NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)

Dražen Čulig: Značajna su ulaganja u infrastrukturu grada Vukovara

Dječje igralište na Mitnici Dječje igralište na Mitnici Foto: Sandra Grgić

Brojni projekti u tijeku, vizura grada iz godine u godinu sve ljepša

Grad Vukovar iz godine u godinu ulaže značajna sredstva u infrastrukturu. U proteklih su godinu dana izvršene sanacije ulica, parkirališta, modernizacija i sanacija javne rasvjete, postavljeno je dječje igralište na Mitnici rekao je za Hrvatski radio Vukovar pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Grada Vukovara, Dražen Čulig s kojim smo razgovarali uči Dana grada Vukovara.
- Izvršena je sanacija četiri ulice - Bartola Kašića, Domobranske,Voćarske i dijela spojne ceste prema budućem pročistaču Grada Vukovara na obali Dunava odnosno spoj ulice bana Josipa Jelačića s
obalom Dunava gdje smo izgradili novu infrastrukturu i sanirali postojeću. Isto tako, sanirali smo parkirališni prostor u ulici Hrvatskog Zrakoplovstva u Borovu naselju, sklopili smo ugovor o neposrednom sufinanciranju energetske obnove zgrada javne namjene koje imaju status kulturnog dobra na području grada Vukovara u vrijednosti 3,6 milijuna kuna od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao s milijun i 980 tisuća kuna. Završili smo modernizaciju i poboljšanje energetske učinkovitosti javne rasvjete na području Vukovara, a za što smo utrošili oko 580 tisuća kuna. Nadalje, sanirali smo rasvjetu u Velebitskoj ulici gdje je dotrajala prijeratna javna rasvjeta zahtijevala prijeko potrebnu sanaciju. Izgradili smo pješačke površine i postavili dječje igralište u parku u kojem se nalazi spomen obilježje Kati Šoljić u ulici Barola Kašića na Mitnici, za što je utrošeno milijun i 250 tisuća kuna. Također, završili smo s europskim projektima, odnosno projektima koji su u većem dijelu financirani od strane europskih fondova i Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara kao što je rekonstrukcija objekta Radnički dom u Borovu naselju i izgradnja stadiona u Ulici 204. vukovarske brigade. To su značajniji projekti Grada Vukovara na infrastrukturi samoga grada – pojasnio je Čulig.

GOSPODARENJE OTPADOM
Uvođenje reda i značajno ulaganje u sustav gospodarenja otpadom jedan je od prioriteta Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo, a sve u cilju boljeg i kvalitetnijeg života svih građana Vukovara.
- U tijeku je podjela kompostera građanima koji su se sukladno objavljenom javnom pozivu prijavili, a u ovoj godini planiramo također osigurati i posude za otpad za plastiku čime ćemo našim građanima pružiti mogućnost manje naplate odvoza otpada. Naime, za onaj dio otpada koji se propisano razvrstava, odvoz se ne naplaćuje dok se za miješani naplaćuje. Izradili smo projektnu dokumentaciju i trenutno smo u postupku rješavanja imovinsko pravnih odnosa kako bi se izgradila nova kazeta na odlagalištu Petrovačka dola kojom bi građanima osigurali nesmetano i bezbrižno odlaganje otpada do izgradnje nekog budućeg centralnog odlagališta za cijelu Slavoniju – naglasio je pročelnik Čulig.

NOVI SADRŽAJI I RADOVI NA PODRUČJU VUKOVARA
Razgovor smo završili temom ulaganja u razvoj infrastrukture. Prema Čuligovim riječima, nastavlja se proširivanje parkirališnog prostora u gradu, sanacija prometnica, hortikulturno uređenje, gradnja BMX parka...
- U 2023. godini, ono što smo započeli ili što ćemo tek započeti je unutarnje opremanje Radničkog doma u Borovu naselju čije će prostore ubuduće koristiti Veleučilište „Lavoslav Ružička” Vukovar, a
čija je vrijednost 1,1 milijun eura. Također, uskoro započinjemo s izgradnjom parkirališta u Ulici Domovinskog rata u vrijednosti od 210 tisuća eura, a što bi trebalo započeti sredinom svibnja. Uskoro
započinje i izgradnja dijela Osječke ulice koja će koristiti kao spoj Ulice bana Josipa Jelačića s planiranim budućim trgovačkim centrom. Vrijednost tih radova je oko 180 tisuća eura. Podsjetimo i
kako je u tijeku izgradnja spomen obilježja prvom srušenom zrakoplovu u Domovinskom ratu na križanju ulica Vinkovačke, Kudeljarske i Priljevo u vrijednosti od oko 200 tisuća eura. Pored postojećeg skate parka u gradskoj četvrti Olajnica u planu je izgradnja BMX parka namijenjenog za sportsku rekreaciju. Nastavljamo i dalje ulagati u hortikulturno uređenje Vukovara za što ćemo osigurati 1.500 sadnica mladog drveća koje ćemo posaditi na svim frekventnijim ulicama grada i park šumi Adica. U tijeku je ugovaranje izrade projektne dokumentacije za izgradnju nadzemne garaže u Županijskoj ulici kojom planiramo osigurati nova dodatna parkirališna mjesta jer su ista prijeko potrebna kako stanarima ulice tako i djelatnicima institucija koje se nalaze u Županijskoj ili njenoj neposrednoj blizini – najavio je Čulig pojašnjavajući kako se sukladno financijskim mogućnostima planira izvršiti barem dio prijeko potrebne sanacije nerazvrstanih cesta u gradu, a riječ je o ulicama Savezne Republike Njemačke, Matice hrvatske, Lipovačkog puta i Duge.

Pročitano 337 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija