Humanitarna akcija "Hrvatska za Banovinu"

Humanitarna akcija "Hrvatska za Banovinu" Arhiva HRV

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata pokrenula je humanitarnu akciju „Hrvatska za Banovinu“ u sklopu koje prikupljaju humanitarnu pomoć za stanovništvo pogođeno potresom.

U katastrofalnom potresu koji je pogodio središnju Hrvatsku, a najviše Banovinu (Petrinja, Sisak, Glina i okolna mjesta), velike materijalne štete imaju također i članovi udruge, djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, kojima je ova pomoć namijenjena, kao i brojni drugi branitelji i stradalnici Domovinskog rata kojima pomažu od trenutka potresa, sukladno ukazanim potrebama.

-Rok za prijavu nastalih oštećenja bio je do 10. siječnja 2021. godine te se ukupno prijavilo 11 obitelji (djeca poginulih branitelja i njihove obitelji), a kojima će pomoć i biti uručena po završetku humanitarne akcije. Jedna je obitelj pretrpjela veliko oštećenje te će se ta kuća morati iznova graditi, dok će kod ostalih biti potrebna sanacija odnosno obnova – rekla je predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandra Rapčak.

Udruga će humanitarnu akciju provoditi do 10. veljače 2021. godine, nakon čega će sva prikupljena pomoć biti uručena potrebitima.

Broj računa koji je otvoren isključivo za svrhu provođenja ove humanitarne akcije:
IBAN: HR63 2484 0081 5020 2258 4
Naziv primatelja: UDPNHBDR
Trg hrvatskih branitelja 1
32000 Vukovar
SWIFT: RZBHHR2X

Sva prikupljena novčana sredstva biti će donirana sukladno potrebama osoba koje su pogođene potresom (donacija novca za sanaciju doma ili kupnja potrebnih stvari).

-Odluku o raspodjeli sredstava donosi Predsjedništvo Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata koje broji 13 osoba, a provedbu raspodjele sredstva i humanitarne pomoći nadzire Nadzorni odbor udruge koji broji 3 osobe – pojasnila je Rapčak te dodala kako će nakon završetka humanitarne akcije popis svih donator biti javno objavljen.

Ukoliko netko želi ostati anoniman ili ima neki drugi upit vezan uz provođenje humanitarne akcije može se obratiti predsjednici udruge Sandri Rapčak na kontakt broj +385 95 201 1991 ili na mail udruge: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Humanitarnu akciju podržala je i Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine.

Pročitano 507 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase