NAJNOVIJE
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)
Danas i sutra izborna šutnja

Nakon mjeseci neslužbene i 16 i pol dana službene promidžbe u kojoj su političke stranke i kandidati uvjeravali birače da baš njima trebaju dati 'ulaznicu' za Hrvatski sabor na izborima u srijedu, 17. travnja, u Hrvatskoj je u ponoć nastupila dvodnevna izborna šutnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:07)

Započeo Advent u Vukovaru i 26. Vukovarske adventske svečanosti "Vukovar - moj izbor za budućnost"

Započeo Advent u Vukovaru i 26. Vukovarske adventske svečanosti "Vukovar - moj izbor za budućnost" Foto: Klaudija Boras

Paljenjem prve adventske svijeće započeo je Advent u Vukovaru pod sloganom “Radost iščekivanja” te 26. Vukovarske adventske svečanosti pod sloganom “Vukovar – moj izbor za budućnost” koje će nas u duhu tradicijske kulture kroz četiri tjedna adventa uvesti u Božić – blagdan svjetla, mira i ljubavi.

Prvu adventsku svijeću u ime svih sugrađana u perivoju Dvorca Eltz upalio je gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava koji je tom prigodom rekao kako je ponosan na tradiciju koju Vukovar ima već dugi niz godina.
- Volimo reći da je ovo najduža tradicija u Hrvatskoj, a zahvaljujući bivšoj ravnateljici Gradskoga muzeja Vukovar, Ruži Marić koja je utemeljila Vukovarske adventske svečanosti. Drago mi je vidjeti da sve ove godine tradicija traje, svake godine se okupljamo uz kulturno-umjetnički program. Na taj način ulazimo u vrijeme došašća. Vukovar je poseban, kroz sve ove godine grad je stasao, ima zagarantiranu budućnost koja je neupitna. Svi izazovi s kojima se Vukovar susreće, ova svijeća nade budi optimizam i vjeruj u još bolje sutra – rekao je gradonačelnik.

Ravnateljica Gradskoga muzeja Vukovar Ana Filipović rekla je kako je paljenju prve adventske svijeće prethodio je program u crkvi sv. Filipa i Jakova nakon čega je uslijedilo prenošenje svjetla stotinama baklji ulicama grada sve do Dvorca Eltz.
- Ovogodišnji slogan 26. Vukovarskih adventskih svečanosti je „Vukovar – moj izbor za budućnost”, a odnosi na naše mlade koji žive ovdje i planiraju u Vukovaru graditi svoju budućnost – rekla je Filipović.

Adventski vijenac je blagoslovio gvardijan i župnik Župe sv. Filipa i Jakova fra Tonio Vučemilović.

Od danas, pa sve do 24. prosinca Advent u Vukovaru će donijeti pregršt zanimljivih blagdanskih sadržaja i aktivnosti u kojima će zasigurno uživati brojni Vukovarci.

 

Pročitano 821 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija