NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)

Tamburaški orkestar HKGD Dunav državni prvak

Doček državnih prvaka Doček državnih prvaka Foto: Valerija Lozančić

Tamburaški orkestar Hrvatskog kulturno glazbenog društva Dunav iz Vukovara osvojio je titulu državnog prvaka.


Više od 400 najboljih hrvatskih tamburaša okupilo se na 29. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu, 5. i 6. studenoga 2022. Sudjelovalo je 19 tamburaških orkestara i sastava iz čak 12 hrvatskih županija, a prema odluci stručnog povjerenstva u sastavu Igor Kudeljnjak, Siniša Leopold i Ivan Potočnik tamburaški orkestar Hrvatskog kulturno glazbenog društva Dunav osvojio je titulu državnog prvaka.

- U selekciji za ovogodišnji susret natjecalo se 45 tamburaških orkestara i sastava s više od 900 izvođača, a mi smo sudjelovali kao predstavnici Vukovarsko-srijemske županije. Na finalnom natjecanju u kategoriji folklornih orkestara u jakoj konkurenciji osvojili smo zlatnu plaketu i prvo mjesto – rekao je Dario Hegeduš, voditelj Tamburaškog orkestra Hrvatskog kulturno glazbenog društva Dunav, dodajući kako je to njihova treća zlatna plaketa osvojena na susretima na kojima sudjeluju od 2019.godine, ali osvajanjem prvoga mjesta u kategoriji folklornih orkestara i najveći ostvareni uspjeh orkestra do sada.

- Ova pobjeda znači mi sve. Kao prvo, to nam je velika motivacija za budućnost. Uistinu smo jako puno vježbali i trud nam se isplatio. Uz sviračke, pokušali smo usavršiti i sve ostale segmente, od ponašanja na pozornici do izgleda, kako bi se predstavili u najboljem svijetlu. Svirali smo dvije obrade, jednu s bunjevačkog, a drugu s baranjskog prostora i bili smo odjeveni u slavonske i bunjevačke narodne nošnje kako bismo i tu pokazali naše kulturno i tradicijsko bogatstvo– rekao je Hegeduš dodajući kako je početnu tremu zamijenilo ogromno veselje i slavlje.

Orkestar djeluje od 2015. godine i broji 24 tamburaša.

Zlatko Hegeduš, predsjednik Umjetničkog odbora HKGD Dunav Vukovar rekao je kako su bili spremni za ovakav uspjeh, ali su svejedno ugodno iznenađeni i sretni.

- Ovo je još jedna potvrda našeg dobrog rada, pogotovo nas koji radimo na organizaciji i stvaranju sadržaja u našemu društvu. To su uglavnom mladi dečki koji jako dobro funkcioniraju. Drago mi je da su stručnjaci iz područja tamburaške glazbe to prepoznali i već ih treću godinu za redom nagrađuju najvišim ocjenama – naglasio je Zlatko Hegeduš.

Po dolasku u Vukovaru za članove orkestra pripremljen je doček i domjenak u Hrvatskom domu Vukovar, a uz članove KUD-a i obitelji državne prvake dočekali su i predstavnici Grada Vukovara, pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Mujkić i Josip Paloš, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

- To je veliki uspjeh ne samo za HKGD Dunav Vukovar, već i za cijeli grad Vukovar. I stoga im čestitam i zahvaljujem. Nije mala stvar pobijediti na državnom natjecanju u tako brojnoj i jakoj konkurenciji. Nadam se da je i Grad Vukovar jednim dijelom doprinio tom uspjehu – poručio je Paloš dodajući kako će ih Grad Vukovar i nadalje financijski pratiti.

-Dugi niz godina pratim njihov rad i odazivam se svim koncertima. Znam koliko rade i vrijede, koliko mladih okupljaju i napreduju. Djeluju od 2015. godine i na taj način stvaraju jednu novu tradiciju, obogaćuju kulturni i društveni život i zato nema tih riječi kojima ih mogu dovoljno pohvaliti. To je veliki uspjeh i čestitam im od srca, a uvjerena sam da ovo nije kraj i da ih i u budućnosti čeka još puno uspjeha – poručila je Mujkić.

 

 

Pročitano 514 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija