NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)

Upaljena IV. adventska svijeća

Upaljena IV. adventska svijeća Foto: Sandra Grgić

Paljenjem IV. adventske svijeće u nedjelju su završene 25. vukovarske adventske svečanosti, manifestacija koja je kroz četiri tjedna adventa, Vukovarce uvela u Božić – blagdan svjetla, mira i ljubavi.

Četvrtu adventsku svijeću, koja simbolizira mladost, upalili su učenici Gimnazije Vukovar koji su ostvarili izuzetne rezultate u području IT tehnologije - Blanka Bučko, Fran Hutinec, Hrvoje Sovar i Lara Šijanović uz mentore Sanju Pavlović Šijanović i Davora Šijanovića.

Svečanost paljenja IV. adventske svijeće otvorila je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ružica Marić naglašavajući važnost sudjelovanja mladih u ovoj manifestaciji.
- Četvrta adventska svijeća simbolizira budućnost i život Vukovara. Ona je po 25. put upaljena od strane mladosti Vukovara što nas izuzetno veseli jer u obilježavanju 25. godišnjice ove manifestacije govorimo o usponu grada Vukovara, od ruševine u koju smo se uselili 1998. godine i započeli s adventskim svečanostima pa sve do danas kada su obnovljeni Gradski muzej Vukovar, Hrvatski dom Vukovar i Franjevački samostan u kojima se odvijaju pojedini momenti manifestacije. Paljenjem četvrte svijeće na našem adventu došli smo do kraja ovogodišnje manifestacije koja se održavala pod sloganom „Vukovar – grad susreta“ – pojasnila je Marić.

Davor Šijanović, mentor nastavnik učenika koji su upalili adventsku svijeću naveo je samo neke od rezultata koje su učenici Gimnazije Vukovar osvnojili na raznim natjecanjima. 
- Ovo je velika čast i odgovornost za sve nas. Naši učenici vrlo su aktiv ni u izvanškolskim aktivnostima, sudjelujemo na brojnim sajmovima, natjecanjima, manifestacijama i projektima, prvenstveno u IT sektoru. Ove godine sudjelovali smo na natječaju u kojemu je zadatak bio izraditi projekt koji promovira kulturnu baštinu. Mi smo izradili i predstavili naš Vukovarski vodotoranj, ali u onakvom obliku u kakvom ga možemo vidjeti u stvarnosti s osvjetljenjem i uređenim okolišem. Projekt smo prijavili kao završni rad i osvojili smo treće mjesto. Kasnije smo ga prijavili i na natječaj Fakulteta odgojnih i obrazovnih znanosti Osijek  gdje smo na razini pet i više županija osvojili prvo mjesto i nagradu od pet tisuća kuna. U listopadu smo sudjelovali na međunarodnoj izložbi, manifestaciji i natjecanju Inova budi uzor u Osijeku gdje smo od 20 zemalja osvojili zlatnu medalju. Izradom Vukovarskog vodotornja, simbola grada Vukovara, simbola hrabrosti hrvatskoga naroda prezentirali smo na najbolji način kako tehnologija može biti u službi očuvanja kulturne baštine – naglasio je Šijanović.

Organizatori 25. vukovarskih svečanosti su Gradski muzej Vukovar, Hrvatski dom Vukovar, Turistička zajednica grada Vukovara i Franjevački samostan Vukovar.

Paljenju IV. adventske svijeće prethodio je i kulturni program u Hrvatskom domu Vukovar. 

Pročitano 445 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija