NAJNOVIJE
U Hrvatskoj je svakodnevno 45 slučajeva nasilja u obitelji

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije uputilo je priopćenje za javnost u kojemu stoji:

(Petak, 21 Rujan 2018 15:15)
Svjetsko srebro u powerliftingu za Teu Stojšić

Na Svjetskom prvenstvu u powerliftingu, GPC federacija, u gradu Egeru (Mađarska) 17. rujna 2018. godine sudjelovala je i članica Powerlifting kluba ˝Adamas˝ iz Vukovara, Tea Stojšić. Tea je nastupila u kategoriji juniorki do 60 kg u powerliftingu i osvojila srebrnu medalju u jakoj konkurenciji. Ostvarenim rezultatom Tea je i postavila nove državne rekorde po GPC federaciji – čučanj od 107.5 kg, bench press od 62.5 kg i mrtvo dizanje od 132.5 kg. Nakon kraćeg odmora Teu očekuje i zadnje natjecanje ove sezone u powerliftingu, a to je nastup u Slovačkoj u organizaciji WUAP federacije gdje se u klubu također nadaju osvajanju medalje.

(Petak, 21 Rujan 2018 13:14)
Vukovarac u mirovnim misijama u Eritrerji, Liberiji i Pakistanu

U Zmajevoj ulici u novim prostorima Matice hrvatske u Vukovaru predavanje Od Atlantika do Himalaje održao je umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Josip Damjanović.

(Četvrtak, 20 Rujan 2018 21:35)
Hrvatskoj 10 milijardi eura

Povjerenica Europske komisije Corina Cretu kao prvu postaju posjeta Hrvatskoj odabrala je Vukovar te u hotelu Lav sudjelovala na tribini Dijalog s građanima Kohezijska politika Europske Unije – doprinos prosperitetu Slavonije.

(Četvrtak, 20 Rujan 2018 19:08)
Penava: "Nije bilo razuvijeravanja, prosvjed se održava"

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nakon sastanka predstavnika braniteljskih udruga s ministrom branitelja Tomom Medvedom rekao je Hini kako ih nitko na tom sastanku nije pokušao razuvjeriti te da će prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru 13. listopada sigurno održati.

(Četvrtak, 20 Rujan 2018 15:43)
Odigrana nogometna utakmica protiv nasilja nad ženama

Sigurna kuća Vukovarsko-srijemske županije – udruga B.a.b.e. u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije te uz potporu Grada Vukovara, organizirala je povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama humanitarnu nogometnu utakmicu između HNK Vukovar 1991 i HNK Mitnica.

(Četvrtak, 20 Rujan 2018 13:26)
Počeo sastanak ministra Tome Medveda s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom

U Ministarstvu hrvatskih branitelja počeo je sastanak ministra Tome Medveda s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom o prosvjedu u Vukovaru najavljenom za 13. listopada zbog neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru, javlja Hina.

(Četvrtak, 20 Rujan 2018 12:45)

Izložba o Borovu stigla u Vukovar

Na izložbi su novinski članci, fotografije i video snimci Na izložbi su novinski članci, fotografije i video snimci Milan Paun

U Gradskoj knjižnici Vukovar otvorena je izložba Kome treba poduzeće? kombinat Borovo, 1988.-1991.

Izložba je temeljena na višegodišnjem istraživačkom radu Grupe Borovo, a istraživali su klasne sukobe u Kombinatu Borovo predratnih godina.

U svome istraživanju, koje je naslovljeno Kontinuitet društvenih sukoba 1988.-1991.: Kombinat Borovo, prikazali su društveno-političke klime s kraja osamdesetih i početka devedesetih godina, vremena društvenih i ekonomskih reformi i početaka iščezavanja društvenoga vlasništva, kao i prvih, kako oni kažu " eksplicitnih nacionalističkih težnji koje će eskalirati ratnim sukobima".

Kažu da su tadašnji štrajkovi ili čekanja bili koordinirani s određenim političkim kontekstima što je dovelo do destrukcije jedne od najuspješnijih tvornica u ondašnjoj Jugoslaviji.

Izložbu su pripremili Sven Cvek, Katarina Duda, Snježana Ivčić, Barbara Majnarić, Jasna Račić i Mirna Rul. Cvek je govorio na otvaranju, a okupljene je pozdravila ravnateljica knjižnice Jelena Miškić.

Na izložbi su novinski tekstovi i fotografije iz toga vremena kao i vide zapisi, a najviše je podataka iz tvorničkoga lista Borovo čiji je poseban primjerak tiskan upravo za ovu izložbu.

Izložba je ranije bila postavljena u Zagrebu i Puli, a u Vukovaru ostaje do 10. studenoga.  

Pročitano 804 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija