-Ovo je prilika da se osvrnemo na sada već nešto više od deset godina djelovanja Državnoga arhiva u Vukovaru kao matičnog županijskoga arhiva i ulogu arhiva u sabiranju, zaštiti, obradi, sređivanju i prezentiranju arhivske pisane i ostale arhivske baštine s područja Vukovarsko-srijemske županije. Također i da istaknemo ulogu arhiva na kulturnoj sceni, odnosno u raznim oblicima suradnje s drugim ustanovama u kulturi jer arhiv je dio zajednice s muzejima i knjižnicama. Do sada smo kroz tu suradnju ostvarili brojne projekte poput izložbi, predavanja i dr. - pojasnio je Elez.

Posebno je naglasio i činjenicu da je Državni arhiv u Vukovaru nedavno uselio u novu zgradu u Županijskoj ulici 66. -To je naš glavni objekt, građen po najmodernijim standardima arhivske struke i u njemu će biti smješteno gradivo Vukovara i većeg dijela županije. Također imamo i novi arhivski sabirni centar u Vinkovcima u kojemu će biti smješteno uglavnom vinkovačko arhivsko gradivo. Ovim je objektima Državni arhiv u Vukovaru dobio potreban prostor u kojem se na kvalitetan način može sređivati i obrađivati gradivo i osim toga prezentirati javnosti te lakše odrađivati one poslove koje smo dosad morali kroz suradnju s drugim ustanovama. Ponosimo se i novom konferencijskom dvoranom namijenjenom raznim događajima i vrlo atraktivnim prostorom za istraživanje arhivskoga gradiva – naglasio je Elez.

 

 

 

Pročitano 1002 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija