NAJNOVIJE
U Vukovaru održan sportski studentski dan

Povodom Međunarodnog dana sporta koji se svake godine obilježava posljednje srijede u mjesecu svibnju, na Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru održan je sportski studentski dan. Cilj je bio ukazati studentima i djelatnicima veleučilišta na važnost bavljenja sportom i dobrobiti sporta za zdravlje.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 15:30)
Za kupnju kuće ili stana 66 mladih obitelji dobilo od Županije 250 tisuća eura

Mladim obiteljima koje su ostvarile pravo na potporu za sufinanciranje kupnje kuće ili stana na području Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu, župan Damir Dekanić uručio je danas u Vinkovcima ugovore. Ukupno je dodijeljeno 250 tisuća eura, a potporu u iznosu od 2.700, 4.000 ili 5.300 eura, ovisno o mjestu gdje se nekretnina nalazi, dobilo je 66 obitelji.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 15:06)
Poduzetničko-razvojni centar Općine Erdut poljoprivrednicima daje mogućnost besplatnog najma i korištenja poljoprivredne opreme

Iz Poduzetničko-razvojnog centra Općine Erdut lokalne razvojne agencije izvijestili su kako je u okviru Agro HUB-a Poduzetničkog centra Erdut od 15. svibnja 2024. godine poduzetnicima – poljoprivrednicima dostupna nova usluga koja se odnosi na besplatno korištenje opreme za uzorkovanje tla i mjerenje vlage za žitarice i orašaste plodove.

- Mi smo prepoznali tu nekakvu potrebu na osnovu povratnih informacija s terena i krenuli smo u nabavu opreme koja je potrebna i frekventna u različitim periodima godine. Radi se o sondama za uzorkovanje tla i mjeračima vlage. Nabavili smo jedan dio te opreme i ona je dostupna na revers poljoprivrednim proizvođačima, prije svega onima s područja Općine Erdut, ali i ostalima - rekao je Siniša Bulajić izvršni direktor Poduzetničko-razvojnog centra Općine Erdut lokalne razvojne agencije te pojasnio kako je djelatnost Agro HUB-a unaprijeđenje rada poljoprivrednih proizvođača kroz dodatno informiranje, organizaciju i provođenje edukacija, pomoć poljoprivrednicima kod izrade raznih evidencija, pomoć kod prijava na mjere Ministarstva poljoprivrede i drugo. Bulajić je pojasnio i gdje se oprema može preuzeti.

- Svi oni kojima je oprema potrebna mogu se obratiti centru svaki radni dan od 7 do 15 sati, osobno na adresu centra ili putem telefona 031/590-292 - pojasnio je Bulajić.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 13:23)
U Lipovcu se sutra obilježava 32. godišnjica prve velike razmjene logoraša

U spomen parku Mladosti u Lipovcu sutra, 22. svibnja obilježava se 32. godišnjica prve velike razmjene logoraša srpskih koncentracijskih logora kada su po načelu „svi za sve“ razmijenjena 284 logoraša.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 12:50)
Civilna zaštita izdala upozorenje za moguće jako grmljavinsko nevrijeme

Civilna zaštita izdala je upozorenje zbog najavljenog nevremena koje bi u popodnevnim satima trebalo stići na područje središnje, sjeverne i istočne Hrvatske.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 12:24)
Poziv na snimanje spota za navijačku pjesmu Hrvatske nogometne reprezentacije „Jedna je jedina”

U četvrtak 23. svibnja 2024. od 16 sati održat će se snimanje spota za novu navijačku pjesmu „Jedna je jedina”. Autor pjesme Dražen Popijać Pupi i Zvonko Kovačić pozivaju Vukovarce na snimanje spota koji će se održati na Vukovarskom vodotornju. Sudionici trebaju imati dresove Hrvatske nogometne reprezentacije ili druge majice ali bez oznaka sponzora ili bilo koje druge firme odnosno proizvođača dresova. Sudjelovat će i Vukovarski golubići. Uvodni dio pjesme ranije je snimio izbornih Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Sve informacije na broj 098 727 378.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 09:28)
DIP: Do ponoći, 24. svibnja imenovati biračke odbore za europske izbore

Najkasnije do ponoći, 24. svibnja županijska izborna povjerenstva, odnosno Gradsko izborno povjerenstvo Grada Zagreba, trebaju imenovati biračke odbore za europske izbore koji se održavaju u nedjelju, 9. lipnja, upućuje Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Članove biračkih odbora određuju političke stranke zastupljene u Hrvatskome saboru na dan njegova konstituiranja, 16. svibnja 2024., na način da po dva člana i njihove zamjenike određuje većinska, odnosno oporbena politička stranka, odnosno stranke.

Prema podacima koje je DIP dobio od Hrvatskog sabora, u Saboru je sedam većinskih i 13 oporbenih stranaka.

U prvoj su skupini DP, HDZ, HDS, HSLS, HNS, HSU i Nezavisni, ukupno 72 zastupnika, a u drugoj Centar, Fokus, Glas, HSS, Hrvatski suverenisti, IDS, Most, Možemo, Nezavisna platforma sjevera, PIP, SDP, SDSS, DOILJSIP, ukupno 69 zastupnika.

Članovi biračkih odbora ne smiju biti kandidati niti promatrači na izborima, stoji u uputama DIP-a.

DIP podsjeća da općinska i gradska izborna povjerenstva predlažu imenovanje biračkih odbora za područje svoje općine odnosno grada, a iste imenuju županijska izborna povjerenstva za svoje područje. Biračke odbore na području Zagreba imenuje zagrebačko Gradsko izborno povjerenstvo (GIP), a odbore u sjedištima hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava i na biračkim mjestima u mirovnim operacijama i misijama, DIP.

Ne odrede li političke stranke članove biračkih odbora, odnosno ako prijedlozi za njihovo imenovanje ne prispiju nadležnim povjerenstvima najkasnije do ponoći 21. svibnja, tada će općinska i gradska izborna povjerenstva samostalno nadležnom županijskom povjerenstvu predložiti članove biračkih odbora, zagrebački GIP će ih samostalno imenovati, a DIP će ih samostalno odrediti i imenovati u inozemstvu, najkasnije do 24. svibnja do ponoći.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 09:08)

PLENKOVIĆ U VUKOVARU O DVIJE HRVATSKE: Ne treba nam spas od izmišljene kvazi krize nego od „Kršitelja Ustava“

PLENKOVIĆ U VUKOVARU O DVIJE HRVATSKE: Ne treba nam spas od izmišljene kvazi krize nego od „Kršitelja Ustava“ Foto: M.Čorak

Na vukovarskom korzu danas je održan predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice na kojemu je nazočio i predsjednik hrvatske vlade i premijerski kandidat HDZ-a Andrej Plenković. Okupljenima je poručio kako je uvjeren u pobjedu te nastavak stvaranja, smatra, uspješne Hrvatske.

Kandidate na listi u V. Izbornoj jedinici predstavio je nositelj liste Marin Piletić, dosadašnji ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te je dodao kako je uvjeren da će njihova lista ostvariti devet mandata.

Da očekuje osam, a neće imati ništa protiv ni devet mandata koje je najavio Piletić, rekao je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković koji se okupljenima zahvalio na podršci. Poručio je kako je V. izborna jedinica tvrđava Hrvatske demokratske zajednice.

- Ovi izbori jako su važni jer na njima biramo između dvije Hrvatske. Jedna je ova naša, koja predano radi, koja ustaje rano i s posla ide kasno, koja se trudi jednakim žarom i entuzijazmom za svaki pedalj Hrvatske. To radimo sa srcem, sa željom da unaprijedimo kvalitetu života naših ljudi, da naše gospodarstvo učinimo otpornijim i agilnijim, da zemlja bude uređena, da se poštuje Ustav, zakon i vladavina prava -  rekao je Plenković te se pohvalio uspjesima u svom mandatu od 2016. godine do danas. Naveo je kako danas u Hrvatskoj ima 200.000 radnih mjesta više, kako radi 1.650.000 radnika, što je, kako tvrdi, više nego 1991. godine te da je nezaposlenost u zemlji samo 5,9 posto.

Pohvalio se Plenković kako su prosječnu plaću povisili za 490 eura, minimalna je narasla za 103 posto, dok je prosječna mirovina ukupno rasla za 62 posto. Napomenuo je u svom govoru kako se njegova Vlada susrela s velikim izazovima i krizama poput propasti Agrokora, krize u brodogradilištima, pandemije Covid-19 virusa, dva razorna potresa u Zagrebu i na Banovini, poput ruske agresije na Ukrajinu koja je ostavila velike posljedice. No, kako kaže, uvijek su pronašli načine da se Hrvatska izdigne iz svega.

Politika njegove Vlade oslikala je svoje rezultate, tvrdi, i u Vukovarsko-srijemskoj županiji te gradu Vukovaru.
- Sve ključne investicije u ovome gradu dogodile su se uz potporu Vlade poput Odluke da vukovarska bolnica postane nacionalna memorijalna bolnica i da država stoji iza nje, poput ulaganja u studentski dom, veleučilište, u vodnokomunalnu infrastrukturu, u gospodarstvo grada Vukovara, rješenja za održivost poslovanja Borova... U vrijeme pandemije koronavirusa radnicima i poslodavcima davali smo potpore, iz proračuna isplaćivali plaće privatnom sektoru i tako održali na nogama 130 tisuća poduzeća i obrta -  hvalio se Plenković te dodao kako su zadnjim odlukama podignute plaće u državnim i javnim službama za 32 posto. To je, kaže Plenković, najveći porast plaća u povijesti suverene Hrvatske.

SVOJU VLADU HVALIO, MILANOVIĆA "OPRAO"

Govorio je i o „drugoj Hrvatskoj“ te se obrušio na Zorana Milanovića kojega je nazvao „kršiteljem Ustava“.
- On spominje nekakvu Vladu nacionalnog spasa. Kada sam čuo tu briljantnu ideju, mislio sam da je zabuna, a onda sam shvatio da Hrvatima i Hrvatskoj treba spas od Pelješkog mosta, druge cijevi tunela Učka, 3 milijarde eura investiranih kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, od Vlade koja je za jedno desetljeće Hrvatskoj osigurala 25 milijardi bespovratnih sredstava za obnovu od potresa, itd. -  bio je sarkastičan Plenković nabrajajući i članstva u Schengenu, Europodručju i dr.

Oštro je komentirao Milanovićeve rezultate tijekom mandata od 2011. do 2015. godine.
- Zaslužujemo da u ovako dramatičnim okolnostima izmišljene kvazi krize koju nameće kršitelj Ustava i njegovi jataci, Hrvati potraže spas od ekipe koja je imala šansu upravljati Hrvatskom između 2011. i 2015. godine kada su mirovine rasle 3 posto, a u našem mandatu 62, kada plaće nisu rasle uopće, kada se pregovaralo sa sindikatima tako da im je osnovica rasla nula posto u četiri godine. Ja mislim da Hrvati to nisu zaboravili, mislim da nam ne treba spas od izmišljene katastrofe i krize, a kamo li katarza koju je predvodio Zoran Milanović, čovjek koji nas već 2,5 godine međunarodno sramoti i gura nas neprincipijelnim vanjskopolitičkim stajalištima u ruski kamp, umjesto da slijedi politiku naše Vlade. Nema ni jednog naroda na teritoriju Europe koji je bio žrtva agresije kao što smo mi bili žrtva velikosrpskog Miloševićeva režima, da bi sada uskratili potporu prijateljskoj Ukrajini i ukrajinskom narodu koji trpi brutalnu agresiju već dvije godine. Mi ćemo 17. travnja pokazati da ne treba kvazi spas ni Vlada nacionalnog spasa nego kontinuitet, stabilnost, pouzdanost, sigurnost i razvoj koje nudi ova uspješna Vlada -  rekao je Plenković.

MAŽAR UVJEREN U POBJEDU

Na skupu se obratio okupljenima i domaćin, predsjednik gradske organizacije HDZ-a Vukovar Nikola Mažar koji je poručio kako će još jedna pobjeda stranke na parlamentarnim izborima biti samo uvod u ono što će HDZ ostvariti na lokalnim izborima u Vukovaru iduće godine.

Pročitano 811 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI

Više u ovoj kategoriji: « Možemo! Hoćemo pravedno

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija