NAJNOVIJE
DHMZ upalio meteoalarme za cijelu Hrvatsku
Državni hidrometeorolški zavod upalio je meteoalarme u cijeloj Hrvatskoj.
(Petak, 31 Svibanj 2024 11:31)
Ministarstvo biračima: Provjerite valjanost osobnih iskaznica

Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije pozvalo je birače koji namjeravaju glasovati na izborima za Europski parlament u nedjelju, 9. lipnja da na vrijeme provjere valjanost svojih osobnih iskaznica kako na izborni dan ne bi bilo nesporazuma.

(Petak, 31 Svibanj 2024 11:20)
U Sotinu izgrađen novi pristup obali Dunava

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obišao je s pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Grada Vukovara Draženom Čuligom novi pristup obali Dunava u Sotinu.

(Petak, 31 Svibanj 2024 11:16)
U Ivankovu pao s visine od osam metara i zadobio teške tjelesne ozljede

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske priopćili su o padu s krova 57-godišnjaka koji se dogodio u srijedu 29.svibnja u Ivankovu. 

(Petak, 31 Svibanj 2024 10:52)
Večeras u Vukovaru predstavljanje knjige "Rosaria"

Knjiga Zbirka krunica „Rosaria” večeras će biti predstavljena u Pastoralnom centru sv.Bono. Donosi popis krunica koji se do sada nikada u povijesti nije našao na jednom mjestu, a uključuje i najpopularnije krunice poput Gospine krunice, Krunice Božjeg milosrđa i Krunice Sv. Josipa.

(Petak, 31 Svibanj 2024 09:38)
Izbor Miss naše županije za Miss Hrvatske održat će se 19. rujna u Vinkovcima

Nakon četiri godine pauze, Miss Vukovarsko-srijemske županije za Miss Hrvatske održat će se 19. rujna u Vinkovcima, istaknuto je na održanoj konferenciji za medije u Palači Srijem.

(Petak, 31 Svibanj 2024 08:05)
Penava: Gdje su danas Pupovac i Sdss?

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava prilikom odavanja počasti svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima na Dan državnosti Republike Hrvatske komentirao je mogućnost da predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac postane i predsjednik saborskog odbora za ljudska prava i nacionalne manjine. Penava je tom prilikom rekao da ne vidi Pupovca danas na Memorijalnom groblju.

- Što se tiče gospodina Milorada Pupovca i SDSS-a, njega i članove SDSS-a danas ne vidim među nama. Netko tko pretendira biti predsjednik saborskog odbora za manjine i ljudska prava trebao bi biti prvi među nama na ovom mjestu. SDSS je imao vrlo neslavnu ulogu u trenucima začetka hrvatske države. Zbog toga je za očekivati da budu prvi na ovakvim mjestima kako bi nam pokazali da su pogriješili, da shvaćaju svoje greške i da su spremni s nama graditi hrvatsku državu sasvim suprotno pozicijama koje su imali 90-ih. Nažalost ne vidim danas pripadnike SDSS-a, niti člana Gradskog vijeća iz njihovih redova, ali niti Milorada Pupovca. Dok je njihov odnos takav jasno je da stav Domovinskog pokreta ima smisla i da bi u takvim okolnostima na takva rješenja bilo pogubno pristati, rekao je Penava.

(Četvrtak, 30 Svibanj 2024 10:34)

Penava predstavio svoju stranku

Predstavljanje je održano samo pred novinarima, bez nazočnosti članova stranke Predstavljanje je održano samo pred novinarima, bez nazočnosti članova stranke Milan Paun

U Ružičkinoj kući u Vukovaru predstavljena je nova politička stranka Ivan Penava nezavisna lista.

Stranka je osnovana 11. prosinca prošle godine, a upisana je u Registar političkih stranaka 19. siječnja ove godine.

Predsjednik stranke je Ivan Penava, a zamjenica Ivana Mujkić. Na predstavljanju je bio i dožupan Damir Barna.

Penava je rekao kako će ostati dosljedan dosadašnjim političkim stavovima u interesu Grada Vukovar i svih njegovih građana bez obzira na političku opredijeljenost, nacionalnu ili vjersku pripadnost, spol i dob.
„Ono što smo radili proteklih godina, priča je koja je prepoznata na tragu politike gdje su Vukovar i građani iznad svega. Interes građana tema je oko koje se sve formira od politika, projekata, medijskih istupa… Sve je fokusirano na dobrobit građana Vukovara. Tako je bilo i do sada, a bit će i u buduće s ovom opcijom. Oko interesa građana ne kalkulira se, ne trguje se s tim“, rekao je Penava.
Najavio je izlazak na lokalne izbore za Grad Vukovar i namjerava pozvati sve političke stranke da mu se priključe.

„Suradnja s Domovinskim pokretom je dobra, otvorena, komunicira se, a ja sam i dalje član saborskoga kluba Domovinskoga pokreta“, rekao je Penava.

U suradnji s drugim strankama sudjelovat će i na županijskim izborima, ali nema namjeru izlaziti na izbore u drugim gradovima i općinama.

Na novinarsko pitanje dogovara li sa zamjenikom župana Josipom Dabrom zajednički izlazak na izbore, Dabro bi bio kandidat za župana, Penava je odgovorio da razgovara te da je s dijelom članstva HDZ-a ostao u izrazito dobrim odnosima pa će se ti razgovori nastaviti. Dodao je da do promjene politike na županijskoj razini mora doći jer je županija u 20 posljednjih godina izgubila gotovo 30 posto stanovništva.
Stranka za sada im oko 300 članova.

Pročitano 761 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija