NAJNOVIJE
Općina Bogdanovci nagrađuje odlične učenike

Općina Bogdanovci objavila je Javni poziv za srednjoškolce i osnovnoškolce koji su u prethodnoj školskoj godini postigli odličan uspjeh s prosjekom ocjena 5,0.

Pravo sudjelovanja imaju svi srednjoškolci i osnovnoškolci s prebivalištem na području Općine Bogdanovci, a za kandidaturu moraju dostaviti popunjenu prijavnicu, koja se nalazi na službenoj stranici općine, Općini Bogdanovci.

Prema riječima načelnika općine Marka Baruna ova se mjera u općini provodi drugu godinu za redom, a za cilj ima nagraditi one učenike koji su uložili iznimno veliki trud u učenje.

- Uz samu prijavnicu potrebno je priložiti dokaz da je učenik stanovnik Općine Bogdanovci i dokaz da je u akademskoj 2021./2022. godini ostvario odličan rezultat odnosno s prosjekom 5,0. Poziv vrijedi do 14. srpnja s time da će se 15. srpnja objaviti popis nagrađenih učenika. Ovo je druga godina za redom kako Općina provodi ovu mjeru i prema onome što trenutno vidimo naši učenici su učenici sa sve boljim ocjenama. Prigodna novčana naknada za srednjoškolce iznosi 500 kuna dok za osnovnoškolce 300 kuna - pojasnio je Barun. 

Sve dodatne informacije o provedbi javnoga poziva mogu se dobiti pozivom na broj 032/576-903 ili osobnim dolaskom u zgradu općinske uprave.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:39)
HALMED: U dva slučaja povezanost cjepiva i smrti

Agencija za lijekove i medicinske proizvode objavila je izvješće o prijavama sumnji na nuspojave lijekova u 2021. godini u kojem ističe da većina prijavljenih nuspojava nisu bile ozbiljne, dok je u dva slučaja utvrđena povezanost cjepiva protiv covida i smrti.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:30)
Od subote, 2. srpnja prijevoz na vukovarsku Malu adu

Obavještavaju se građani i svi izletnici, ljubitelji vukovarske Male ade, da počevši od subote 2. srpnja 2022. godine kreće prijevoz na vukovarsku Malu adu – izvijestili su iz Grada Vukovara.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:49)
Održana 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije održana je 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:36)
Od 1. srpnja u Vukovaru jeftinija autobusna karta

Iz Gradske uprave Grada Vukovara izvijestili su građane, korisnike javnog gradskog prijevoza, kako od 01. srpnja 2022. godine komunalni linijski prijevoz putnika na području grada Vukovara, na temelju Ugovora o koncesiji, obavlja Čazmatrans Vukovar d.o.o. po cijeni karte u jednom smjeru od 5,00 kuna.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:27)
Završena obnova sopotskih kućica

Nakon nešto više od godinu dana radova, u Arheološkom parku Sopot završena je obnova sopotskih kućica. Iz Gradskog muzeja Vinkovci najavljuju kako je to prvi veliki i važan korak ka razvoju ovog lokaliteta koji će biti prava kulturno-arheološka i turistička atrakcija najstarijeg europskog grada.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:03)
Modna revija "Vinkovci fashion night" u Vinkovcima

Udruženje manekena „Loreena” Vinkovci organizira modnu reviju koju će održati u srijedu u 21 sati u Vinkovcima u pješačkoj zoni.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 13:45)

Klaudija Boras

Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:36

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije održana je 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

Srijeda, 29 Lipanj 2022 13:45

Udruženje manekena „Loreena” Vinkovci organizira modnu reviju koju će održati u srijedu u 21 sati u Vinkovcima u pješačkoj zoni.

Utorak, 28 Lipanj 2022 17:43

U Vinkovcima je održana medijska konferencija na kojoj su najavljene 57. vinkovačke jeseni. Ovogodišnje jeseni traju od 9. do 18. rujna s temom Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga! Gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić naglasio je na konferenciji kako će u desetak dana trajanja manifestacije, Vinkovci postati centar svijeta.

- Ovogodišnja vinkovačka jesenska manifestacija nudi cijeli buket tradicijskih običaja, folklora i svega onoga što čini tradicijsku baštinu hrvatskog naroda, ali i zabavne sadržaje, u svakom slučaju za svakoga ponešto – rekao je Bosančić.

Pročelnica Odjela za kulturu i turizam grada Vinkovaca Marija Liščić nabrojala je koji će se sve koncerti održati.

- Koncerti Nede Ukraden, Minee, Lidije Bačić i Petra Graše, a na svoje će doći i ljubitelji tambure uz koncerte Slavonskih lola, Bosutskih bećara, Fijakera, Dika, Tamburaša za dušu i Najboljih hrvatskih tamburaša – kazala je.

Stjepan Đuraković, tajnik ZAKUD-a Vukovarsko-srijemske županije osvrnuo se na tradicijski dio koji će se održati.

- Tajnik županijskog ZAKUDA-a Stjepan Đurković kazao je kako će u mimohodu Dječjih Vinkovačkih jeseni koji će se održati u nedjelju, 11. rujna nastupiti oko 2.000 mališana dok će u svečanom mimohodu i reviji konjskih zaprega 57. Vinkovačkih jeseni, u nedjelju, 18. rujna ulicama grada u pjesmi i plesu proći članovi više od 75 folklornih skupina i 30-tak konjskih zaprega.
Zadnje se pripreme privode kraju, a dodao je i kako se nada da će i ove godine posjetitelji ponijeti sa sobom lijepa sjećanja iz Vinkovaca.

 

Srijeda, 29 Lipanj 2022 06:17

Potpisan ugovor i izvođenju radova regulacije desne obale rijeke Dunav.


Obilježen Dan osječkih branitelja.

U Vukovar stiže 16. Vukovar film festival.

Sve je spremno za 57. Vinkovačke jeseni.

Dnevnik 1 HRV-a uredila i vodila Klaudija Boras.

Utorak, 28 Lipanj 2022 17:24

Potpisan ugovor i izvođenju radova regulacije desne obale rijeke Dunav.

Ponedjeljak, 27 Lipanj 2022 18:04

Grad Vukovar je s velikom radošću dočekao vijest kako će u utorak, 28. lipnja 2022. godine biti potpisan ugovor o izvođenju radova regulacije desne obale rijeke Dunav od rkm 1333 do rkm 1331.

Ponedjeljak, 27 Lipanj 2022 15:23

Grad Vukovar nastavlja s kontinuiranim povlačenjem bespovratnih sredstava, a ovoga puta riječ je o projektu „Bez brige za užinu“ za što je u ime Grada Vukovara Ugovor potpisao zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac.


Navedeni projekt Grad Vukovar je prijavio na Poziv "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022./2023." raspisan od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te ostvario potporu u vrijednosti 916.019,33 kune kojim je osigurana besplatna užina u osnovnim školama za 896 vukovarskih učenika.

Ponedjeljak, 27 Lipanj 2022 14:47

Grad Osijek trenutno izvodi radove na jednoj od najprometnijih ulica. Riječ je o južnom ulazu u grad i izgradnji podvožnjaka koji bi trebao riješiti problem željezničke pruge te rasteretiti promet. Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković istaknuo je kako je osječko-baranjska županija po ulaganjima u infrastrukturu među vodećima u zemlji. Projekt je vrijedan 93 milijuna kuna, od čega je 85 posto financirano iz EU fondova.

- U samoj izvedbi projekta Grad Osijek koji je pripremio projekt, izradio projektnu dokumentaciju, provodi projekt na terenu, je osigurao 100 postotno financiranje. Čestitam gradonačelniku. Ovaj projekt, kao i projekt rotora u Zagrebu koji smo prije nekoliko godina financirali, rješava usko grlo, tu crnu točku na samom ulazu u grad. Sigurno da će s aspekta sigurnosti i funkcionalnosti prometa, ovaj projekt puno doprinijeti - rekao je ministar.

Župan Ivan Anušić naveo je da projekt obuhvaća izgradnju podvožnjaka duljine 509 metara, cestovnog mosta duljine 27 metara i željezničkog mosta duljine 21 metar te priključnih prometnica s pratećom infrastrukturom, koja uključuje pješačke i biciklisitčke staze, javnu rasvjetu i oborinsku odvodnju.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić istaknuo je da je to projekt kojeg su čekale generacije Osječana, a izgradnjom tog podvožnjaka riješava se najveći prometni čep u Osijeku i mijenja vizura ulaska u grad.

- Krajem iduće godine podvožnjak će biti gotov, pa će biti riješen dosadašnji problem najprometnije ulazne ceste u Osijek, kojom je dnevno prolazilo više od 20 tisuća vozila, i gdje su, zbog prolaska vlakova, bili česti zastoji i prometni čepovi -  rekao je Radić.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija