NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)

Vukovar: Odavanjem počasti žrtvama iz Domovinskog rata obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Vukovar: Odavanjem počasti žrtvama iz Domovinskog rata obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja Foto: HRV/M.Čorak

Hrvatska danas proslavlja Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te obilježava 28. obljetnicu VRO Oluja kojom je 1995. oslobođen najveći dio okupiranog hrvatskog teritorija koji je bio pod nadzorom pobunjenih Srba. Oluja je, uz Bljesak, ključna operacija kojom se kraju priveo Domovinski rat, a njom su stvoreni i uvjeti za proces mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. Tim povodom izaslanstvo Vukovarsko - srijemske županije, Grada Vukovara te predstavnici političkih stranaka Domovinskog pokreta, Hrvatskih suverenista i Hrvatske demokratske zajednice, obilježili su ovaj dan na Memorijalnom groblju u Vukovaru odavanjem počasti žrtvama iz Domovinskog rata.

OREŠKOVIĆ: HVALA IM NA SLOBODI

Izaslanstvo Županije predvodio je zamjenik vukovarsko - srijemskog župana Franjo Orešković koji je čestitao Dan pobjede svim Hrvaticama i Hrvatima.
- Svim poginulim, ubijenim, nestalim, umrlim i preživjelim braniteljima vječno se klanjamo i zahvaljujemo što danas imamo našu Hrvatsku. Djeca su ogledalo roditelja i naša je dužnost mladima prenositi istinu. Ne smijemo zaboraviti žrtve, ne smijemo zaboraviti povijest, ali moramo ići dalje zbog naše djece - poručio je Orešković.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovarsko - srijemske županije Milan Draženović s Memorijalnog groblja odaslao je čestitku svim građanima, a posebno braniteljicama i braniteljima.
- Nadam se da ćemo nastaviti na ovakav način i dalje obilježavati ovaj dan i da ćemo tome naučiti i mlade generacije. Mislim da u obrazovnom sustavu moramo više govoriti o Domovinskom ratu kako se nikada ne bi zaboravila istina - kaže Draženović te ističe kako je VRO Oluja priznata u svijetu kao najhumanija, najčišća i najpoštenija vojno - redarstvena akcija.
- Hrvatski vojnik je imao srce, želju i volju osloboditi Hrvatsku i to je učinio. Mladima poručujem da čitaju i uče o našoj povijesti i tim danima jer iz toga moraju izvući pouku. Poštujte i njegujte našu Hrvatsku za koju su mnogi dali živote i ne dajte ju nikome - rekao je.

 Dan pobjede 2023   Županija
Vijence su položili predstavnici Vukovarsko - srijemske županije predvođeni zamjenikom župana Franjom Oreškovićem

SUŠAC: MORAMO ČINITI SVE ZA HRVATSKU

Vijence su položili i svijeće upalili predstavnici Grada Vukovara na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Filipom Sušcem, predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Saboom te članom Savjeta za branitelje gradonačelnika grada Vukovara Zlatkom Zaobornijem. Sušac je tom prigodom rekao kako se na današnji dan prisjećamo svih onih koji su dali svoj doprinos da danas živimo u slobodnoj i suverenoj Hrvatskoj.
- Na ovaj dan svi moramo razmisliti o teškoj sudbini naše zemlje u Domovinskom ratu, o naporima, o žrtvama, o materijalnim i ljudskim. Dan kada se moramo zapitati jesmo li mi, novi naraštaji, napravili sve, je li naša Hrvatska onakva kakva je sanjana devedesetih ili smo pogriješili. Ako smo pogriješili to moramo što prije spoznati i krenuti naprijed, moramo se voditi mišlju da iduće godine na ovaj datum vidimo napredak koji smo napravili za Lijepu našu - istaknuo je Sušac te dodao kako su naši branitelji temelj države.
- Oni nam moraju biti uzor. Pogotovo ljudi koji su danas bili s nama ovdje, koji su prošli pakao rata i logora, koji su nakon Vukovara smogli snage reći ne, idemo dalje, idemo u Oluju vratiti Hrvatsku. Oni su bili spremni dati život za svoju domovinu i često ne shvaćamo koliki je to doprinos. Velika im hvala iz Vukovara - poručio je Sušac te rekao kako ne smijemo zaboraviti ratna stradanja i istinu iz Domovinskog rata jer bi na taj način izgubili svoj osnovni identitet.

Molitvu je na Memorijalnom groblju predvodio fra Ivica Jagodić, a sveta misa služi se od 9 sati u crkvi sv. Filipa i Jakova. Za građane je u 21 sat organiziran i koncert TS Najbolji hrvatski tamburaši u Sportskoj dvorani "Danijel Rehak u Borovu naselju" kako bi se proslavio najvažniji dan u Hrvatskoj povijesti - Dan pobjede.

Pročitano 616 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija