NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)

Prvi rođendan školskog radija Ekonomske škole Vukovar

Učenici i profesori proslavili su prvi rođendan školskog radija Učenici i profesori proslavili su prvi rođendan školskog radija FOTO: Hrvatski radio Vukovar/ Miroslav Čorak

Ekonomska škola Vukovar u sklopu projekta SRCEšv osnovala je školski radio, koji je proslavio godinu dana postojanja.

 

Projektom SRCEšv, stopostotno financiranim sredstvima Europske unije, pokrenut je prvi školski radio u Vukovarsko – srijemskoj županiji te je u sklopu njega opremljen radijski studio kako bi se učenici mogli educirati o zvuku, snimanju, editiranju i drugim radijskim i novinarskim poslovima. Osim radija, pokrenut je i sinergijski razvojni centar koji mladima, nezaposlenima daje dodatna vještine i znanja kako bi se lakše snalazili na tržištu rada. Provedeni su ciklusi radionica, a odaziv je, prema riječima ravnateljice Ekonomske škole Vukovar Jelene Vinaj, bio odličan.

- Za školski radio odlučili smo se jer uvijek težimo biti drugačiji. Nastojimo se približiti učenicima i uvijek su nam oni na prvom mjestu. Osluškujući njihove interese zaključili smo da je radio odlična ideja, a to se pokazalo točnim s obzirom na interese naših učenika – rekla je Vinaj.

Školski radio Ekonomska škola Vukovar Miroslav Čorak

PRVA GODINA EMITIRANJA

Na školskom radiju s djecom rade vjeroučitelj Pero Đokić i profesor ekonomske skupine predmeta Ivan Kovačević koji su iznimno ponosni na učinjeno u protekloj godini.

- Teško se organizirati s obzirom na školske obveze naših učenika, ali se trudimo i uspjevamo u našim zamislima. Pokušavamo im objasniti kako se rade emisije, kako se priprema za njih i slično. Odaziv je jako dobar i još uvijek se pronalazimo i pokušavamo nešto novo – rekao je Đokić te objasnio kako izrađuju emisije vezane uz školu i aktualna događanja.

Profesor Ivan Kovačević osvrnuo se na prethodnu godinu te je rekao kako je bilo izazovno, ali i zabavno.
- Posao radimo s entuzijazmom uz svoje redovite poslove i pokušavamo se uhodati. Mislim da smo dosta toga napravili i da smo zapravo uspjeli. Okupili smo učenike koji su jako napredovali i popravili svoje komunikacijske vještine i samopouzdanje. U budućnosti se nadamo biti još uspješni – rekao je Kovačević.

Glazba na školskom radiju je koncentrirana, kako kažu, na pop i rock, a to se pokazalo kao vrlo slušano u školskim zvučnicima.

RAD I ZABAVA

Školski novinari i voditelji kažu kako im je izrazito zabavan rad u studiju, a jedan od njih Davor Gere, učenik trećeg razreda ekonomskog smjera već mjesecima sudjeluje u aktivnostima i kaže kako nije požalio što se uključio.
- Uvidio sam koliko je zabavno i imam jaku volju za rad na radiju. Napravili smo nekoliko emisija i nadam se u budućnosti da ćemo napraviti još zanimljivih stvari. Vidim se možda i u budućnosti u svijetu produkcije jer sam oduvijek volio glazbu – rekao je Davor.

Prvi rođendan učenici, profesori i suradnici na projektu proslavili su u školskom dvorištu uz glazbu s vlastitih frekvencija te prigodan zabavni sadržaj.

Pročitano 683 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija