NAJNOVIJE
Modernizirana sportska dvorana u Borovo naselju

Grad Vukovar i Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“ su u proteklih godinu i pol dana proveli niz radova u svrhu modernizacije Sportske dvorane u vukovarskoj četvrti Borovo Naselje u ukupnom iznosu 2.670.233,38 kuna s PDV-om.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 13:27)
Nova predsjednica Savjeta mladih Grada Vinkovaca Loreta Kovačević

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Vinkovaca koje je osnovano s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život grada te promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 12:55)
Cijene goriva ostaju iste i u sljedećih 14 dana
Kako su izvijestili iz Vlade,na telefonskoj sjednici donesena je Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih  i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.
(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 11:28)
Požar na pilani u Andrijaševcima prouzročio štetu od 2 milijuna kuna

U ranim jutarnjim satima 1. srpnja izbio je požar na pilani u Andrijaševcima.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 11:18)
Policija istražuje okolnosti sukoba u ugostiteljskom objektu u Vukovaru

U večernjim satima 3. srpnja u ugostiteljskom objektu u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo Naselje fizički se sukobilo nekoliko mlađih osoba koje su se potom udaljile s mjesta događaja.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 10:57)
Provala u obiteljsku kuću u Rajevom Selu

Tijekom noći, 3. srpnja provaljeno je u obiteljsku kuću u Rajevom Selu iz koje ništa nije otuđeno. Provalom je 45-godišnjem vlasniku počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 10:12)
Za ulaganje u male klaonice na raspolaganju 20 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede u petak je objavilo natječaj za ulaganje u male klaonice, vrijedan 20 milijuna kuna, kojim se želi povećati vrijednost proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 09:52)

Dodjela glazbene nagrade Porin održat će se u Osijeku

Dodjela glazbene nagrade Porin održat će se u Osijeku Foto: Grad Osijek

Grad Osijek bit će domaćin 29. dodjele glazbene nagrade Porin koja će se održati 25. ožujka u osječkoj sportskoj dvorani Gradski vrt, izvijestili su organizatori na konferenciji za novinare u Osijeku. 

Konferenciji su nazočili gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, župan osječko-baranjski Ivan Anušić, izvršni direktor Porina Davor Drezga i predsjednik Upravnog odbora Porina Frano Đurović

Izvršni direktor Porina Davor Drezga izrazio je zadovoljstvo što će se dodjela glazbene nagrade održati u Osijeku.

- Veseli nas da ćemo nakon dvije godine opet doći u dvoranu i da će Porin zaživjeti u onom svjetlu koje i zaslužuje, s vrhunskom produkcijom i najboljim izvođačima, glazbenicima, autorima i producentima. Osim samog Porina, tu će biti i Tjedan Porina, od ponedjeljka do same manifestacije koja će se održati u petak, gdje ćemo imati razna predstavljanja knjiga, koncerte i zabave, u skladu s epidemiološkim mjerama koje će tada biti na snazi - rekao je Drezga.

porin

Naime, nakon šesnaest godina Porin će se održati u srcu Osječko-baranjske županije, gradu Osijeku.

– Ponosni smo što će upravo Osijek i Osječko-baranjska županija biti domaćin 29. nagrade Porina i to prvi put u dvorani Gradski vrt. Što to znači za grad i županiju u turističkom smislu, u smislu brendiranja, ne treba puno govoriti. Nedavno smo dobili podatke da smo u odnosu na rekordnu, predpandemijsku 2019. godinu u Osijeku imali sedam posto više noćenja u prosincu prošle godine, a siguran sam da će i Porin u ožujku ove godine pridonijeti tim rezultatima – rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, dodavši kako se nada da će se i glazbenici osjećati u Osijeku kao kod kuće kao što su to istaknuli i hrvatski rukometni reprezentativci tijekom priprema u gradu na Dravi.

Zadovoljstvo nije krio ni župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

– U proteklih nekoliko godina bilo je niz manifestacija na području našega grada i županije, a sve koje smo organizirali, napravili smo na vrhunskoj razini, onako kako to Slavonci i Baranjci znaju, s velikim srcem, s gostoprimstvom i s uspomenama s kojima ljudi odu odavde i žele se ponovno vratiti, ponovno posjetiti naš kraj.  Drago nam je da smo dobili priliku za realizaciju ovog velikog projekta koji će biti izuzetno zahtjevan, ali koji će nama donijeti i vidljivost i turistički potencijal, te što ćemo ugostiti najkvalitetnije i najbolje glazbenike iz Hrvatske – izjavio je Anušić.

Pročitano 254 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija